India, Új-Delhi: India 4*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
470228
Utolsó frissítés:
2025.03.21. (P)
9 nap/7 éj
653 290 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »






Fekvése: SZÁLLÁSOK
1 éjszaka szállás Delhi
HOTEL THE SURYAA NEW DELHI 5*, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Dzsaipur (Jaipur)
HOTEL RAMADA by WYNDHAM RAJAPARK JAIPUR 5*, vagy hasonló

2 éjszaka szállás Agra
HOTEL GRAND MERCURE AGRA 5*, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Delhi
HOTEL THE SURYAA NEW DELHI 5*, vagy hasonló

1 éjszaka szállás Kairó
HOTEL PYRAMIDS RESORT by JAZ 4*, vagy hasonló

Az indiai szállodák a helyi besorolás szerinti 5 csillagos szállodák, Kairóban 4 csillagos. A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

1. nap: Budapest - Kairó
Délutáni elutazás Budapestről, megérkezés a menetrend szerint az esti órákban Kairóba.

2. nap: Kairó - Delhi
Éjfél után elutazás Kairóból, repülőút Delhibe, éjszaka a repülőgép fedélzetén. A menetrend szerint délelőtt megérkezés Delhibe, ahol az országba történő beléptetés és a csomagok átvétele után indul városnézésünk.
Az óvárosban az első látnivaló a Jama Masjid mecset lesz. A város központjában található, Dzsahán sah által, 1656-ra elkészült gyülekezeti mecset Indiában az egyik legnagyobb, udvarán egyszerre 25 000 hívő imádkozhat. Érdemes megmászni az egyik 40 méter magas, vörös homokkőből és márványból emelt minaretet, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. A delhi városnézés a Chandni Chowk negyedben folytatódik, amely színpompás fűszerpiacáról híres. További különlegesség, hogy itt riksákkal zajlik az utazás!
Később elhaladunk a Vörös Erőd mellett, majd a Yamuna folyó partján álló fekete márvány emlékmű látható, amelyet Mahatma Ghandi emlékére emeltek. Végül a hazaút során elhaladunk a monumentális katonai emlékmű, az India kapu mellett.
Szállás Delhiben.

3. nap: Delhi - Dzsaipur
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból és utazás Dzsaipurba.
Rózsaszín városként is ismerjük, mert második Jai Singh maharadzsa Shiva imádata miatt a város falait, épületeit és templomait is az istenség kedvenc színére festtette. A többszöri megállással tarkított utazás után a szállodai szobák elfoglalása, majd a lehetőség felfrissülésre, átöltözésre.
Este az utazás egyik legérdekesebb programja következik, vacsorával egybekötött főzőlecke! Az igazán figyelemre méltó élmény során kulináris szakértőinkkel együtt készíthetik el azokat az ételeket, amelyeket az indiaiak a legszívesen fogyasztanak otthon. Az est folyamán gyakorlati tapasztalatokat szerezhet a radzsasztáni konyhában használt főzési eszközökről, technikákról és alapanyagokról. Így minden eddiginél jobban megismerheti a radzsasztáni konyhát, és élvezheti a messze földön híres indiai vendégszeretetet.
Szállás Dzsaipurban.

4. nap: Dzsaipur
Reggeli a szállodában, majd kezdődik a városnézés Dzsaipurban.
Első állomás a világhírű Amber erőd, amely egy hegy tetején foglal el stratégiai helyzetet. Az erőd Jaipur egyik legnépszerűbb látnivalója, amelyet Man Singh maharadzsa épített a 17. században. A domb tetején álló erőd a Kachhawa Rajput klán székhelye volt, mielőtt a városi palotát felépítették Dzsaipurban a 18. században. Az erőd az Aravalli-dombok fölé magasodik, a Maota-tóra néz és a masszív védőfalai bevehetetlenné tették. A komplexumban találhatók lenyűgöző paloták, kertek és színes freskókkal és tükrökkel díszített udvarok. Rácsos ablakok vagy dzsarokhák sorakoznak a folyosókon, amelyek lehetőséget kínáltak a királyi hölgyeknek, hogy anélkül figyeljék meg a maharadzsa udvarában megforduló vendégsereget, hogy ők is látnák őket. Az erőd megközelítése és elhagyása mostanra már dzsipekkel történik, ugyanis már nem támogatjuk az elefántozást, vagy más olyan tevékenységet, amely állatokat érint, a 2014-ben indított `NO PRIDE IN ELEPHANT RIDE” World Animal Protection kezdeményezés keretében.
A következő látványosság a Szelek palotája. A híres épület egy viszonylag szűk és igencsak forgalmas utcában található, ezért itt csak rövid fényképezési lehetőség nyílik. A Hawa Mahal vagy a Szelek Palotája, amelyet a 18. század végén épített Sawai Pratap Singh maharadzsa és a gyönyörű méhsejt- és rácsos építmény Dzsaipur szimbólummá vált. A nagyon érdekes építmény lehetővé tette a királyi család női számára, hogy észrevétlenül megfigyelhessék az utcákat. A városnézés a dzsaipúri városi palotánál folytatódik, amely királyi rezidencia és állami uralkodói közigazgatási központként működött. A mogul, az európai, a Rajput és az indiai Shilpa Shastra építészet elemeinek ötvözésével tervezték. A palota nagy része jelenleg a II. Sawai Man Singh maharadzsa múzeumból áll. Az épületegyüttes több palotából, pavilonból, múzeumból, műhelyből és templomból álló egyedülálló és lebilincselő komplexum.
Innen a sétatávolságra találtható Királyi Csillagvizsgálót keressük fel. A Jantar Mantar a leghíresebb az öt csillagvizsgáló közül, amelyeket Sawai Jai Singh épített Indiában. Az uralkodó nagy tisztelője és pártfogója volt a tudomány és a technológia területén végzett kutatásoknak. A csillagászat iránti szenvedélye arra késztette, hogy megbízást adott királyi obszervatóriumok létrehozására az ország különböző helyein, hogy segítsenek a csillagászoknak a csillagképek tanulmányozásában. Az építmény egyedisége miatt felkerült az UNESCO Világörökség listájára.
Szállás Dzsaipurban.

5. nap: Dzsaipur - Fatehpur Sikri - Agra
A szállodai reggeli után kijelentkezés a szobákból, majd utazás Dzsaipurból Agrába.
Útközben meglátogatása. Agra városa előtt 40 km-re található az elhagyatott vörös homokkő város, Fatehpur Sikri a `győzelem városaként” is ismert. A várost a 16. században alapította Akbar császár, és a Mogul Birodalom fővárosaként szolgált. Nem sokkal később a vízhiány miatt elhagyták és teljesen elnéptelenedett. A gyönyörű palotákból, termekből és mecsetekből álló épületegyüttes ma az UNESCO Világörökség része. Épületei 300 év után is szinte tökéletes állapotban vannak.
Ez után buszos utazás Agrába, ahol a megérkezés után a szállodai szobák elfoglalása.
Szállás Agrában.

6. nap: Agra
Ma a szállodát korán, még reggeli előtt hagyjuk el, hogy a nagy tömeg érkezése előtt, az utazás fénypontját jelentő Taj Mahal felkeresése a lehető legzavartalanabb legyen. Az 1532 és 1647 között épült mauzóleumot a világ egyik csodájaként tartják számon. A közel 500 évvel ezelőtti épület a mai napig is mérnöki mestermunka, a látvány pedig valóban lélegzetelállító. Dzsahán sah szeretett feleségének állított örök emléket a hófehér épületegyüttessel.
A látogatás után visszatérünk a szállodába, ahol nyugodt tempóban fogyasztjuk el a jól megérdemelt reggelit.
Ez után az Agra erődöt keressük fel. A komplexum a Mogul Birodalom fővárosa és központja volt egészen addig, amíg Dzsahán sah át nem helyezte székhelyét Delhibe. A Vörös erőd, amely később Dzsahán sah börtöne lett, ahová Aurangzeb nevű fia zárta. Az eredetileg erődnek készült hatalmas épületegyüttes az évszázadok során városnyi méretű palotává változott.
Szállás Agrában.

7. nap: Agra - Delhi
Reggeli után kijelentkezés a szobákból, majd utazás Delhibe, ahol a megérkezés után a városnézés folytatódik, Új-Delhi városrésszel.
A fő látványosság a Kutub Minár, amely a legszebb iszlám ihlette épületegyüttes egész Indiában. Világhírű az itt látható, több mint hetven méter magas minaret. Majd Humájun császár síremlékét látogatjuk meg, amely az első sírkert volt a térségben és inspirációja volt több további hasonló épületnek, például a Taj Mahalnak.
Szállás Delhiben.

8. nap: Delhi - Kairó
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérrel. A déli órákban indul a Delhi - Kairó járat.
Megérkezés a helyi idő szerint délután Kairóba. Transzfer a szálláshelyre, majd lehetőség fakultatív programra: látogatás a piramisok melletti fény és hang show-ra, részvételi díj a helyszínen 50 USD / fő.
Szállás Kairóban.

9. nap: Kairó - Budapest
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérrel. A kora délutáni órákban indul a Kairó - Budapest járat. Megérkezés a helyi idő délután Budapestre.

A programválzotás jogát fenntartjuk!

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA

nemzetközi repülőjegyet (személyenként 1 kézipoggyász maximum 8kg és 55*40*23cm, 1 feladott poggyász maximum 23kg) 6+1 éjszaka szállást helyi 4-5 csillagos szállodákban reggelit a szállodákban transzfereket a leírásban szereplő programokat a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetést A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA

a belépőjegyek felárát a helyi szervízdíjakat vízumdíjat választható feláras félpanziót útlemondási biztosítást, a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítástLétszám: minimum 20 fő

Helyszíni költségek leírása:
A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások. Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során a helyi idegenvezetők, a szállodai és az éttermi személyzet, valamint a sofőrök is elvárják a borravalót. Kérjük napi 7 EUR / utas összeggel (9*7=63 EUR) készüljenek erre a kiadásra (összesen az említett kollégáknak). Ezt a csoportot kísérő magyar idegenvezetőnk szedi össze és osztja ki folyamatosan az út során.

Kiutazás:
Csoportjaink a kitűnő szolgáltatásokat biztosító EgyptAir járataival utaznak, a következő tervezett menetrenddel:
Budapest BUD - Kairó CAI     MS 752   17:30 - 21:45
Kairó CAI - Delhi DEL     MS 974   00:50 - 09:40

Delhi DEL - Kairó CAI      MS 974   11:40 - 15:55 (továbbutazás másnap, a program szerint)
Kairó CAI - Budapest BUD     MS 751   14:10 - 16:30

A légitársaságok a változás jogát fenntartják. Az időpontok helyi időben értendőek.

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodákban (kivétel a 3. nap, amikor a főzőiskolában vacsorán vesz részt a csoport).

Ruházat:
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet. Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót. A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Időjárás:
Az októberre és márciusra tervezett utazás alatt kifejezetten kellemes időre lehet számítani. Napközben 25C fok körüli átlaghőmérsékletre és éjszaka is csak 15-20C fok köré hűl le a levegő. De ha naposabb időszakot sikerül kifogni, akkor nappal akár 30-35C fok körüli értékre is számítani kell. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, az október és a március is kifejezetten száraz és meleg időszak.

Vízum:
Magyar állampolgárok számára az Indiába történő belépés vízumhoz kötött, a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Elektronikus vízumra van lehetőség, ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban. Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
A Nemzetközi Oltóközpont honlapján található információk alapján, az Indiába utazók részére kötelező védőoltás nincs. De kérjük Utasainkat, hogy kérjék ki háziorvosuk véleményét a javasolt oltásokkal kapcsolatban (Hepatitis A és Hepatitis B).
FONTOS: tilos a csapvíz fogyasztása, vagy jégkockával készült bármilyen ital fogyasztása, valamint szigorúan tilos az utcáról vásárolni és fogyasztani bármilyen élelmiszert, ott készített ételt vagy gyümölcsöt. Kérjük kizárólag palackozott vizet fogyasszanak és fogmosáshoz is csak ezt használják. Palackozott vizet vagy az autóbuszon, a gépkocsivezetőtől, vagy az idegenvezető által javasolt helyeken tudnak vásárolni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során használt szállodákban a reggeli büfé jellegű, valamint a felár ellenében választható szállodai vacsorák is büfé jellegűek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni. Ezért bármilyen étel intolerancia esetén, kérjük, hogy a kínált választékból, a speciális igényeinek megfelelően válasszon.





 
Töltődik a foglalási lap
India utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|