USA - A TITOKZATOS DÉL

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
404921
Utolsó frissítés:
2025.04.28. (H)
12 nap/11 éj
1 879 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




"Elfújta a szél" - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Atlanta - Charleston - Savannah - Tallahassee - Pensacola Beach - Mobile - New Orleans
Az USA déli államai sajátos hangulatukkal és sokszínűségükkel nagyban eltérnek a többi államtól. A különbség titka a történelmi örökségekben és a kulturális gyökerekben rejlik, elég, ha csak az irodalomra, a fantasztikus zenére vagy a pompás déli gasztronómiára gondolunk. Az indiánok lakta régió betelepülői között számos spanyol volt, s a Dél ültetvényeire nagy számban hurcolt afrikai rabszolgáknak is köszönhető a gazdag kultúra. Az Észak és Dél között kirobbant amerikai polgárháborút sok regény és film megörökítette, de mind közül a leghíresebb Margaret Mitchell romantikus szerelmi eposza, az Elfújta a szél.Az amerikai Délről indult világhódító útjára a blues, a jazz, a Coca-Cola és az édeskés bourbon, és híres szülöttei többek között Mark Twain, Tennessee Williams, Martin Luther King és Bill Clinton is. A varázslatos Dél, vagyis Dixie, ahogyan még nevezik, olyan egyedi látnivalókkal vár, melyek máshol az USÁ-ban nem tapasztalhatók.A körutazás a Dél jellegzetes városait és változatos tájait igyekszik bemutatni, olyan helyeket érintve, mint a Dél történelmében jelentős szereppel bíró Atlanta, Augusta vagy St. Augustine elbűvölő régi városkái vagy a Boone Hall ültetvénye, de természetesen nem maradnak ki az Elfújta a szél híres helyszínei sem, ahogyan egy későbbi klasszikus, a Forrest Gump ismerős tájait is viszont láthatja az utazó. Végül a napsütötte Floridán át New Orleansba vezet az út, mely színeivel, hangulatával, ízeivel, elsöprő zenéjével, látható és tapintható történelmével és utcai kultúrájával első pillantásra levesz a lábáról.

1. nap Budapest - Atlanta
Elutazás Budapestről Atlantába menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Atlantában.

2. nap Atlanta
Városnézés a nyüzsgő, modern metropoliszban és ismerkedés a város egyik leghíresebb szülöttével, Margaret Mitchell-lel. Legismertebb regénye az Elfújta a Szél az amerikai polgárháború viharos időszakát mutatja be egy gazdag ültetvényes család egyik lányának kalandos, nehézségektől sem mentes életútján keresztül. Délután látogatás a Road to Tara múzeumban és a Stately Oaks ültetvényen, melyről a regény béli híres birtokot, Tarát mintázta az írónő. Itt a film számos relikviája megtekinthető, köztük eredeti kosztümök, melyeket Clark Gable és Vivien Leigh viseltek. Szállás Atlantában.

3. nap Augusta - Charleston
Reggelit követően utazás Augustába, mely a dél második legrégebbi városa, egyben a golfmesterek tornájának helyszíne. Délután érkezés a hamisítatlan déli hangulatot árasztó Charlestonba. Séta a macskaköves utcákon, ahol jellegzetes verandás házak bújnak meg a mohával benőtt tölgyek takarásában. Este fakultatív lovas kocsikázás a belvárosban. Szállás Charleston környékén.

4. nap Charleston
Városnézés a dél ékköveként számontartott Charleston óvárosában, mely a természeti katasztrófák és a polgárháború viszontagságai ellenére, az Egyesült Államok talán legjobban megóvott települése. Látogatás a Boone Hall ültetvényen, amelynek többszáz éves tölgyek övezte sétánya a dél szimbóluma, s számos híres filmben szerepelt. Szállás Charleston környékén.

5. nap Beaufort - Savannah
Reggeli után utazás délre útközben érintve Port Royal szigetén található Beaufort városkát, amely jellegzetes, épségben megőrzött háború előtti építészete okán szintén több film, például a Forrest Gump helyszínéül is szolgált. Délután érkezés Savannah-ba a világ egykori legnagyobb gyapotkikötőjébe. Az ültetvények fénykorában a helyiek diktálták a gyapottőzsde világpiaci árait, és bár a polgárháború Georgia nagyészét elpusztította Savannah csodával határos módon épségben maradt. Az épületek többsége többszáz éves, állaguk megőrzésére komoly gondot fordítanak, némelyik a nyilvánosság számára is látogatható. Városnézés az óvárosban látogatással a hajdani folyóparti gyapotraktárakban, melyek ma üzletekként és éttermekként szolgálnak. Szállás Savannah környékén.

6. nap St. Augustine - Tallahassee
Utazás Georgia partvonalát követve délre. Délután érkezés a Napsütötte Államként ismert Florida északi részére, ahol pihenő a 1565-ben spanyolok által alapított, elbűvölő St. Augustine városkában. Ez az Egyesült Államok legrégebbi ma is lakott európaiak által alapított városa és kikötője. Utazás tovább Florida központjába Tallahassee-ba, ahol szállás.

7. nap Pensacola
Reggeli után utazás nyugat felé a Mexikói-öböl partján. Ismerkedés az 1599-ben alapított Pensacolával, mely egyike Florida legismertebb üdülőhelyeinek, köszönhetően több mérföld hosszú homokos partvonalának, amelyek egy része természetvédelmi terület. A Pensacola Beach-i szálloda elfoglalása, pihenés a tengerparton.

8. nap Pensacola üdülőhelye
Egész napos pihenés és szabadprogram a floridai tengerparton. A hófehér homokú, kristálytiszta vizű strandok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak, jól kiegészülve az éttermek és üzletek kínálatával. Szállás Pensacola Beach-en.

9. nap Mobile - New Orleans
Továbbutazás New Orleans-ba. Útközben megálló Mobile-ban. Az 1702-ben alapított alabamai kikötőváros egyike a legjelentősebbeknek az öbölben. Délután érkezés a kreol kultúra központjába New Orleansba. A jazz zene fellegvára igazi olvasztótégelye a népeknek, ahol az építészetet és a gasztronómiát máig meghatározzák a spanyol, francia, karibi, afrikai és angolszász gyökerek. Fakultatív dixieland zenés vacsora egy folyami hajón. Szállás New Orleansban.

10. nap New Orleans
Séta a francia negyedben, a Bourbon Streeten, ahol a szűk utcákat övező vas erkélyes házak a város jelképévé váltak. Utazás a hangulatos helyi villamossal, majd délután szabad program. Szállás New Orleansba.

11. nap New Orleans - Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és utazás két átszállással Budapestre.

12. nap Budapest
Megérkezés a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 8 fő

Az országon belül az utazás D kategóriájú minibusszal történik. Az körutazást magyarul beszélő "driver-guide" idegenvezető kíséri Budapestről, aki a helyszínen a minibuszt vezeti az utazás során.

Figyelem!
A beutazáshoz az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/fő/engedély áron.

Vízum:
az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni.Bővebb tájékoztatást irodáinkban, vagy az usembassy.gov/hu/visas-hu weboldalon kaphat.




 
Töltődik a foglalási lap
Amerikai Egyesült Államok utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|