USA-Nyugati Part

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
372841
Utolsó frissítés:
2024.11.06. (Sze)
13 nap/12 éj
1 120 980 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Indián rezervátum, kanyonok, sivatagok, nemzeti parkok

Tervezett program:



1. nap: Budapest - Los Angeles
Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles körzetében.



2. nap: Los Angeles
Reggeli. Délelőtt Los Angeles belvárosának (Downtown) érdekességeit nézzük meg: a híres Walt Disney Concert Hallt, a város legrégebbi utcáját, az Olvera utcát és a Union Station vasútállomást. Majd természetesen nem marad ki Hollywood, séta a Hollywood Boulevard-on, Hírességek sétánya, Dolby Filmszínház, az Oscar-gála helyszíne, hírességek kéz- és láblenyomataik. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Délután folytatjuk közös városnézésünket vagy egyéni fakultatív programra van lehetőség. A közös városnézés során az óceánpartot fedezzük fel: elsőként a bohém Venice Beach-t majd az előkelő Santa Monica-t. A fakultatív program során: látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői (belépő kb. 155 USD, minimum létszám: 15 fő), a programon az idegenvezető nem vesz részt. Szállás Los Angeles körzetében.



3. nap: Los Angeles - Calico - Laughlin
Reggeli. Ezen a napon az angyalok városának legismertebb és legizgalmasabb helyeit keressük fel. Elsőként Beverly Hillsben állunk meg: Rodeo Drive, Városháza. A délelőtti megálló után elhagyjuk Los Angelest és a Los Angeles-i medencét is. Utunk már a Mojave-sivatagban halad tovább. Következő megállónk egy igazi XIX. századi vadnyugati városka lesz, Calico. Az egykori bányász városkában sétálgatva úgy érezzük mintha megállt volna az idő nagyjából 150 éve. A nap végén a Coloradó folyó partján fekvő Laughlin városába érkezünk. Vacsora és szállás Laughlinban.



4. nap: Laughlin - Grand Canyon - Flagstaff
Reggeli, majd indulást követően már Arizona államban utazunk. Utazásunk célja ezen a napon pedig nem más, mint a híres Grand Canyon. A méretek, a távolságok, a mélységek lenyűgözőek. A természet egyik igazi remekműve. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 255 USD - időjárásfüggő). A nap végén Flagstaffbe érkezünk. Vacsora, szállás Page-ben.



5. nap: Flagstaff - Monument-völgy - Glen Canyon - Powell-tó - Page
Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, amely Amerika egyik jelképe, a Navajo indiánok szent helye. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigantikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsip túrán, ahol megkóstolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás a Powell-tóhoz. A Powell-tó egy nem mindennapi tó. Egy mesterséges duzzasztást követően a Coloradó folyó vizét a Glen Canyonban duzzasztották fel. Fakultatív programlehetőség: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 255 USD - időjárásfüggő). Vacsora, szállás Page-ben.



6. nap: Kanab - Bryce Canyon - Zion Canyon - Las Vegas
Korai reggeli, majd a délelőtt folyamán két csodálatos nemzeti parkot látogatunk meg Utah államban, a Bryce és a Zion Canyon nemzeti parkokat. Egyik ámulatból a másikba esünk át. A homokkő formációk lélegzetelállítóak. Délután pedig a szerencsejáték és szórakoztatóipar egyik leghíresebb városába, Las Vegas-ba érkezünk. Este fakultatív programlehetőség: kb. 3 órás buszos-gyalogos városnézés számtalan fotóstoppal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és híres Strip sugárút, ára: kb. 70 USD/fő, minimum létszám: 20 fő).



7. nap: Las Vegas - Tűz völgye - Las Vegas
Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a mélyvörös színben pompázó, Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipkézett falak olyan vörös homokkő-formációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora délután visszaérkezés Las Vegasba, majd szabad program, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehetőségek. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.



8. nap: Las Vegas - Death Valley - Bakersfield
Reggeli, majd elhagyva Las Vegas városát visszaérkezünk Kaliforniába és utazásunk hátralevő részében már itt is maradunk. Ezen a napon egy újabb nemzeti parkot látogatunk meg, azt a helyet, amelyik az észak-amerikai kontinens legmélyebb, és legforróbb területe is egyben. Ez a hely pedig nem más mint a Halál Völgye. (Death Valley) Késő délután érkezés Bakersfildbe, vacsora és szállás Bakersfieldben.



9. nap: Bakersfield - Yosemite Nemzeti Park- Yosemite Valley - Merced
Reggeli után újabb nap, újabb nemzeti park, újabb legek. A Yosemite Nemzeti Park területe volt az első térség, ami állami védettséget kapott az Egyesült Államokban még az 1860-as években. Csodálatos gleccservölgyek, világhírű gránit falak (El Capitan, Half Dome) és a több mint 700m magas Yosemite vízesés. Ezeket mind megnézzük. Vacsora és szállás Mercedben.



10. nap: Merced - Monterey - San Francisco
Reggeli, majd a Csendes-óceán partjához utazunk. Annak is az egyik legszebb kaliforniai szakaszát nézzük meg, a híres 17 mérföldes úton és rögtön utána megállunk a Monterey-öböl híres kisvárosában Montereyben, amely számos művész kedvelt városa már majdnem 100 éve. Montereyt a XX. század első felében a halászat és a halfeldolgozás jellemezte. Mára a halászatot már erősen szabályozzák a térségben, az egykori halfeldolgozó üzemek pedig átalakultak szállodákká, éttermekké, bevásárló központokká. Egyedi, sajátságos hangulatú városka az óceánparton. Délután pedig már San Francisco-ba érkezünk. Vacsora és szállás San Francisco-ban.



11. nap: San Francisco
Reggeli majd délelőtt városnézés az Egyesült Államok egyik leghíresebb nagyvárosban, San Francisco-ban: Városháza tér, a Szépművészeti Múzeum csodálatos, több mint 100 éves épülete, a gyönyörűen karbantartott Viktória korabeli házak, a Golden Gate szoros és híd. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabad programot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábel villamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyedben vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a Golden Gate híd alatt és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 42 USD). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Francisco-ban.



12. nap: San Francisco
Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre és hazaindulás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.



13. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre.



A várható menetrend (április) (Air France/KLM):

AF 1695 3 APR BUDAPEST - PARIS 06:20 - 08:50

AF 024 3 APR PARIS - LOS ANGELES 13:30 - 16:05

KL 606 14 APR SAN FRANCISCO - AMSZTERDAM 13:50- 09:05 (15 APR)

KL 1365 15 APR AMSZTERDAM - BUDAPEST 11:25 - 13:20



A várható menetrend (november) (Air France/KLM):

AF 1695 6 NOV BUDAPEST - PARIS 06:20 - 08:45

AF 024 6 NOV PARIS - LOS ANGELES 13:30 - 16:15

AF 083 17 NOV SAN FRANCISCO - PARIS 15:05- 11:00 (18 NOV)

AF 1294 18 NOV PARIS - BUDAPEST 14:40 - 16:50

A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-Grand Canyon

-Yosemite Nemzeti Park





 
Töltődik a foglalási lap
Amerikai Egyesült Államok utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|