TOP 5 látnivaló Londonban

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 5 látnivaló Londonban
Kapcsolódó utazások

Ha Londonba utazunk, számos olyan élményben lehet részünk, melyet a világon sehol máshol nem tapasztalhatunk, csak és kizárólag a szigetországban. Izgalmas látnivalók sokasága vesz körül bennünket bármerre is járjunk a városban. De lássuk, melyek azok, amik kihagyhatatlanok a királyi fővárosban. 

Tower Bridge
A Temzén átívelő több mint 60 méter hosszú Tower Bridge, építése óta eltelt 121 évben London egyik legfontosabb szimbólumává vált. A felnyitható forradalmi technikai megoldásokat alkalmazó középső nyílást egy kétszárnyú billenőhíd alkotja. Az őrtornyokban lévő mozgató szerkezet, kiállítás keretében folyamatosan várja a kíváncsi turistákat

A Parlament és a Big Ben
A Temze partján végighúzódó méreteiben is lenyűgöző angol parlament nem csupán a külső szemlélőnek nyújt különleges látványt. Az épület belsejében 1100 terem és számos belső udvar található, amelyek mindegyikében az angol történelem híres alakjainak képeit, szobrait találjuk. Az épület két végét, mindkét oldalon tornyok díszítik. Az egyik oldalon a szinte mindenki által ismert Óratorony – csak Big Bennek nevezett – található, melyben Anglia legnagyobb órája mellett a különlegesen muzsikáló a 13,5 tonnás Big Ben harang is helyet kapott. 

Westminster Abbey 
A westminsteri apátság gótikus épületének belső kialakítása és díszítése messze földön híres. A székesegyház hagyományosan az angol királyok koronázási és temetkezési helye, funkciója alapján egy gyülekezet nélküli templom. Az apátság keleti végénél található a St Margaret´s Church, ahol az előkelőségek hivatalos istentiszteleteit és esküvőit tartják. II. Györgyig maguk a királyok is ide temetkeztek, de itt nyugszik többek között Charles Darwin, David Livingstone és Sir Isaac Newton is. A Költők sarkában a fél angol irodalom nagyjai nyugszanak (Kipling, Chaucer, Dickens stb.). Az apátság híres része még a Káptalanterem, ahol a 14. században összeült az országgyűlés, illetve az altemplom múzeuma, ahol az apátság kincseit és számos uralkodó halotti maszkját illetve temetési viaszmását őrzik.

London Eye
A világ legnagyobb forgó kerekeként ismert London szemeként is méltán emlegetett „óriáskerék” 1999-ben készült el a 2000. évi millenniumi ünnepségek egyik szimbólumaként. Bár 2006-ben 135 méteres elképesztő magasságával is leszorult a dobogó legfelső fokáról, ez mit sem csökkent a lélegzetelállító élményen, mellyel az utasait gazdagítja. Az akár 20 utast is egyszerre röpítő üvegkapszulákból, egész London jól látható, sőt ha szerencsénk van akár és persze igen jó szemünk, a királynő nyári, windsori rezidenciáját is megpillanthatjuk a fél órás utazás tetőpontjáról.

Madame Tussaud viaszmúzeuma
A világon jó néhány híres városában is találhatunk Madame Tussaud panoptikumot, a leghíresebb, legnagyobb hagyományokra visszatekintő tárlat azonban Londonban kapott helyet, ahol hírességek, történelmi és királyi személyek, filmsztárok, énekesek, sportcsillagok, sőt híres gyilkosok élethű viaszfigurái láthatóak. Ha nem foglaltuk le előre jegyünket az interneten, akkor biztosan több órás sorban állás előzi meg a csillogás világát. Miután viszont megszereztük a belépőt, és az emeltre felértünk, hírességeket ölelve készíthetünk magunkról fotót. Akinek a nézelődés kevés lenne, a szervezők számos interaktív programmal tették változatosabbá az itt töltött időt.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|