Morvaországi kalandozások

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
453242
Utolsó frissítés:
2024.07.19. (P)
3 nap/2 éj
71 672 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Csehország felé. Első programunk Mikulov várának megtekintése lesz. A települést uraló vár eredetileg egy kővár volt, amelyet a 13. század első felében építtetett I. PĹ™emysl Ottokár. A 16-17. század fordulóján átépítették egy reprezentatív reneszánsz fejedelmi rezidenciává. Hatalmas, monumentális tömbjével messziről uralja a látképet, és igen szép panorámát nyújt már messziről nézve. Pincéjében egy hatalmas boroshordó található, amely készítésekor, a 17. században még a világ legnagyobbja volt. Innen utunk Brnoba vezet, melyCsehország második legnagyobb városa, gazdag történelemmel és kulturális örökséggel büszkélkedik, a középkortól napjainkig fontos szerepet játszik Morvaország életében.A város különleges atmoszférája a reneszánsz és a barokk stílusú épületek harmonikus keveredésében rejlik: találunk szép templomokat, nagy piactereket és hangulatos utcákat egyaránt. A közös városnéző séta után kis szabadidő, majd lehetőség a Starobrno sörgyár megtekintésére.A több mint 150 éves sörfőzde fennállása óta ugyanazon a helyen működik és főzi sört (a kezdetektől Starobrno sörnek hívják). A sörfőzde fokozatosan vált Morvaország legnagyobb sörfőzdéjévé. Betekintést nyerhetünk a sörfőzés titkaiba, megismerhetjük a sörgyár történetét, a sörfőzés egyes szakaszait, a hagyományos és modern technológiákat, és megtudhatjuk, mi kell a jó sörhöz. Ezután vacsorázási lehetőség, majdaszállás elfoglalása (2 éj).



2. nap:

Mai programunk első állomásaKroměříĹľ lesz. A várost 1997-ben megválasztották Csehország legszebb városának, egy évvel később pedig legszebb látnivalói (Érseki palota, Palotakert és a Virágos kert) felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. Rövid sétát teszünk a városkában. Megtekintjük az olmützi érsekek palotáját, annak reprezentációs helyiségeit, köztük az F. A. Maulbertsch által díszített Hűbéri termet és az 1848-1849-es Habsburg birodalmi országgyűlés helyszíneként is ismertté vált Országgyűlési termet. Emellett a 17. század végén kialakított csodálatos és egyedülálló Virágos kertet nézzük meg.
Innen utazásOlmützbe. A város történelmi magja a Morva folyó által határolt. A híres Felső téren található többek között a városháza és az olmützi orloj (óra), a Herkules és Caesar díszkút és az UNESCO védelme alatt álló 35 méter magas olmützi Szentháromság-oszlop, mely 2000-ben került fel a Világörökségi listára. A városnak több magyar vonatkozása is van, itt kiáltották ki Mátyás királyt cseh királlyá, a székesegyházban nyugszik III. Vencel cseh és magyar király, valamint Bolyai János egy évig a városban szolgált. Szabadidő vagy fakultatív vacsorázási lehetőség majd szállásfoglalás Olmütz környékén.



3. nap:

Reggel hazaindulás. Útközben aVĂ˝pustek-barlang megtekintése, mely több szempontból is különleges. Nemcsak egy szokványos cseppkőbarlang ez: már 15 ezer éve is jártak itt elődeink, később bánya működött benne, majd a német és a csehszlovák katonaság is használta. Ma pedig izgalmas kiállítással várják a látogatókat, majd az igazi cseppkőbarlangi élményt is megtapasztalhatjuk. A barlang hőmérséklete 7-8 -°C fölé nem emelkedik, érdemes melegen öltözni!Utunk innenLednice várkastélyába vezet. Évente mintegy félmillióan keresik fel. Kirándulásunk során megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes belsejét, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Lehetőségünk lesz hajókázni a gigantikus méretű parkban. Elhajózunk a 60 méter magas minarethez és aki szeretné, meg is mászhatja azt. A több mint 300 lépcső leküzdése után ajándékunk, hogy gyönyörködhetünk az elénk táruló csodálatos panorámában. Ez a minaret Európa legnagyobb ilyen építménye, amely nem vallási célokból épült. A minarettől visszafelé egyénileg, gyalogosan vagy konflisokon lehet felfedezni a parkot, a mesterségesen épült templom- és várromokat. A kastélykertben vendéglők, presszók, fagylaltozók várják a megfáradt utazókat, így itt bátran megkóstolhatjuk a helyi morva- és cseh specialitásokat.Szabadidő, majd hazautazás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 10.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Mikulov vára:kb. 200 CZK/fő
Starobrno sörgyár:kb. 150 CZK/fő
KroměříĹľ, kastély (reprezentációs termek),
torony, Virágos kert:
kb. 370 CZK/fő
VĂ˝pustek-barlang:kb. 170 CZK/fő
Lednice, kastély + park:kb. 300 CZK/fő
Lednice, hajózáskb. 180 CZK/fő

Az árak bizonyos esetekben nemcsak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Csehország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|