TOP 10 dolog, ami kihagyhatatlan Naposparton

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 10 dolog, ami kihagyhatatlan Naposparton
Kapcsolódó utazások

TOPLISTÁS PROGRAMOK A BOLGÁR TENGERPARTRA UTAZÓKNAK!

TOP 1.: Bulizz még fel nem jön a nap

Senki nem tud anélkül beszélni Napospartról, hogy meg ne említse, ez az egyik legnépszerűbb buli célpont a Fekete-tenger partján. Különösen vonzó fiatalok körében, akik szeretnék kitombolni magukat. Azért is vonzó, mert az éjszakai élet itt hihetetlenül megfizethetőm

TOP 2.: Kóstold meg a helyi borokat 
A bolgár borok népszerűsége csökkent külföldön az európai és újvilági riválisok miatt, de az évszázados hagyománya megmaradt a helyiek körében. Naposparttól 12 km-re található a Medova Pincészet, ami lehetővé teszi a látogatóknak, hogy belemerüljenek a piros és fehér bolgár borok világába. Kétféle borkóstolón lehet részt venni, az egyiken klasszikus a másikon pedig prémium borokat ízlelhetnek meg a vendégek. Ezen kívül pedig van még egy kóstoló, ahol már pálinkát és rakit (erjesztett gyümölcsből készül, általában szőlőből) lehet kóstolni. Az épületkomplexum régi bolgár stílusban épült harmonikus környezetben, ahol egy könnyed bor társaságában élvezheted a délutánt.

TOP 3.: Vegyél részt egy szafari kalandon 
Ha a strandon ülést már unod, akkor vegyél részt egy izgalmas szafari kalandon. Burgasztól északra lévő Marinka községben csatlakozhatsz a csapathoz. A brit házigazdák megadják neked a lehetőséget, hogy megismerd a Fekete-tenger partját, ritka hüllőket és egyéb állatokat.

TOP 4.: Menj el a nyári zenei fesztiválokra

A leghosszabb és legzúzósabb a Kavarna Rock fesztivál, melyet 2006 óta rendeznek meg. Felejthetetlen élmény a heavy metal és a rock szerelmeseinek. A Spirit of Burgasz a leginkább várt fesztivál Burgaszon. Jelentős népszerűségnek örvend a helyiek és a külföldiek körében is. Végül pedig azoknak, akik EDM-et hallgatnak, az egy hónapos naposparti fesztivál az ideális. DJ-k érkeznek szerte a világról, és olyan éjszakát élhetsz át, amire örökre emlékezni fogsz.

TOP 5.: Fedezd fel Európa egyik legidősebb települését
Nessebar Óvárosának utcáin számos civilizáció haladt végig, a trákoktól kezdve, a görögökön, rómaiakon keresztül a bizánci birodalmakig, maguk mögött hagyva a kultúrájuk nyomait. A Fekete tenger nyugati partján a középkorban ez volt az egyik legfontosabb város, egyfajta szellemi központként működött. Érdemes egy egész délutánt szentelni rá, hogy feltárd a csodálatos építészeti kincseket, melyek az UNESCO Világörökség részei. Fontold meg, hogy a városban vacsorázol, mert számos szép étterem található az ősi város romjai között.

TOP 6.: Vitorlázz egy szárnyashajón 
Hetente kétszer lehet részt venni egy egész napos kiránduláson a Kometa szárnyashajón. A hajó Napospartról indul Nessebar Óvárosának kikötőjébe, onnan pedig Sozopol felé, ahol a látogatók el tudnak tölteni egy egész délutánt. Az Óváros felfedezése és az ebéd saját szabadidős tevékenység, mielőtt visszatér a hajó az esti órákban.

TOP 7.: Bolondozz egy iszapfürdőben
A bolgár Fekete-tenger partján iszapfürdőket is találsz, amely természetesen alakult több millió év alatt, és egyfajta gyógymódot jelent a bőrbetegségekre.

TOP 8.: Keresd fel a Fekete-tenger szűz strandjait 
Napospart elég zsúfolt a főszezonban, ezért a turisták egy része inkább kevésbé forgalmas helyet keres magának, mint például Sveti Vlas.

TOP 9.: Maradj aktív
Naposparton számos tevékenységben vehetsz részt, ami még izgalmasabbá teszi a nyaralást. Többek között ott vannak a vízi sportok, mint a banán csónakázás, vízisí és a parasailing. De van tenisz és lovas oktatás is a közelben.

TOP 10.: Csúszdázz!
Hatalmas és modern csúszdaparkok találhatók a legnépszerűbb üdülőhelyeken, ezek a legjobbak: Action Aquapark Naposparton, Aquapolis Albena közelében, Aqua Paradise Nessebarban. További toplistás bulgáriai csúszdaparkokat itt >>

Ha kedved kaptál nézd meg a TOP 5 legjobb szállodát
 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kovács Dominika  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások