Málta csillagtúra - A történelem izgalmas szigete 8 nap / 7 éj

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
515141
Utolsó frissítés:
2025.03.01. (Szo)
8 nap/7 éj
389 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. NAP |Repülés Máltára
Repülés Budapestről Máltára. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Soreda vagy hasonló.

2. NAP |Valletta (egész napos)
A mai kiránduláson megtekintjük a fővárost, a kb. 6000 fős lakosságú, a 16. században, a Johannita Lovagrend által alapított Vallettát. A rend irányította több mint kétszáz évig Máltát, és az általuk örökül hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A Felső Barakka-kertekből mesés kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Meglátogatjuk a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépőt az ár tartalmazza). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények és a flamand faliszőnyegek. Elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. A Malta Experience egy 45 perces videó- és audióműsor, mely Málta történelmét mutatja be. Délután szabadidő.

3. NAP |Szabadidő vagy fakultatív program: Hagar Qim és mészkő örökség (félnapos)
A program Málta egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turisztikai látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának. Hagar Qim, a prehisztorikus templomegyüttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. Amennyiben az időjárás engedi, Wied iz-Zurrieq kikötőjéből hajóval átkelünk (külön fizetendő) a Blue Grottohoz (Kék Barlang), ahol a szikrázó víztükör és a rajta táncot járó napfény elvarázsolja az utazókat.

4 .NAP |Három város kirándulás (félnapos)
A kirándulás középpontjában a Három Városként emlegetett Vittoriosa, Cospicua és Senglea környéke áll. Cospicua mellett elhaladunk, majd Vittoriosaban sétálunk a történelmi épületek árnyékában, például a lovagok által használt nemesi házaknál. A Senglea-kertből káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Fort Saint Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

5. NAP |Szabadidő vagy fakultatív program: Palazzo Parisio és Sörkóstoló a Farson`s sörgyárban (egész napos)
Giuseppe Scicluna 1898-ban egy csodálatos téli palotát álmodott meg Földközi-tengeren és ezt a 18. századi Palazzo Parisio átalakításával valósította meg. A Palazzo nem szokványos ház, a szigetlakókat és a világutazókat egyaránt elcsábítja a lélegzetelállító belső tereivel és a gyönyörű, fallal körülvett kertekkel. A délutáni órákban fedezze fel Málta legnépszerűbb sörmárkájának történelmi hátterét a kezdetektől egészen az elkészítéséig. A sörfőzde tetőteraszán pazar panoráma tárul Önök elé, miközben az ízletesebbnél ízletesebb söröket kóstolják.

6. NAP |Mdina (egész napos)
Kirándulásunk Málta középső része felé visz minket. A korábbi főváros, a középkori Mdina utcácskái impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. A Csendes Városnak nevezett Mdinaban mintha megállt volna az idő, így tökéletes helyszínt biztosít a filmeseknek. Számos építészeti remekmű csodálható meg. Meglátogatjuk Rabat városában a Szent Pál katakombákat (a belépőt az ár tartalmazza), mely egykor 1400 sírt rejtett. Ezt követően tovább indulunk a 253 méteres magasságban található Dingli sziklákhoz, ahonnan letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény. A Buskett-kertet a keresztes lovagok alapították és a Verdala Palota közelében helyezkedik el, mely a Nagymesterek nyári palotájaként funkcionált, manapság pedig Málta elnökének nyári otthona. Elhaladunk a Mosta dóm előtt, majd betérnek a Ta` Qali kézművesek falujába, ahol megfigyelhetik, hogy miképp dolgoznak a helyi kézművesek, mint az üvegfúvók, szobrászok, ötvösök és más lakosok. Végül meglátogatják a San Anton botanikus kertet.

7. NAP |Szabadidő vagy fakultatív program: Gozo (egész napos)
Gozo festői lankái, nyugodtsága más benyomást kelt, mint a nagyobb sziget, Málta. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendinél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik.

8. NAP |Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra.

Fontos információk!
Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség.
A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat!
Az út indításához minimális csoportlétszám 20 fő szükséges!
Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.




 
Töltődik a foglalási lap
Málta utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|