Velence beszámolóVelence

20682 megtekintés
taskohen (2) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
5 pont
Téma:
Utazás időpontja:
-

Jesolo, Olaszország, Veneto, Olasz AdriaNéhány évvel ezelőtt jártam először Velencében. Lido Di Jesoloban laktam és onnan kirándultam be minden nap Velencébe. Ez a megoldást azért választottam, mert így volt alkalmam élvezni a tenger közelségét és egy rövid hajó- vagy buszúttal a csodás Velencét is elérhettem. Velence teljesen lenyűgozott, a város hangulata, a zegzugos utcák, az egyedülálló látnivalók, a finom sütemények....

Aki romantikázni szeretne vagy "csak" csodás dolgokat látni utazzon Velencébe és aztán ne is hagyja el Olaszorságogt, mert ahogy egyre lentebb haladunk a csizma szára felé, egyre szebb dolgokat láthatunk!
Hozzászólások a beszámolóhoz


2007.12.04 13:15 BZsolt (1)
2004 őszén jártam Velencében. A városról, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Egyszerűen mesés. Ráadásul ottjártamkor egy érdekes természeti jelenségnek lehettünk tanúi. Tavasszal és ősszel ugyanis a sirokkó nevezetű szél dagálykor felhajtja a vizet a városba, s a Szent Márk teret térdig érő víz lepte el. A turisták pallókon közlekedhettek, rendőr irányította a forgalmat. Bár a magas víz miatt mindenki igen kis területre szorult és hatalmas volt a tumultus, mégis fantasztikus volt. Néhány órával később a víz visszahúzódott, a tér felszáradt, mintha mi sem történt volna. Remélem egyszer még visszatérhetek, és újra élvezhetem a város utánozhatatlan hangulatát.

2008.01.17 13:54 lsaci (1)
2006 szeptemberében jártam először Velencében a párommal. Lido di Jesolóban volt a szállásunk, ahonnan könnyen megközelíthető ez a csodás városka. Kétszer is átutaztunk a pompás településre: egyszer hajóval, egyszer autóbusszal.

Mondhatom, életem egyik legszebb élménye volt az ott töltött két teljes nap, és szerintem nincs még egy olyan hely a világon, amely ehhez a csodás településhez fogható varázzsal rendelkezik.

Rengeteg a turista, ám ez nem zavaró, hiszen a tömeg is hozzátartozik Velence városképéhez.

Mindehol galambok, szűk utcácskák, kis csatornák, réges-régi épületek, gondolák láthatók. Ott lenni annyit jelent, mintha egy mesevilágban, a valós, rohanó hétköznapoktól távol járnánk, tele boldogsággal.

Minden szépet szerető embernek ajánlani tudom ezt a helyet, mely lenyűgöző.

2007.12.03 14:29 jtimea (21)
Én 2005 májusában jártam Velencében, szintén a tengerpartról kirándultam a lagúnák városába.

A hangulat valóban egyedi, talán a varázslatos a legjobb kifejezés.

Az ember elfelejti minden gondját, baját és beleveti magát a látnivalók és gondolák világába.

A Dózse Palota és a Szent Márk tér kihagyhatatlan, csak az a sok galamb ne lenne...

A szűk sikátorok kis kávézói mellett nem lehet elmenni anélkül, hogy ne ülnénk be egy jó olasz kávéra.

Ha már Velencében jár az ember, érdemes megtekinteni a környező szigeteket: Muranot, Buranot, Torcellot, mindegyik egy külön kis csodavilág.
Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|