Szentpétervár városnézés, körutazás

A Szentpétervári városnézés, körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Szentpétervári városnézés, körutazás, a Szentpétervári városnézés, körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 63 utazás közül választhat.

Szentpétervári városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Szentpétervár utazás TOP 10

Szentpétervár úti célok

Az összes Szentpétervár városnézés, körutazás »

Szentpétervár

Az összes Szentpétervár városnézés, körutazás »

Szentpétervár ismertető

PETERHOF (PETRODVOREC) - Dicsőség és Győzelem
Kastély és Park, az orosz művészetek (orosz Versailles) kincse – az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a naponta 100 000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk, amelyek között ott van I. Péter kedvenc tartózkodási helye, a Marli palota. A palota bepillantást enged a cárok fényűző életmódjába, megtekintjük a tróntermet, a híres Arcképek termét, I. Péter fából faragott dolgozószobáját s a megszámlálhatatlanul sok lakószobát.

Nyitvatartás: 10:30 – 17:00, szabadnap hétfő és minden hónap utolsó keddje.
Szökőkutak működése: május közepétől szeptember közepéig, 11:00 – 17:00, szombaton és vasárnap 18:00-ig.

PUSHKIN (CARSZKOJE SZELO)-Minden oroszok uralkodójának palotája
Katalin cárnő óta a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus megtalálható.A barokk pompát váltja a klasszicista visszafogottság, a palota körül a kínai pavilonok ékesítik a francia parkot s a tavak láncolatát. A palota roskadozik az aranydíszítéstől, a legfigyelemreméltóbb az 1000 m2 trónterem, nemrég helyreállított világhírű Borostyánterem. A káprázaton keresztül 1,5 óráig sétálhatunk, beleképzelve magunkat a parókák és suhogó estélyik világába.

A Katalin Palota tőszomszédságában helyezkedik el a Sándor palota, s mégis mintha más világba csöppennénk. I. Sándor – észak hercegének - palotája már a hamisítatlan klasszicizmus világa.

A paloták mellett található a Líceum- a nemes ifjak iskolája, ahol Puskin is tanult, tőle nem messze pedig az író nyaralója.
Nyitvatartás: Katalin palota 10-17 óráig. Minden kedd és a hónap utolsó hétfője pihenőnap. Sándor palota 10-16:30-ig, pihenőnap kedd.

PAVLOVSZK VÁROS-Természet és emberi kéz
Puskinnal szinte határos nagy sűrű erdőség, amelyet a gyorsvizű Szlavjanka szelt át, az udvar egyik kedvelt vadászterülete volt. Ma itt található Pavlovszk, melynek épített parkja a maga 600 hektárjával Európa kertművészetében a legszámottevőbb. Nagy Katalin fia, Pál építtette a gyönyörű palotát, amelyben többek között említésre méltó a Béke szalon és a Lovagterem. A téli időszakban érkező kedves vendégek síelve, illetve eredeti orosz trojkákon szelhetik keresztül a hatalmas parkot.

Nyitvatartás: 11:00 – 17:00. Szabadnap: péntek és minden hónap első hétfője. Tel.: 470-21-56.

HAJÓZÁS NÉVA FOLYÓN
Szentpétervár a Néva folyó deltájában épült fel, s ez az egyedi hangulat elvarázsolja a látogatót. A várossal sokféleképpen meg lehet ismerkedni, de talán a vízről a legalaposabban, innen bekukkanthatunk a péterváriak mindennapjaiba. Nemhiába nevezik Észak Velencéjének, kilencvenhárom kisebb-nagyobb csatornája csillogó víziútként 74 km hosszan kanyarog. A 1,5-2 órás sétahajózás során visszarepülünk a nemesek hatalmas palotái, a gránitpartok mentén csillogó templomok és azok szövevényesen intim történetei, meséi közé. Minden egyes híd mögött egy újabb világ tárul fel előttünk. A történelem során sokszor sokféleképpen változott a  kövek közé szorított víz, összekötött-szétválasztott lelkeket, épületeket emelt, hangulatot keltett, sokakat megigézett, s igéz máig is.

FOLKLÓR SHOW (Nikolajevszkij Palota)
Pétervár egyik legcsillogóbb hercegi palotája ad hátteret ennek a lenyűgöző zenés-táncos estnek, melynek keretében megszólalnak a legismertebb és leglátványosabb orosz népi dallamok és táncok. Barokk libériás inasok, és hercegi kisasszonyok keringenek körülöttünk a szalonokban. Kívánságra az estet követően fejedelmi vacsorát is varázsolnak elénk, egy hatalmas bálteremben, csillogó kristályfényben, kamarazenekar kísérőzenéje mellett szolgálnak fel.

ERMITÁZS
Címe: Dvorcovaja nab., 38. Tel.: 110-96-25, 110-90-79.
Web-site: www.hermitagemuseum.org Megközelítés: „Gosztinij dvor” vagy „Nevszkij proszpekt” Metrómegállótól 1, 7,  10-es villamossal, vagy 7-es busszal.
Nyitvatartás: kedd-szombat 10:30 – 18.00, vasárnap 10:30-17:00. Szabadnap: hétfő.

Szentpétervár városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Szentpétervár üdülőhelyek

Szentpétervár beszámolók

Szentpétervár-Moszkva

Szentpétervár-Moszkva

Szentpétervár, Oroszország
Az út - minkét város csodálatos- azonban az 1000 Út utazási iroda már nem annyira. A szentpétervári szálloda piszkos és iszonyúan zajos volt, a moszkvai azonban kiváló. Ami nagyon elrontotta az ember hanulatát, hogy a 8 napos útból 1 teljes napot nyelt le az útazási iroda, a meghirdetett program ellenére. Utolsó moszkvai napra szabadprogramot, metró megtekintését igérte és esti hazautazást. Ezzel szemben moszkvai idő szerint reggel 5 órakor ébresztő, 6 órakor indulás a repülőtérre és magyar [...]

A teljes bejegyzés

Szentpétervár városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Szentpétervár városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Szentpétervár városnézés, körutazás »

Szentpétervár leírás

Oroszország második fővárosát, „Észak Velencéjét” I. Péter cár alapította 1703-ban. A város a kultúra, az építészet, a természet gyöngyszeme. Világhírű építészek, szobrászok alkotásai, a hatalmas Néva, keresztül-kasul kis csatornák, apró hidak, parkok, a cári rezidenciák – Puskin, Pavlovszk, Petrodvorec -, színházak, filharmóniák, múzeumok – köztük az egyedi és megismételhetetlen Ermitázs –, nyár elején pedig a fehér éjszakák várják és nyújtanak felejthetetlen élményt Önnek. Szentpétervár megőrizte arculatát, 2003-ban a város 300 éves évfordulója alkalmából pedig minden épületet felújítottak, így a látvány még elegánsabb, még pompásabb. Szentpétervár városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában:
Moszfilmovszkaja u. 60-62 (Metro „Kievszkaja”).
Tel.: +7-(095)-796-93-77, Fax.: +7- (095)-796-93-81

Magyar Nagykövetség Konzulátusa Szentpétervárott:
Marata u. 15 (metro „Majakovszkaja”)
Tel.: +7-(812)- 314-58-05, 312-64-58

Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek.
A vízumhoz szükséges papírok: 1 db fénykép, ½ évre kiutazás után érvényes útlevél, amelyben 2 egymással szembeni üres oldal található, kitöltött vízumkérőlap, meghatalmazás. Ügyintézési idő: 4-10 munkanap.

Többféle vízum létezik: leggyakoribb a  turista vízum és az  üzleti vízum.

Turista vízum: egyszeri belépésre jogosít, rövid kinttartózkodással.

Üzleti vízum:
egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap-1 év.
Szükséges papírok: ugyanaz, mint a turistavízumhoz, valamint meghívólevél. 1 éves vízumhoz AIDS vizsgálat is szükséges. Az ügyfél kérésére elintézzük a meghívólevelet. A vízum ügyintézési ideje 3-45 munkanap.

Tranzitvízum:
Azoknak az utasoknak szükséges, akik  oroszországi átszállással utaznak célállomásukra és Oroszország területén kilépnek a vámterületről. Szükséges hozzá a teljes útra érvényes repülő- vagy vonatjegy. Ügyintézési idő: 3-7 munkanap.
A konzulátus nyitvatartása: nyári időszakban (június 1.- szeptember 1.) minden nap, 9-12.
Téli időszakban: hétfő, szerda, péntek, 9-12.

Szentpétervár városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Szentpétervár adatlap

Lakosság: 4. 750. 000 fő
Területe: 620. 000 km2

Hasznos információ
Város hívószáma: 812
Információs vonal 070, 777
Tűzoltóság 01
Rendőrség 02
Mentőszolgálat 03
Tudakozó (angol és orosz nyelvű) 326-96-96
Közlekedés
Repülőtér:                    Pulkovo II,       Információs vonal  104-34-44
Pulkovo légitársaság: 1-ya Krasznoarmeyszkaya ul. 4., 303-92-68
Malév légitársaság: Pulkovo-II, apt. 74. 324-32-43
Buszpályaudvar:    Obvodnogo kanala nab. 36. Tel.: 166-57-77. Célállomások: Észtország, Finnország.
Kikötő: Obukhovszkoy Oborony pr. 195. Tel.: 262-02-39.Célállomások: Valám-sziget, Moszkva.

Pályaudvarok:
Balti pályaudvar           Obvodnogo Kanala naberezhnaja 120.
Vitebski pályaudvar     Zagorodniy proszpekt. 52.
Moszkvai pályaudvar   Vosstaniya plosad 6.
Finn pályaudvar           Lenina plosad 6.

Szentpétervár városnézés, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|