Nessebar nyaralás

A Nessebari nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Nessebari nyaralás, a Nessebari nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 10 utazás közül választhat.

Nessebari nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A kulturális örökség részeként az UNESCO védelme alatt álló Nessebar az egyik legrégebbi európai város. A kis sziklaszigeten álló Nesebart keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel. A városban vezető hidat csodálatos régi szélmalom őrzi. Szűk, macskaköves sikátorok, kis üzletekkel, vadszőlővel befuttatott jellegzetes nessebari lakóházak, görög-keleti templomok romjai találhatók. Északi szélén az aquapark is várja a vendégeket. Nessebar távolsága Budapesttől kb. 1200 km.

Nessebar utazás TOP 10

Nessebar úti célok

Az összes Nessebar nyaralás »

Az összes Nessebar nyaralás »

Nessebar ismertető

Nessebar –Neszebár | Bulgária

Nessebar (Neszebár) egy félszigeten fekvő turistaparadicsom. A tízezer lakosú város büszkén és méltán viseli mindenhova eljutó hírét: „A bolgár tengerpart gyöngyszeme”.

Különleges hangulatát az a múlt és jelen keveredése adja, melynek elemei a bizánci művészet és a nemzeti újjászületés.

A város 1885-ben lett az önálló bolgár fejedelemség része, s ez az esemény igazi fellendülést okozott Neszebár életében. Mai látképeként és ismertetőjeleként szolgálnak a szélmalmok, bástyák, piros cseréptetős házak, a zöld növényzet vagy az a nagy templom, melynek fehér harangtornya már messziről fehérlik. Neszebart sokan úgy tartják számon, hogy ez az a város ahol a világon a legnagyobb az egy főre jutó templomok száma. Találunk itt a 6. századi templomromtól egészen a 17. századi és fel nem szentelt templomig felsorolhatatlan számú csodálatos templomot, melyeknek építészeti stílusaik is igen változatosak.

A metropolita utcán sétálva rábukkanhatunk egy igazi kis, bujtatott szépségre. Bár kívülről nem túl impozáns, az igazi műkedvelő érteni és értékelni fogja a Szent Megváltó templomot, bár se harangtornya se kupolája, a félkör alakú szentély mutatja mégiscsak templomról van szó, melyet 1609-ben építettek. Az épület belsejében a fáradt vándor hűsölve csodálhatja azokat a 17-ik századi freskókat, melyek két sorban helyezkednek el. Az alsó sor szenteket ábrázol alatta rövidítésekkel jelölve a kép tárgyát. A felső képsor pedig egyes bibliai jelenet visszaadására szolgál, mely főként az olvasni nem tudó hívőknek szólt.

A templom melletti Briz utcában az egykori római közfürdő, a római termák romjait láthatjuk. A nagy területen található közel 2 méteres falak, boltíves bejáratokat kapcsolnak össze.

A Szent István templom a X. századból származik, majd a XVI. Században nyugati oldalát meghosszabbították. A kőből és téglából épült templomon megtalálhatóak a jellegzetes vakboltívek valamint a vízszintes, eltérő színű kövekkel történő tagolás jegyei. Harangtornya és kupolája szintén nincs, azonban a gyönyörű képekben itt sem fogunk hiányt szenvedni, melyekből a legkorábbiak a XIII. században készültek. A faoltár, a szószék és a püspökszék csak ezután készült el a XVII. században.

A part irányába haladva szintén látható egy templom, mely azonban egy dologban mindenképp eltér a többitől. A Szent János fel nem szentelt templom, mely a monda szerint soha nem volt használva, mert az építkezési munkák vége felé haladva egy munkás lezuhant a magasból és vérével megszentségtelenítette a templomot.  De akad olyan történet is mely szerint V. Amadeus gróf katonái égették fel az épület tetőszerkezetét, s a munkát ezután nem folytatták.

Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Nessebar üdülőhelyek

Nessebar legjobb szállodái

4.6pont - 3 értékelés
Hotel Festa Panorama 4*

Hotel Festa Panorama 4*

Nessebar
Ár:
  219 020
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Szép tengerpart, nagyszerű ellátás

Nem tetszik:
Nem túl alapos takarítás, tengerre néző szoba helyett egy olyan, amely erkélyének a sarkából éppen látszott a tenger.

Egyéb:
Az esti repülőjárat nem szerencsés megoldás, 8 órát kell szoba nélkül eltölteni kijelentkezés után a szállodában.
!pont - nincs értékelés
Sol Nessebar Bay / Mare 4*

Sol Nessebar Bay / Mare 4*

Nessebar
Ár:
  244 580
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Mpm Arsena Hotel 4*

Mpm Arsena Hotel 4*

Nessebar
Ár:
  221 278
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Nessebar beszámolók

16743 megtekintés - nincs értékelés
Hotel Sredec

Hotel Sredec

Hotel Sredets 3*, Nessebar, Bulgária, Bulgár tengerpart
Címke:

A Bulgáriában a Napos-parton nyaraltunk,és a szállásunk a Hotel Sredecben svédasztalos reggelivel,szobábsn lévő ingyenes wifivel,és ingyenes légkondival. Nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Az árakról nem is beszélve,mint máshol euroban,itt meg levában. [...]

A teljes bejegyzés

Bulgáriai nyaralásunk

Bulgáriai nyaralásunk

Nessebar, Bulgária, Burgaszi régió, Bulgár tengerpart
8 NAPOT TÖLTÖTTÜNK EBBEN A CSENDES, ELEGÁNS SZÁLLODÁBAN ALL INCLUSIVE ELLÁTÁSSAL. MINDEN NAGYON SZÉP VOLT. KIVÁLÓ ELLÁTÁST KAPTUNK, A SZÁLLODA TISZTA VOLT, A PART IS CSODÁLATOS . BOLGÁR ESTET IS TARTOTTAK, FANTASZTIKUS NÉPTÁNCCAL, ÉTELEKKEL, KIÁLLÍTÁSSAL. SOK ANIMÁCIÓT SZERVEZTEK NEKÜNK. VOLTUNK VÁRNÁBAN KIRÁNDULNI, ÉS A KIHAGYHATATLAN DELFIN SHOW-N IS. GYÖNYÖRŰ NESSZEBÁR ÓVÁROSA. PÁR PERCRE A HOTELTŐL HOSSZÚ ÜZLETSOR VAN, NEM DRÁGA ÁRAKKAL. VISSZA FOGUNK TÉRNI BULGÁRIÁBA! [...]

A teljes bejegyzés

Bulgária Napospart

Bulgária Napospart

Nessebar, Bulgária, Burgaszi régió, Bulgár tengerpart
Az idei nyaralásunk nem kis erőfeszítésbe került megszervezni. De sikerült. A Naposparton foglaltunk Aparthotel Ruby- ban családi szobát. A Hotel kívülről jól néz ki. A belépéskor már kezdtem aggódni, mert se bőrönd szoba se más helység nincs ahová a személyzet eltehetné a csomagokat amíg nem foglaljuk el a szobát ill. amíg nem jön a transzfer hazautazáskor. Este nagyon későn ért ki a repülő, ezért a vacsoráról lekéstünk és csak 1-1 szendvicset kaptunk ásványvízzel. A szoba elhelyezkedése [...]

A teljes bejegyzés

Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Nessebar utazási magazin

Nessebar: nyaralás Bulgária legnépszerűbb üdülővárosában

Nessebar Burgastól északra fekszik, igen közel a Naposparthoz. Mindössze 2 kilométer választja el a népszerű turistaparadicsomtól. Nessebarnak van egy óváros és egy újváros része is. Az ókori város egy romantikus, köves félszigeten fekszik. A város újabb része különböző szálláshelyeket nyújt a turistáknak, többek között hotelek és vendégházak közül is lehet válogatni.Az óvárosnak leginkább a romantikus atmoszférája vonzó: szűk, macskaköves utcák, apró terek, kőből készült, kétszintes házak. Nessebar új részéhez két strand tartozik, az óvároshoz pedig egy kisebb. A Fekete-tenger partján húzódó strandokat finom, aranyszínű homok borítja, a tenger pedig lassan mélyül. Nessebar régióra a kontinentális éghajlat a jellemző.Action Aqua Park kicsiknek és nagyoknak >>Az óváros részén értékes történelmi és építészeti emlékekre bukkanhatsz, mert a régi épületek szinte minden szakaszon fennmaradtak. A templomok nagy része még a 11-14. században épült. Ezek a legjobban [...]
Teljes cikk

