Srí Lanka, a fénylő sziget - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
495977
Utolsó frissítés:
2025.01.28. (K)
11 nap/10 éj
1 020 450 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Srí Lanka, az Indiai-óceánban fekvő csepp alakú szigetország buja, trópusi tájaival, üdezöld rizs- és teaföldjeivel, történelmi és vallási emlékeivel, gazdag állatvilágával, egzotikusan fűszeres ízeivel ideális hely egy tartalmas körutazásra. Utunk során megmásszuk a Sigiriya sziklaerődöt, felkeressük a legszebb vallási-kultikus központokat, megkóstoljuk a híres ceyloni teát, jeep szafarival meglessük a vadon élő elefántcsordákat, majd gyönyörű tengerparton, all inclusive ellátás kényelmében pihenhetünk.

Az ország elnevezései: Ceylon, „fénylő sziget”, „fahéj sziget”, "Indiai-óceán gyöngye", illetve „oroszlánsziget” már önmagukban is izgalmas kalandot ígérnek, tartson velünk!

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás Qatar Airways járatokkal, kényelmes menetrenddel
  • Gazdag tartalmú utazás a sziget kulturális és természeti látnivalóival
  • UNESCO Világörökségi helyszínek Dambullában, Polonnaruwában, Kandyben és Sigiriyában
  • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
  • A részvételi díj tartalmazza a leírt kirándulásokat, belépőket

Programok: 
 

január 28. kedd
Elutazás Budapestről Srí Lankára egy átszállással Qatar Airways járatokkal (Budapest-Doha14:45-22:00, Doha-Colombo 01:35-08:45 órakor).

január 29. szerda
Megérkezés Srí Lankára (08:45 órakor), majd átutazás Dambullába. Útközben megállunk és megismerkedhetünk Pinnawala Elefánt Menhely lakóival. Az 1975-ban alapított, sérült, vadon kóborló és elárvult ormányosok otthonaként működő központban ma már több mint 80 elefánt él, köztük már itt született elefántbébik is. Szállás Dambullában, az Amaya Lake szállodában.

január 30. csütörtök
Kora reggel ellátogatunk az ország ikonikus látnivalójához, az UNESCO Világörökséghez tartozó Oroszlánsziklához. Az 5. században épült, 200 méter magasan fekvő Sigiriya sziklaerődöt 1200 lépcsőn át másszuk meg, fáradozásunkért cserébe a szikla tetején I. Kashyapa király palotájának romjai és csodás 360 fokos panoráma vár.  Ezután a közeli  hagyományos vidéki faluban, Hiriwadunnában megebédelünk, majd tovább utazunk a Minneriya Nemzeti Parkba. A 9 hektáros parkban jeep szafarin meglessük az itt vadon élő elefántcsordákat, langurokat és makákókat, a jellegzetes madárvilágot, hüllőket, pillangókat és kis szerencsével lajhárokat és leopárdokat is. Szállás Dambullában.

január 31. péntek
Délelőtt pihenés a szállodában vagy félnapos fakultatív kirándulás: Polonnaruwa - 65 USD/fő (helyben fizetendő). Az UNESCO Világörökséghez tartozó romváros a 11-13. században élet fénykorát, ránk maradt műemlékeit - szentélyeket, palotát, templomokat, szobrokat,  Buddha szobrokat - sorban fedezzük majd fel.

Délután pihenés a szállodában, Dambullában.

február 1. szombat
Délelőtt látogatást teszünk a sziget legnagyobb buddhista sziklatemplomába Dambullában, mely UNESCO Világörökségi helyszínként 5 barlangszentélyt, több mint 150 Buddha szobrot és számtalan freskókat rejt. Ezt követően felkeresünk a sziget pontos földrajzi közepén álló Nalanda Gedige ősi hindu-buddhista keverék kőtemplomát, majd egy fűszerkertet Mataléban. A „fahéj szigete” számos őshonos egzotikus fűszer- és gyógynövény otthona, melyeket itt lehetőségünk lesz testközelből megismerni.  Ezután továbbmegyünk Srí Lanka második legnagyobb városa, Kandy felé. Városnézés az UNESCO Világörökség részét képező kulturális fővárosban, este pedig megcsodálhatunk egy tradicionális táncos ceremóniát. Szállás az Amaya Hills szállodában.

február 2. vasárnap
Reggelit követően meglátogatjuk a Szent Fogereklye Templomát, majd Kandy szomszédságában, a Királyi Botanikus Kertben, a sziget egyik legszebb és legnagyobb trópusi botanikus kertjében sétálunk. Ezután buszra szállunk és napunk során Srí Lanka legszebb hegyvidékén utazunk át: útközben üdezöld és vadregényes teaültetvényeken haladunk keresztül, időnk függvényében megállunk a 109 méteres Ramboda vízesésénél, majd látogatást teszünk egy helyi teaüzemben, ahol meg is kóstolhatjuk a híres ceyloni teát, majd egykor az angolok hegyi pihenőhelyéül szolgáló Nuwara Eliyába megyünk. Gyalogos városnézés Kis Angliában, majd szállás elfoglalása az Araliya Green Hills szállodában.

február 3. hétfő
Délelőtt folytatjuk utazásunkat. Ella környékén számos vízesés található, mint például Srí Lanka legszélesebb, 25 méter magas, lépcsőzetes vízesése, a Ravana, melyet csoportunkkal is megtekintünk. Ezután átutazunk a sziget déli részén Galléig. Útközben fotószünetet tartunk a Coconut Tree Hill-nél, mely jelenleg Srí Lanka egyik legtöbbet instagramozott helye és Koggalánál, a gólyalábakon üldögélő és kapásra váró halászoknál. Az UNESCO Világörökségi helyszínű Galle a portugál és holland gyarmati időkben épült koloniális házaival, kortás galériáival és kávézóival-teázóival hívogató óvárosával és erődjével közkedvelt úti cél, melyet mi sem hagyunk ki. Ezt követően eljutunk a tengerparti szállásunkra. Szállás elfoglalása Ahungallában, a RIU Hotel szállodában.

február 4. kedd
Pihenés a szállodában a tengerparton.

február 5. szerda
Pihenés a szállodában vagy félnapos fakultatív kirándulás: Tengeri Teknős Vadvédelmi és Kutatóközpont és csónakszafari a Madu Gangán -  50 USD/fő (helyben fizetendő). Elsőként a Tengeri Teknős Vadvédelmi és Kutatóközpontban megismerkedhetünk öt különböző, jelenleg kihalás szélén álló teknősfajtával. A központ folyamatosan megmentésükért dolgozik, mára már több mint másfél millió kikelt teknőst engedett szabadon a tengernél. Ezután hajókirándulást teszünk varázslatos mangrove erdőben a Madu Ganga folyón.

Délután pihenés a szállodában a tengerparton.

február 6. csütörtök
Reggelit követően városnézés Colombóban, a sziget legnagyobb városában, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre (Colombo-Doha 19:30-22:05, Doha-Budapest 02:50-06:15 órakor) és hazaérkezés.

február 7. péntek
Hazaérkezés Budapestre (06:15 órakor).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Colombo útvonalon, átszállással
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 20 kg) és egy kézipoggyász (max. 7 kg, max. 50×37×25 cm) minden járaton
  • Szállás öt éjszakára a körút során 4*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Büféreggeli és vacsora a 4*-os szállodákban
  • Szállás három éjszakára 5*-os szállodában, kétágyas szobában
  • All inclusive ellátás az 5*-os szállodában
  • Egy hagyományos Srí Lanka-i ebéd
  • A leírásban szereplő teljes program privát transzferekkel, programokkal, belépőkkel
  • Magyar nyelvű idegenvezetés a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Elektronikus beutazási engedély: 25 000 Ft/fő irodai ügyintézéssel
  • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): 50 USD/fő




 
Töltődik a foglalási lap







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|