Marokkó királyi városai körutazás

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
451469
Utolsó frissítés:
2024.09.12. (Cs)
9 nap/8 éj
529 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. NAP: Repülés Marokkóba
Repülés Budapestről Marokkóba átszállással. Érkezés Marrakesh-be. Transzfer a hotelbe. Szállás: Marrakesh környékén.

2. NAP: Marrakesh - Beni Mellal -Fez
A reggelit követően Beni Mellal felé indulunk, Kalat Sraghna-n keresztül, miközben a Közép - Atlasz-hegység festői vonulatainak, lankáinak képe kísér minket. Gyönyörű cédruserdők zöldjébe káprázik bele a szemünk. A késő délutáni órákban fogunk megérkezni Fezbe. Szállás: Fez környékén.

3. NAP: Fez - Meknes
A reggeli után Fez, a királyság spirituális központja képezi programunk újabb állomását. Fez el Bali, az óváros szintén az UNESCO-Világörökség része. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a teológiai iskola, az Attarine medresze, a Karaouine mecset, mely a világ egyik legrégebben alapított egyeteme is (kívülről tekintjük meg), a Nejjarine-szökőkút, a bőrcserzők negyede, és a hangulatos bazárok. A Fez el Jadid városrészben a Királyi Palota (kívülről), és a zsidó negyed által tovább színesedik Fezről kialakított képünk. A következő állomásunk Meknes (UNESCO-Világörökség). Útba ejtünk egy szőnyegszövő-műhelyt is, ahol csodálattal adózhatunk a marokkói nők tehetségének. Meknest Moulay Ismail szultán tette virágoztatta fel. A híres El Hedim tér, a Bab Khemis, a 17. századból származó kapu, a világhíres Bab Mansour kapu, mind-mind hozzájárulnak a királyi város különleges hangulatához. Szállás: Meknes környékén.

4. NAP: Meknes-Voulubilis-Rabat-Casablanca
A reggeli elfogyasztása után Voulubilis római időkből származó romvárosa mesél majd nekünk letűnt időkről, mely az UNESCO-Világörökség kincseit gazdagítja. Majd Rabat felé tartunk, mely a királyság mediterrán éghajlatú fővárosa. A négy királyi város egyikét pálmafák övezte sugárútjaival, az Atlanti - óceán szikrázó kékségével, arab mesék világát idéző időtlen épületeivel bizonyosan a szívünkbe zárjuk majd. A városnézés során a Mechouar (királyi palota környéke, bástyák), Oudaya Kasbah, mely egy erőd narancsfáktól és hibiszkuszvirágoktól illatozó kerttel, V. Mohamed mauzóleuma, a Hasszán-torony mind Rabat titkait tárja fel előttünk. Utazás Casablancába. Szállás: Casablanca környékén.

5. NAP: Casabalanca - Marrakesh
A reggeli után a romantikus lelkűek és a klasszikus filmek rajongóinak álma válik valóra, ugyanis a mai napon Casablancát, az 1942-ben készült, azonos című romantikus dráma helyszínét ismerhetjük meg. Az Atlanti-óceán partjának metropolisza ma Marokkó pénzügyi és gazdasági központja, az UNESCO-Világörökség része. II. Hasszán mecset Marokkó legnagyobb ilyen jellegű építménye (kívülről tekintjük meg). A tengerparti sétány, illetve a bíróság épülete felé indulunk. A Mohammed V. téren az art deco és az arab-mór építészet mesés keveréke bűvöli el az utazót. Utazás Marrakesh-be. Szállás: Marrakesh környékén.

6. NAP: Marrakesh
A reggeli után Marrakesh csodáival ismerkedünk (UNESCO-Világörökség). Az Atlasz-hegység ölelésében megbújó Vörös Várost a Dél Gyöngyének is becézik. Felkeressük a Koutoubia mecsetet, mely Marrakesh egyik legszebb épülete, a Bahia palotát, a 12. században létrehozott Menara-kerteket, ahol az olajfa ligeteknek pompás hátteret a tiszta időben jól kivehető Atlasz-hegység biztosít. Meglátogatunk egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát. Ezen a két terület alkotásai Marokkó tradicionális, nagyra becsült, és óriási népszerűségnek örvendő kézműves termékei közé tartoznak, melyre a helyiek méltán nagyon büszkék. Egy divatbemutatón való részvételt követően vásárolhatunk is a szebbnél-szebb ékszerekből és bőrárukból. Délután a keleti tündérmesék világa elevenedik meg előttünk az óvárosi Djemaa el Fna főtéren, a város egyik legvarázslatosabb helyén, mely egyúttal Marrakesh jelképének számít. A 11. században alapították, így letűnt évszázadok történeteit őrzi. Ez Marokkó, és egyben Afrika legnagyobb piaca. Elkápráztat majd minket kígyóbűvölőivel, akrobatáival, ételárusaival, zenészeivel, majomidomárjaival, kávézóival. Szállás: Marrakesh környékén.

7. NAP: Marrakesh, szabadidő
Reggeli után szabadidő. Szállás: Marrakesh környékén.

8. NAP: Ourika-völgy, Hazautazás
Reggeli, kijelentkezés a hotelből várhatóan a déli órákban. Az Atlasz-hegység felé indulunk, Ourika-völgy kirándulás vár ránk. Festői hegyi falukon haladunk keresztül. A környék híres a gyönyörű patakokról, élénk színvilágról, vadregényes sziklákról, középkori mezőgazdasági tradíciókról. A sétát követően ebédelünk (vacsoracsomag része). A busz a tervezett menetrend szerint az esti órákban viszi ki a csoportot a repülőtérre. Hazautazás átszállással.

9. NAP: Hazaérkezés
A tervezett menetrend szerint a reggeli/kora délutáni órákban érkezés Budapestre.

Fontos infók:
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a visszautazástól még min. 3 hónapig érvényesnek kell lennie! A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyi turisztikai adó a helyszínen fizetendő. Fakultatív programok vásárlása a helyszínen. Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő: kb. 28 marokkói dirham/fő/éj - kb 990 Ft/fő/éj.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|