Neszebar, Bulgária Szentendréje

Kihagyhatatlan! Aki már látta, annak felesleges részletezni, aki még nem, annak lehetetlen leírni. Nincs két egyenes utca, a terek vagy egy újabb térbe, vagy egyenesen a tengerbe torkollanak. A várost szigetre építették úgy másfél évezrede, de az épületek többsége alig 5 - 600 éves. Felújított templomok, alig-templomok, romtemplomok, templom-templomok. Öreg nénikék a fák árnyékában kézzel vert csipkét árulnak, vagy csak üldögélnek hónaphosszat és bámulják, ahogy a turisták bámulják otthonaikat. Élő múzeumváros... Na, ugye mondtam, hogy nem jön át a hangulata? [...]
Teljes cikk
Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Nessebar nyaralás »
 

Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Nessebar nyaralás »

Nessebar leírás

Nesebar városát, ókori nevén Mesembria-t, Krisztus előtt 510-ben alapították a görögök. A helység egy kis sziklás félszigeten fekszik, melyet egy vékony földnyelv kapcsol össze a szárazfölddel. A mai napig fennmaradtak a 2. századi városfal darabok, a kanyargó kőház sorok és a macskaköves utcák. Bizánc idején, majd a 18. század során is jelentős kereskedelmi központ volt, ma főleg halászatból és a turizmusból él. Nesebar ókori jelentékenységét támasztja alá, hogy annak idején 40 templomot építettek a városban, melyeknek nagy része a 4.-6. század során sajnos elpusztult, így ma már csak romjaikban tekinthetőek meg. Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság nagykövetségének címe:
Szófia, 6. Septemvri 57.

Konzuli félfogadási idő a szófiai magyar nagykövetség épületében:
Hétfőn – szerdán – pénteken: 9-11 óráig.

A nagykövetség az alábbi telefonszámokon érhető el munkaidőben:
Magyarországról: 00359-2-963-1135, 00359-1-963-1136, 00359-2-963-3143.
Bulgáriából: 963-1135, 963-1136, 963-3243.

A nagykövetség állandó ügyeletének mobil telefonszáma:
Magyarországról: 00359-88-813-080
Bulgáriából: 088-813-080

A nagykövetség konzuljának mobiltelefonszáma:
Magyarországról: 00359-88233156
Bulgáriából: 088-233-156

 

A Bulgáriába belépő külföldi állampolgárok, akik 48 óránál tovább tartózkodnak az országban, kötelesek a szálláshelyüket hivatalosan a lakhely szerinti rendőrkapitányságon bejelenteni. Szállodákban ez automatikusan történik, egyébként pedig a szállásadó kötelessége. A határon belépéskor mindenki kap egy statisztikai lapot, amelyet a határon kilépéskor bevonnak. A szálláshely bejelentését a helyi rendőrség ezen lapok alapján igazolja. Elmulasztása 100 USD-ig terjedő pénzbírság kiszabását vonja maga után. A 48 órát meghaladó bejelentés nélküli tartózkodás akár 1000 USD-ig terjedő pénzbírsággal járhat.

Bulgáriába gépkocsival történő belépéskor a nemzetközi gépkocsi-biztosítási kártya (zöld kártya) felmutatása kötelező. 2001. december 1-től az ország területére tranzit, vagy rövidebb tartózkodási céllal belépő külföldieknek is kötelező az egészségbiztosítás. (A teljes körű utasbiztosítás megkötését ettől függetlenül is feltétlenül javasoljuk.)

A bolgár határőrizeti szervek a gépjárművel belépő külföldi állampolgár útlevelébe regisztrálják a belépő gépjármű adatait is, ami azt jelenti, hogy kizárólag azzal a gépjárművel lehet elhagyni az országot, amellyel a belépés történt. Más gépjárművel, vagy a regisztrált gépjármű nélkül történő mindenfajta határátlépési kísérletet a bolgár határőrizeti szervek illegális gépjármű-importként kezelnek. Amennyiben valamilyen oknál fogva (baleset, meghibásodás, a gépkocsi eltulajdonítása, stb.) a határon történő kilépés mégis a regisztrált gépkocsi nélkül történik, előtte azt a helyi vámügyi szerveknél igazoltatni kell.

Bulgáriában megszüntették a helyszíni bírságot. Ez azt jelenti, hogy a gépjárműveket igazoltató hatósági személy szabálysértés megállapítása esetén köteles a pénzbírságról csekket kiállítani, amelyet a szabálysértő személynek nem helyben, hanem a legközelebbi pénzintézetnél kell befizetnie. Bármiféle helyszínen történő fizetési kötelezettség kirovása jogtalan.

Akinek Bulgária területén ellopták az autóját, annak a következőképpen kell eljárnia a problémamentes hazautazás érdekében:

- A káreset helyszínén illetékes Rendőrkapitányságon bejelentést kell tenni a történtekről, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel, és erről igazolást adnak ki.
- A kerületi Ügyészségtől igazolást kell beszerezni a Rendőrkapitányságon tett bejelentésről.
- A 2. pontban említett ügyészségi igazolás hitelesítése a Legfőbb Ügyészségen, Szófiában történik.
- A Legfőbb Ügyészség által hitelesített igazolással jelentkezni kell a fővárosi, vagy megyei Vám Parancsnokságon, ahol két eljárás közül lehet választani:

 1. az autó vámjának és ÁFÁ-jának, helyben történő befizetése,
 2. írásban nyilatkozni az összeg hazatérés utáni – banki úton történő -befizetéséről 10 napon belül.

E KETTŐ VALAMELYIKÉNEK HIÁNYÁBAN BULGÁRIA NEM HAGYHATÓ EL!

Külföldi állampolgárok korlátozás nélkül vihetnek be levát, vagy külföldi valutát Bulgáriába, de az 500 leva, vagy az annak megfelelő külföldi valuta feletti összegről írásban kell nyilatkozniuk (1 EU = 2 BGL). Kilépésnél 5000 leva, vagy annak megfelelő valuta szabadon kivihető, 5000 és 20.000 leva közötti összeg esetén írásban kell nyilatkozni, igazolva a pénz eredetét (pl. a belépésnél kitöltött nyilatkozattal). A 20.000 levás határt meghaladó összeg esetén pedig a Bolgár Nemzeti Bank engedélyét kell kérni. Készpénzt bankjegykiadó automatáknál célszerű felvenni. Az automaták a tengerparti üdülőhelyeken is megtalálhatók. Utcán történő pénzváltás nem ajánlott.

Az utasforgalomban vámmentesen vihető be a szokásos személyi használatú tárgyakon kívül 200 db cigaretta, vagy 50 db szivar, vagy 25 dkg dohány, 1 liter égetett szeszesital, 2 liter 22 % alatti alkoholtartalmú ital, 2 liter bor, 0,5 kg kávé, vagy 20 dkg neszkávé, 10 dkg teafű, vagy 4 dkg granulált tea, 50 ml parfüm, 250 ml kölni, 37 gr arany és 300 gr ezüst ékszer, valamint 100 USD értékű ajándék (melynek értékét számlával igazolni kell). A fenti értékhatárt meghaladó mennyiségű ékszert a vámnál be kell jelenteni, és meglétét kilépéskor ellenőrzik.

Útlevél (személyazonosságot igazoló okmány) elvesztésekor, a Külföldiek Adminisztratív Ellenőrző Hivatalától (Szluzsbata za adminisztrativen kontrol na csuzsdencite) igazolást kapnak a jegyzőkönyv felvételéről.

