Prága és az UNESCO kincsei Csehországban

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
430043
Utolsó frissítés:
2024.10.26. (Szo)
4 nap/3 éj
102 897 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
1. nap: Budapest-Telc-Prága
Kora reggeli találkozó Budapesten, majd elutazás Csehországba, a Tatabánya-Győr útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Telc-be, az Unesco által is védett városkába. A szépségesen elnyúló főtérnek nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. Városnézés, majd továbbutazás a cseh fővárosba. Délután érkezés Prágába, belvárosi séta. Városnézésünket az Óvárosban kezdjük. A negyed központja az Óváros tér, amelynek alakját 1230 körül határozta meg I. Vencel cseh király. A teret gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületek veszik körül. Megtekintjük a Városháza épületét a világhírű Orlojjal, mely a város egyik szimbólumává vált, láthatjuk a Týn-templom, és a Szent Miklós-templom épületét valamint a rokokó stílusú Goltz-Kinsky-palotát is. Városnézésünk az Újváros részben folytatódik, ahol megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat is. Rövid szabadidő a Vencel téren, majd este a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Prága
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük, mely Csehország legfontosabb történelmi műemléke, és a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Itt található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Prága egyik legfestőibb utcájának, az Arany utcácskának a megtekintése, majd rövid szabadidő és lesétálunk a Kisoldalra. A Kisoldal (Malá Strana), Prága egyik leghangulatosabb, legelbűvölőbb helye. Macskaköves utcáin, sikátorain sétálva csodálatos épületek, hangulatos éttermek fogadnak. Szabadidő, visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Karlovy Vary-Prága
Reggeli után fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvéssel rendelkező városban, ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnézés, látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd rövid szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Délután visszautazás Prágába. (Ár: 20 EUR/fő) Délután Prága Zsidónegyedében sétálunk, mely egy részét a XIX. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait.

4. nap: Ceský Krumlov -Budapest
Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk Dél-Csehország mesebeli szépségű városába vezet. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a középkori várak, fényűző kastélyok és festői kisvárosok birodalmába. Úti célunk a Moldva kanyargó völgyében, Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme Ceský Krumlov, mely a Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt gyöngyszem hangulatos óvárosával, girbe-görbe utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Programunkból nem maradhat ki a Cseh köztársaság második legnagyobb várkastély komplexuma sem, mely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A kastély komplexum 5 udvar köré épült mintegy negyven épületből és egy 7 hektáros parkból áll. A vár udvarain átsétálva érkezünk meg a város központjába, ahol rövid belvárosi séta után, szabadprogram. Hazautazás Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Telc kastély 220 CZK
Prágai vár 450 CZK
Karlovy Vary (Becherovka múzeum) 280 CZK

Idegenforgalmi adó: 50CZK/fő/éj helyszínen fizetendő

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Szállás: Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

 
Töltődik a foglalási lap
Csehország utazás, nyaralás Prága utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|