Djerba tengeri varázsa

Ablak a Világra - Utazási magazin


Djerba tengeri varázsa
Kapcsolódó utazások

Tunézia tengerpartjai, köztük Djerba szigete, alacsony áraival méltán népszerű a magyar utazók körében. De jó tudni, hogy ha Tunéziát választjuk úti célul, akkor a tavaszi, kora őszi időszak a legalkalmasabb az induláshoz, mert nyáron elviselhetetlen a hőség. Ősszel viszont a nem sivatagi területeken gyakran még az eső is frissíti a levegőt.
 
Ha nem charterrel repülünk az észak-afrikai országba, akkor Tuniszból érdemes belföldi járattal indulni Djerba szigetére, ami így egy óra alatt elérhető, Ha olcsóbb megoldásra vágyunk, bérelhetünk autót, amivel komppal juthatunk át a szigetre. Amelynek legnagyobb vonzereje természetesen a csodás, kék tenger. Strandzónájában 20 kilométer hosszam sorakoznak egymás mellett a többségében fehérre meszelt, minden igényt kielégítő szállodák. Kívülről gyakran nem is látszik, milyen elegánsak belül: keleti szőnyegek, süppedő fotelek és sok arany, vagy annak látszó díszítés várja a vendégeket. A legjobb szállodákban már wellness és spa is kényezteti a vendégeket.
 
A szigeten a fürdés és napozás mellett, több kellemes program is ígérkezik. Közéjük tartozik a kisrepülőgépes szigetnézés, a búvárkodás és persze a legújabb, vad őrület a quadozás a tengerparti homokban, vagy az olívafa ültetvények és a datolyapálmák között, amelyekből több, mint egymillió található a szigeten. Érdekes látnivaló az is, amint a sziget északi partján található főváros, Houmt Souk kikötőjéből színes halászcsónakok futnak ki késő este, hogy másnap, mire a nap felkel, a halászok már a pultokon kínálják zsákmányukat, a hihetetlen mennyiségű és fajtájú tengeri halat, kagylót és rákot. 
 

 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások