TOP 10 strand Bulgáriában

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 10 strand Bulgáriában
Kapcsolódó utazások

Bulgária híres a kellemes, homokos strandjairól, az élettel teli környezetéről, a gyönyörű kempingekről és a sportlehetőségekről. Néhány strand hagyományos lehetőségeket kínál, mint a napernyők, napágyak, bungee jumping, míg más partokon szörfözni illetve ejtőernyőzni tudsz.

1. Cacao Beach
Cacao Beach a Napospart részét képzi, több mint 8 km hosszú partszakasz. A homok kellemes, a víz tiszta és különböző éttermek meg bárok várják a turistákat. Több sport lehetőség is áll a látogatók rendelkezésére, mint a szörfözés, ejtőernyőzés, vitorlázás, kajakozás, strandröplabda és egyéb sportversenyek kezdőknek és profiknak egyaránt. Cacao Beach híres a nagy DJ-k nyári partijairól, amelyet minden évben a tengernél tartanak.

2. Golden Sands

Golden Sands nyaralóövezete híres a hosszú, kellemesen homokos strandjáról. Az üdülőhely nevét a csodás aranyhomokjáról kapta. A strand több lehetőséget is kínál a szórakozásra és tökéletes egy családi nyaraláshoz.

3. Albena Beach

Az Albena Beach egy kékzászlós part Albena üdülőkörzetében. Családi nyaralásokra ideális, és azoknak az embereknek is, akik szeretnek napfürdőzni, de kerülik a hőséget. A tenger felől kellemes, hűvös szél fúj. Sportlehetőségek: vízisí, banán lovaglás, vitorlázás, szörfözés, víz alatti halászat és strandröplabda.

4. Dyuni Beach

A Dyuni Beach Szozopol közelében található a Dyuni Holiday Village része. A tenger nyugodt és biztonságos, a strand szeles, dombos és erdős. Családok számára ideális, mert a víz lassan mélyül, így a kisgyermekek biztonságosan pancsolhatnak benne. Az öböl természetesen védett az északi szelektől, így ideális hely a vízi sportoknak.

5. Primorsko Beach

A 10 km-es homokos strand a leghosszabb bolgár partok között szerepel. Köztudott, hogy a hely a fiatal bolgárok legkedveltebb partja. A homok finom és aranyszínű, a tenger pedig sekély és meleg. Turista látványosságok: tengerjáró hajóút, yacht hajóút és víz alatti halászat.

6. Golden Fish Beach

A Szozopoltól 3 km-re található strand valójában a Golden Fish kemping része, és leginkább a szörf szerelmesei látogatják. A közeli szörf iskolában szörföt bérelhetsz, és belevetheted magad a hullámokba. Ez a part a fiatal kalandorokat, a diákokat és a tábor kedvelőit is vonzza.

7. Smokini Beach

A Szozopol közelében található Smokini Beach egy 5 km hosszú partszakasz. A homok kellemes és tiszta, a tenger meleg és egészen kék, de nem mindig nyugodt.

8. Shkorpilovtsi Beach

A Shkorpilovtsinál található strand 13 km hosszú és 100 méter széles partvonal, és ez a legszélesebb és leghosszabb part a bolgár Fekete-tenger mellett. A régió kiváló példája az ökológiai tisztaságnak, a vad érintetlenségnek. A strand nem őrzött.

9. The Mouth Beach
A strandot Sinemorets közelében találod, ami a paradicsom egy kis darabkája, Bulgária dél-keleti partján. Egy csodálatos üdülőfalu, ahol a strandokat csipkézett sziklák veszik körül. A homok fehér és tökéletesen finom, a tenger kellemesen meleg és tiszta. Az északi Mouth strand egyedülállóan szép, de nem megfelelő a gyermekek számára, mert a tenger gyorsan mélyül és nagyok a hullámok.

10. Atliman Beach
Atliman partja a Kiten Sea üdülőhely északi részén található. Kiten az egyik legvonzóbb hely a Fekete-tenger déli partján. Atliman strand egy igazi paradicsom a nyaralók számára. Finom aranyszínű homok, meleg napsütés és nyugodt tenger jellemzi. A gyönyörű homokdűnék is vonzóak a turisták számára.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások