Gambia körutazás

A Gambiai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Gambiai körutazás, a Gambiai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 1 utazás közül választhat.

Gambiai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Nyugat-Afrika miniállamának angol beceneve, "Smiling Coast", azaz "Mosolygó Part". A Gambiai Köztársaság bemutatását elsősorban ez a jelzős szerkezet teszi indokolttá a magyar turisták számára, hiszen az ország atlanti partvidékének kellemes klímája, a kiegyensúlyozott belpolitikai helyzet és a vendégek kiszolgálására létrehozott infrastruktúra egyre inkább vonzó nyaralóhellyé teszi a külföldiek számára.

Gambia utazás TOP 10

Gambia úti célok

Az összes Gambia körutazás »

Gambia

Az összes Gambia körutazás »

Gambia ismertető

ATM használata  Gambiában 
A készpénz ATM automatáknál csak dombornyomott VISA kártyákat fogadják el. Az EC/MC típusú kártyák nem használhatóak.

Mobiltelefon és Internet használata Gambiában
Az országban, mind a T-Mobile, mind a Pannon roaming szolgáltatása működik. GPRS nincs! Az Internet szolgáltatás a helyi Internet kávézókban és a szállodákban hozzáférhető.

Gambia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Gambia üdülőhelyek

Gambia utazási magazin

Afrika sötét élményeiről II.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.Álomszigetek valóságos fertőzésekkelKenya és Tanzánia partjaitól nem messze három csodálatos sziget várja a fehér homok szerelmeseit. A fűszerszigetnek is nevezett Zanzibáron ne hagyjuk ki a főváros piacait, mivel itt szinte minden egzotikus fűszert és fűszerkeveréket beszerezhetünk. Az ország gasztronómiája nemcsak a fűszerek miatt híres, hanem amiatt is, hogy három földrész, [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről I.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.A szafarik kockázatosak?A legtöbb utazó azért választja Kenyát vagy Tanzániát téli úti céljául, mert szeretne résztvenni egy valódi szafarin. A vadregényes kirándulásokon valódi felfedezőnek érezheti magát mindenki, hiszen dzsippeken szállítják a vendégeket, miközben körülöttük szabadon kószálnak az eddig csak állatkertből ismert egzotikus vadállatok: a zebrák, majmok, vízilovak, [...]
Teljes cikk

Gambia, magyar szemmel

Gambia, magyar szemmel\"Most már meg kell néznem a térképen, hol van\" - mondta a trópusi oltásokat adó intézet vezetője. Persze, nem ő volt az egyetlen, aki még hírét sem hallotta Gambiának. Korábban én is csak Rejtőnél találkoztam vele - nála néhány helyen úgy szerepel, mint egyfajta civilizációs oázis, afrikai Svájc, ahová bankügyeket intézni vagy Európa-szagot érezni menekülnek a sivatagból  vagy az őserdőből. Gambia Afrika egyik legkisebb országa - nagyjából akkora, mint nálunk két megye. A kontinens nyugati részén, Szenegálba ékelődött be a Gambia folyó mentén, amely több ezer kilométer hosszan kígyózik Guineából, és a torkolatánál három mérföld széles.Az ország budapesti főkonzulja dr. Suha György, aki március 15-ére magyar napokat szervezett Gambiában, üzletemberek és a Csopak néptáncegyüttes részvételével, magyar gasztronómiai bemutatóval. Érdekes volt, hogy az ünnepi fogadás helyi résztvevői kokárdával jelentek meg.Forrás és a teljes interjú:Világvevő Rádió, [...]
Teljes cikk

Gambia, az igazi afrikai egzotikum II.

Gambiát tiszta tengervize, kellemes klímája teszi nagy reményű tengerparti nyaralóhellyé. Partjait az Atlanti-óceán nyaldossa hatalmas hullámaival. Az afrikai életvitel és kultúra mindenhol visszaköszön, miközben jobb szállodái a legkényesebb igényeket is kielégítik. A szállodák Gambiában  mindenféle programot kínálnak az aktívan pihenni vágyóknak. Mivel a kirándulások szervezéséhez előzetes állami engedély szükséges, így biztosak lehetünk abban, hogy a leegyeztetett programot a szervező korrekt módon teljesíti. Kihagyhatatlan például a kirándulás a Gambia folyón. Érdekesség, hogy Banjul, a főváros ugyan sem területben, sem a lakosság számában nem a legnagyobb település, mégis ez az ország fővárosa. A városba érve egy diadalív emlékeztet az arrafelé legendás, 1994. július 22-i hatalomátvételre. A diadalív tetejére csigalépcsőn vagy az ország egyetlen köztéri liftjén lehet feljutni. A város másik Guinness-könyvbe illő szerkezete az egyetlen közlekedési lámpa az országban. De a város [...]
Teljes cikk

Gambia, az igazi afrikai egzotikum I.

Mivel sokan keveset tudunk erről az országról, elöljáróban érdemes megjegyezni: annak ellenére, hogy Gambia ma még nem tipikus az utazási irodák ajánlatában, mégis az igazi afrikai egzotikumot testesíti meg. Vonzereje abban is rejlik, hogy ide bátran utazhat az Afrikát meghódítani vágyó turista.A politikai és gazdasági helyzet egyaránt lehetővé teszi az utazók biztonságos közlekedését, ugyanis ezt az országot nem sújtja polgárháború. Mindez együtt jó magyarázat arra, hogy miért nevezhető az angol, német, holland, skandináv turisták kedvelt célpontjának már a hetvenes évek óta. Egy kis ország ez, amely a Gambia folyó két partján terül el, és teljesen beékelődik Szenegálba. Lakosainak száma kevesebb mint másfél millió.Gambiát tiszta tengervize, kellemes klímája teszi nagy reményű tengerparti nyaralóhellyé. Partjait az Atlanti-óceán nyaldossa hatalmas hullámaival. Az afrikai életvitel és kultúra mindenhol visszaköszön, miközben jobb szállodái a legkényesebb igényeket is kielégítik. Az [...]
Teljes cikk
Gambia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Gambia körutazás »
 

Gambia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Gambia körutazás »

Gambia leírás

Rövid bemutatkozás
A gambiaiak vendégszeretete, a  mesterséges hatásvadászat
nélküli afrikai hangulat, a pálmafákkal övezett homokos
strandok, a trópusi növényzet mind-mind hozzájárultak ahhoz,
hogy az elmúlt évtizedekben Gambia belépjen a nemzetközileg
ismert és keresett nyaralóhelyek sorába.

Annak ellenére, hogy diplomáciai kapcsolatok 1971 óta léteznek a Magyar Köztársaság és a Gambiai Köztársaság között, az első magyar vendégek csak 1997-től tettek itt látogatást, elsősorban német utazási irodák szervezett csoportjaival. Az ország kormánya felismerte az idegenforgalomban rejlő lehetőségeket és az állami irányítás eszközeivel tudatosan fejleszti ezt az ágazatot.

Önálló minisztérium irányítja a turizmussal összefüggő iparágat, ösztönzik a nemzetközi befektetéseket, ugyanakkor ésszerű szabályozási technikákkal (például három emeletnél magasabb szálloda építésének tilalmával, a taxiszolgáltatás központi engedélyeztetésével stb. ) korlátozzák az iparszerű turizmus káros kísérő jelenségeinek elterjedését. Gambia idegenforgalmi vonzereje nem a luxus-szolgáltatások hozzáférhetőségében rejlik, sok szempontból – közép-amerikai, távol-keleti célországok kínálatához képest akár elmaradottnak is nevezhetnénk -, természeti szépsége, afrikai egzotikuma azonban kárpótolja a látogatót az ejtőernyős vízisíelés lehetőségének, vagy az ötcsillagos kaszinók igénybevételének hiányáért.

Rövid történelem  
Gambia mai területét a portugálok 15. század közepén fedezték fel. A terület akkori legnagyobb \"értékéért\" a hírhedt rabszolgapiacért angolok, franciák és hollandok is harcoltak. 1885-ben válik önálló gyarmattá. Az Egyesült Királyságtól függetlenné 1965. február 18-án válik. Mivel a korábban létrejött \"megrajzolt\" határok etnikailag és gazdaságilag is egy összetartozó részt vágtak el, ezért Szenegál és Gambia egyre inkább testvéries politikát folytatott egymással. Ennek eredménye 1982. évben Szenegambia létrejötte volt. 1989-ben a föderáció tiszavirág életét követően megszűnik.  Ezt követően a két ország együttműködési szerződést ír alá. 1994-ben katonai puccs volt az országban, majd 1996-ban megalkották az ország új alkotmányát és választásokat tartottak.

Gazdaság
Gambia egy kis területű ország, kevés természeti kinccsel. A lakosság 80%-a a mezőgazdaságban dolgozik. Az ország gazdaság a földimogyoró-termesztésén és annak exportján alapul. Terményeik között megtalálható a rizs és köles is. Állattenyésztésük a kecske, juh és szarvasmarha tenyésztésére összpontosul. A jelenlegi gazdaság színesebbé tételét az ország kormánya, a gyapot és citrusfélék termesztésével kívánja megoldani. A külkereskedelem évente mindig óriási deficittel zárul. Élelmiszereket, gépeket és ipari cikkeket importál. Kereskedelmi partnerei közé tartoznak a Benelux-államok, Nagy-Britannia, Brazília, Japán és Franciaország.

Természetföldrajz
Felszíne síkság, a partvidéken a széles torkolattal az Atlanti-óceánba ömlő Gambia folyó deltája található. Legmagasabb pontja: 48 m.

Gambia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Gambiai Köztársaság Konzulátusa
H-1118. Budapest Nagyszalonta utca 15.
Telefon: +36 (1) 248 0423

Vízum ügyintézése
Telefon: +36 (1) 267 2992

Vízum ügyintézése, rendkívüli, sűrgős esetekben

Telefon: +36 (20) 9312 450

Magyarország Gambiában akkreditált nagykövetsége Nigériában
Nagykövet:
dr. Kató Ferenc
Cím: No. 61, Jose Marti Crescent, Asokoro, Abuja
Tel: (00234-9)314 1180 Fax: (00234-9) 314 1177

Gambia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Gambia adatlap

- Terület: 10380 km²
- Főváros: Banjul
- Hivatalos nyelv: angol
- Használt nyelvek: mandinka, volof, fula
- Népesség: 1,64 millió (2006. évi adat)
- Pénznem: Dalasi (GMD)
- Országhívószám: +220

Turizmus: Turisztikai szempontból fejlődő ország.

Amiért érdemes utazni: A főváros, Banjul gyarmati eleganciája, a serekundai strandok, a több mint 250 madárfajnak otthont adó Abuko Természetvédelmi Terület, a Gambia folyó és az UNESCO Világörökségek (James-sziget és épületei, a szenegambiai kőkör) miatt.

Amivel érdemes utazni:
Menetrendszerinti repülőjárattal belgiumi (Brüsszel) vagy angliai (London) átszállással.

Amikor érdemes utazni:
Novembertől júniusig.

Éghajlat:
Trópusi szavanna.

Vízum:
Szükséges. Beszerezhető Gambia budapesti Konzulátusán. A vízum díja egyszeri belépés esetén 40 EUR, kétszeri belépés esetén 70 EUR, többszöri belépés esetén 100 EUR.

Helyi viszonyok:
Afrikai viszonyokhoz képest meglepően jó a közbiztonság. A külföldi turisták főként az óceánparti területeket látogatják. Csak palackozott vizet és jól átsütött ételeket fogyasszunk!

Helyi közlekedés:
Az úthálózat kevésbé kiépített, érdemes autót bérelni.

Helyi ételek, italok:
A ’domodah’ (mogyoróragu rizzsel), a ’benechin’ (sült rizs hal- és zöldségmártásban). A JulBrew (helyi sör).

Érdemes vásárolni:
Kézzel faragott fa szobrokat, a helyiek által készített más kézműves termékeket.

Valóban szükséges:
A meleg miatt szellős pamut ruházat, kalap, fényvédő krém. Rovar- és szúnyogriasztók a betegségek elkerülésére, tömény szeszesital gyomorrontás ellen. Biztosítás. Kötelező a sárgaláz elleni védőoltás.

Javasolt védőoltások: hepatitis A, hepatitis B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség, meningococcus meningitis, poliomyelitis. Gambia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|