Kalifornia, az ígéret földje

Ablak a Világra - Utazási magazin


Kalifornia, az ígéret földje
Kapcsolódó utazások

"Fun és Sun” – hirdetik csinos fürdőruhás lányok és izmos napbarnított fiúk óriásplakátokon Kalifornia mottóját.

A Death Valley kietlen sivatagjának sárga és vörös színben pompázó homokdűnéi, a természet hatalmas erejéről tanúskodó, gleccser vájta Yosemite völgy zöldellő labirintusai, és a hamvas szürke gránitsziklákról aláhulló vízfolyamok tiszta kék színei festik a tájat oly lenyűgözőre Kalifornia napsütötte ege alatt.

Alig 150 éve, hogy Európa minden részén fellobbant a kivándorlási láz az ígéret földje, Amerika távolabbi nyugati partja felé. Az ütött-kopott bőröndök alján féltve őrzött álmok lapultak garmadával, megvalósításra várva egy szélsőséges természeti adottságokkal megáldott földrész kapujában. Talán éppen ezek az álmok járultak hozzá egy élettől vibráló sajátos atmoszféra kialakulásához, és teszik ma is vonzóvá Kaliforniát – ma Amerika egyik legfejlettebb államát - az álmodozó utazó számára.

Kalifornia legfőbb városa az 1900-as évek elején még alig 2000 lelket számláló Los Angeles az aranyláz és a hollywoodi filmgyáraknak köszönhetően Amerika elsőszámú – 15 milliós - álomgyárává nőtte ki magát.

Kaliforniában járva feltétlenül nézzük meg San Francisco utcáit, a Yosemite nemzeti parkot, Észak Amerika második legidősebb tavát a Mono Lake-t, valamint a Halál völgyének (Death Valley) nevezett kietlen sivatagot.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások