Prágai látogatás télen

Ablak a Világra - Utazási magazin


Prágai látogatás télen
Kapcsolódó utazások

|[KEP1]

Prágában a legjobb időszak a tél, az utazók számára. Decemberben a karácsonyi szezon veszi kezdetét, januárban a szilveszteri tüzijátékok és fények teszik izgalmassá a várost, februárban pedig a Valentin-nap teszi vonzóbbá a szerelmesek számára. A hűvös időjárás elől a látogatók kocsmákban, kávézókban és múzeumokban melegedhetnek fel, az esti koncertek pedig rengeteg lehetőséget nyújtanak a napsütésesebb időszakban.

Időjárás

A prágai időjárás télen hideg, gyakran fagypont alatt van. Átlagosan december január és február hónapjaiban van hó, vagy kevés csapadék. Számos látnivalóval találkozhatunk főként gyalogosan, például a prágai kastélyban egy túra alatt. Viseljünk meleg cipőt, kesztyűt, sálat és sapkát is.

Mit csomagoljunk?

Érdemes rétegesen öltözni, így ehhez megfelelő ruházatot pakoljunk. Meleg pulóver, meleg csizma, hosszú kabát, ami fogja a szelet. A hosszú túrák során ezekre lesz szükség ha szeretnénk élvezni a karácsonyi vásárlást, és az ünnepi fényeket.

Szezonális események

A prágai karácsonyi piac kedvelt esemény. Egy hónapos kulturális élményt nyújt azon látogatók számára, akik kézműves dekorációkat és ajándékokat vásárolnak, cseh vacsora-süteményeket ízelnek és élvezik a szabadtéri zenei előadást. Egyéb rendezvények és ünnepek a St. Nicholas Éj december 5-én, a Szilveszter, a Három királyi felvonulás január 5-én, a Valentin-nap február 14-én, valamint a cseh búcsú, a téli fesztiválok,  és cseh karnevál  február végén vagy március elején .

Egyéb látnivalók

Prágában rengeteg látnivalót nyújt az említett időszak. A tökéletes túrák közé tartozik a múzeum (Prágában  minden korszak művészete jól reprezentálva van), és a pihentető történelmi kávézók. Este élvezze a történelmi negyedben a koncerttermek és templomok zenéit. Emellett a karácsonyi díszeket, a jégkorcsolyát és a különleges ünnepi kiállításokat is megtekintheti.

A szezonális tevékenységek közé tartoznak a karácsonyi rendezvények, piacok és koncertek. Ha Valentin-napon Prágába jársz, keresd meg a romantikus csomagokat a szállodákban vagy a város legjobb éttermei által kínált különleges vacsorákat. 

Tippek a téli utazáshoz Prágába

A december vonzereje hatalmas számú turistát vonz. A prágai karácsonyi piac Európa egyik legjobbja, ezért érdemes előre tervezni, ha ebben a hónapban szeretnénk utazni. Ha a városba látogat, különösen a karácsonyi piacra, érdemes szobát foglalni az Óváros tér közelében, ami könnyebbé teszi a karácsonyi vásárlást.

Januárban és februárban kevesebb turistával találkozhatunk, de a Valentin-napi hétvégén a látogatók száma ismét megnövekszik. Érdemes a kedvezményes szerelmeseknek szóló csomagokra minél hamarabb lecsapni, mert nagyon hamar elfogynak.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|