Az útlevelet helyettesítő okmányért a nagykövetség konzuli részlegéhez kell fordulni. (Lásd. alul)

Tudnivalók gépkocsival utazók részére:

A 2003. évi idegenforgalmi szezonban is gyakoriak a gépkocsi-lopások, különösen a külföldi rendszámú személygépkocsik eltulajdonítása. A nyaralás zavartalansága érdekében javasoljuk a repülőgéppel, vonattal, autóbusszal történő utazást!

Belépéskor a határon fizetendő autópályadíj kilométerenként 0,10 USD, de minimum 5 USD (Bulgáriában ugyanis az autópályákon nincsenek kapuk, és matricás rendszer sem működik).

Az autóutak használatáért az autópályadíj felét kell fizetni.

A fenti címeken a Kalotina (jugoszláv határ) – Szófia-Kulata (görög határ) útvonalon személygépkocsira nem kell díjat fizetni. A Kalotina-Szófia-Plovdiv-Szvilengrad (görög-török határ) útvonalon fizetendő díj: 15 USD.

Amennyiben az országból való kilépéskor a fenti díjak kifizetésének igazolását kérik, és azt nem tudják igazolni, 50 USD büntetést róhatnak ki.

Az útmenti parkolók és pihenőhelyek használatáért – ugyancsak belépéskor – 2 USD a fizetendő díj.

A Rusze-Giurgiu Duna-hídon történő áthaladás díjai:

 • személygépkocsi 7 USD
 • autóbusz (5-16 tonnáig) 36 USD
 • kamion 95 USD
 • utánfutó (750 kg-ig) 8 USD
 • személyenként 3 USD

Komphasználati díjak: Vidin-Calafat

 • személyautó 21 USD 17 EUR
 • személyenként 4 USD 3 EUR
 • autóbusz 55 USD 45 EUR
 • személyautó+utánfutó 42 USD 35 EUR
 • kamion 95 USD 85 EUR

Orjahovo-Becket

 • személyenként 4 USD 3 EUR
 • személyautó 22 USD 17 EUR
 • autóbusz 55 USD 45 EUR
 • személyautó+utánfutó 40 USD 35 EUR
 • kamion 95 USD 95 EUR
 • mikrobusz+utánfutó 50 USD 45 EUR
 • autóbusz+utánfutó 65 USD 55 EUR

Fenti díjakon kívül a belépéskor a jármű fertőtlenítéséért (a fertőtlenítő vályún történő áthaladásért) 2 USD-t kell fizetni.

Az autós turisták ne aludjanak az autóban, általában kerüljék az éjszakai autózást, értéktárgyakat, autós táskát, stb. napközben se hagyjanak ellenőrizetlenül a gépkocsiban!

A bolgár rendőrség központi segélyhívó száma: 166, a mentőké 150, a tűzoltóságé 160. A belépő külföldiek a határállomásokon a rendőrség hívószámait idegen nyelveken ismertető tájékoztató füzeteket kapnak.

Autómentő telefonszáma: 91-146

A rendőrök egyenruhája kék színű, de a közlekedési rendőrök kiegészítésként sárgás-zöldes fényvisszaverő mellényt viselnek.

A közlekedési rendőrség (KAT) személygépkocsijain a különleges megkülönbözető jelzést (kék lámpa) a szélvédő felső részénél, annak teljes szélességében helyezték el.

Háromféle utcai telefon üzemel Bulgáriában:

 • BTK (állami), a fülke színe szürke, zsetonnal működik (1 zseton ára: 50 sztotinka).
 • Mobika (magán), a fülke színe kék, kártyával (5-15 BGL) és zsetonokkal is működik.
 • Bulfon (magán), a fülke narancsszínű, csak kártyával (5-25 BGL) működik.

A megfelelő kártyákat és zsetonokat újságárusító pavilonokban, üzletekben, stb. lehet megvásárolni.

Nessebar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Nessebar adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások