Zakopane és a Tátra téli varázsa

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
383893
Utolsó frissítés:
2025.02.06. (Cs)
4 nap/3 éj
141 916 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap: Tarajkai jégtemplom, Hóbetlehem, Zamkovszky menedékház

Csütörtök hajnalban találkozunk (4.45-kor) Budapesten a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Besztercebányán és Poprádon át egy technikai szünettel a délelőtti órákban érkezünk meg Ótátrafüredre, majd a siklóvasúttal felmegyünk a Tarajkára (1284 m), ahol megnézzük az utóbbi években a Magas-Tátra legnagyobb téli szenzációjának számítóJégtemplomot. A 225 tonna jég felhasználásával megfaragott jégtemplom jégszobrászait ezúttal a londoni Westminster apátság inspirálta, amely 1066 óta a brit identitás és monarchia szimbóluma, egyúttal a brit királyi család legfontosabb temploma.

AKTÍV csapatunk programja:

Ezt követően a Felső turistaúton felfelé indulva teszünk egy rövid kitérőt a Tátra legrégebben épült menedékháza, aRainer kunyhómellett hóból felépítettBetlehemhez. A könnyebb túrát választók a menedékháztól az odafelé megtett úton egyénileg juthatnak vissza a Tarajkára, majd onnan gyalog, szánkóval vagy a siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választókkal a kényelmesen emelkedő, de havas, csúszós turistaúton elhaladunk a kb. 20 méter magasÓriás-vízeséselőtt, majd megérkezünk a Kis-Tarpataki-völgyben találhatóZamkovszky menedékházhoz(1475 m). A menedékházban töltött pihenőt (fakultatív étkezési lehetőség) követően visszafordulunk, és a felfelé megtett úton jutunk vissza a siklóhoz, majd a mellette vezető, télen szánkópályaként működő turistaúton Ótátrafüredre. Itt csatlakozunk a csoport könnyebb túrát választó részéhez, majd tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, a sétálóutca közelében, este fakultatív vacsora egy gorál étteremben.

Tarajka - Zamkovszky menedékház túra6 km, szintkülönbség 250 m le és fel.

Lazulós csapatunk programja:

A jégcsodák megtekintése után mindenki kedvére töltheti a délután hátralévő részét a továbbutazásig. A hegyen, a Jégtemplommal szemben, egy étterem várja a szlovák gasztronómia iránt érdeklődőket. A hegyről siklóval, vagy szánkóval (A települést télen a téli sportok szerelmesei lepik el, illetve ez az egyetlen hely, ahol hivatalos szánkópálya áll rendelkezésre.) leérkezve Ótátrafüred csodás múltszázadi vagy éppen modern, csillogó épületei között lehet sétálni.



2. nap: Bialkai-szénégető - Halastó
(lovaskocsival vagy szánnal, akár lazulós csapatunknak is ajánljuk) vagy Zakopane-i lazulás

AKTÍV csapatunk a hegység egyik legszebb völgyébe, aHalastavi-völgybe indul túrázni. A völgy az év minden napján várja a látogatókat, de kellemes téli időben különösen vonzó arcát mutatja. A völgy parkolójából (984 m) indulva aszfaltozott úton kb. 2,5 óra alatt érünk fel aHalastóhoz (Morskie Oko, 1395 m), amely a Tátra legnagyobb tava, és amely ilyenkor természetesen teljes felületén be van fagyva.

Akik nem szeretnének gyalogolni, az út nagy részét lovaskocsival (megfelelő hóviszonyok esetén lovasszánnal) is megtehetik, melyek a parkolóból a Hajfű-tisztásig közlekednek, így nekik csak az utolsó másfél kilométert (kb. 90 méter szintkülönbséggel) kell gyalog megtenni.

Akik ennyi túrával megelégszenek, a Halastó partjáról nyíló panorámában gyönyörködve és a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt.

Kedvező időjárási körülmények esetén a vállalkozó kedvűekkel megkísérelünk átkelni a tó befagyott jegén, így a nyári túrákon nem tapasztalható látószögből csodálhatjuk meg a tavat körülvevő hatalmas csúcsokat.

A tó partján állóHalastavi menedékházban lehetőség lesz ebédelni, kicsit pihenni, majd ezt követően a kristálytiszta hegyi levegővel feltöltődve a felfelé megtett útvonalon jutunk vissza a parkolóba.

Bialkai-szénégető - Halastó túra17 km, szintkülönbség 435 m le és fel.

Késő délután visszautazunk Zakopanéba, ahol szabad program keretében ismerkedhetünk a várossal.

Lazulás

Aki nem szeretne részt venni a túrán,Zakopaneban töltheti az egész napját. Ez idő alatt az alábbi programokat ajánljuk:

- Hólabirintus
- Síelés vagy szánkózás
- Fejre fordított ház
- Gubalowka felvonó (fénypark - este)
- Kasprowy felvonó
- A Tátrai Múzeum néprajzi, történelmi és természettudományi kiállításai
- A Zakopanei stílus Múzeuma

Este fakultatív program keretében felkeressük Lengyelország legnagyobb fürdőjét, amley Zakopanetlól 18 km-re található. A fürdő nyújtotta lehetőségek, remek kikapcsolódást, felfrissülés ígérnek.

Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.



3. nap: KuĹĽnice - Murowaniec menedékház - GÄ…sienica-Fekete-tóvagyZakopane-i lazulás

Szombati túránkra Zakopane egyik legforgalmasabb turistaközpontjából, KuĹĽnicéból (1010 m) indulunk, úticélunk pedig a méltán népszerűGÄ…sienica-völgy. Kb. 2 óra elteltével érkezünk meg a Murowaniec menedékházhoz (1500 m), majd amennyiben az aktuális lavinahelyzet lehetővé teszi, a vállalkozó kedvűekkel tovább megyünk a völgy keleti részében fekvő GÄ…sienicai-Fekete-tóhoz (1620 m). A befagyott tó partjáról megcsodáljuk a legendás Sas út csúcsaira és hágóira nyíló szemet gyönyörködtető kilátást, majd visszaindulunk a menedékházhoz, ahol elfogyasztjuk magunkkal hozott vagy ott megvásárolt ebédünket. Az ebédet követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk KuĹĽnicéba, ahonnan a helyi minibuszokkal késő délután érkezünk vissza a szállásunkra. Este szabad program Zakopanéban, Lengyelország `téli fővárosában”. Ennek során elvegyülhetünk a sétálóutca és a piac forgatagában, és a gorál éttermekben megkóstolhatjuk a méltán híres lengyel konyha specialitásait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

Könnyű túra: KuĹĽnice - Murowaniec menedékház9 km oda-vissza, szintkülönbség 565 m le és fel.

Nehezebb túra: Murowaniec menedékház - GÄ…sienica-Fekete-tó (az előzőhöz még)3 km oda-vissza, szintkülönbség 130 méter le és fel.

Lazulás:

Aki nem szeretne részt venni a túrán, Zakopaneban töltheti az egész napját. Ez idő alatt az alábbi programokat ajánljuk:

- Hólabirintus
- Síelés vagy szánkózás
- Fejre fordított ház
- Gubalowka felvonó (fénypark - este)
- Kasprowy felvonó
- A Tátrai Múzeum néprajzi, történelmi és természettudományi kiállításai
- A Zakopanei stílus Múzeuma

Késő délután fakultatív program keretében fáklyás lovasszánozásranyílik lehetőség. A program végén egy közös kolbászsütésre nyílik lehetőség.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.



4. nap: Csorbai-tó - Poprádi-tó.
Vasárnap útban hazafelé átjövünk Szlovákiába, ahol a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén,Csorbatónés környékén töltjük a napot. Megnézzük a Tátra szlovák oldalának legnagyobb, februárban természetesen befagyott tavát, ezt követően két lehetőség közül lehet választani.

Akik vállalkoznak egy rövid téli túrára, azokkal a Felső turistaúton, majd az abból elágazó téli úton átmegyünk a gyönyörű magashegyi környezetben fekvőPoprádi-tóhoz(1494 m). A tó partján kétmenedékházvárja a fáradt és éhes turistákat, ahol lehetőség lesz pihenni, ebédelni, vagy a hóviszonyoktól függően körbesétálni a tavat. Innen a villamos megálló felé vezető, hóval borított, de aszfaltozott erdei jutunk vissza Csorbató településre, ahol hazaindulás előtt rövid szabad programra nyílik lehetőség.

Akik ezen a napon nem szeretnének túrázni, ők aCsorbai-tóközelében egyéni programokkal tölthetik a napot. Egyénileg lehetőség lesz felmenni a 2021 nyarán megnyitottTátra-toronyba, amely a Lombkorona-ösvény kilátótornyához hasonló, fából ácsolt hatalmas kilátótorony a Csorbai-tó közelében. A tó télen nem csak körbesétálható, dea befagyott tó jegénát is sétálhatunk rajta. A síközpontban található négyszemélyesülőszékes felvonóvalfel lehet menni az Elülső-Szoliszkó csúcs alatt találhatóSzoliszkó menedékházhoz(1840 m), ahonnan szép kilátás nyílik a Csorbai-tóra és a környező csúcsokra, gerincekre.

Miután a túrázós csapat visszaérkezik a Poprádi-tótól, a késő délutáni órákban haza indulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Csorbai-tó - Poprádi-tó túra10 km oda-vissza, szintkülönbség 360 méter le és fel.

Túrák nehézsége:

Valamennyi túra 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre. A havas téli körülmények miatt ezek a túrák csak vízhatlan lábbeliben (lehetőleg túrabakancs), vagy valamilyen szigetelt túracipőben teljesíthetők,utcai cipő és csizma nem megfelelő! Nem kötelező, de a biztonságos haladás érdekében nagyon ajánlott a bakancsra felcsatolhatócsúszásgátlóvagy hágóvas használata, amely ezeken a túrákon hasznos segítség lehet. Téli túrákon alapfelszerelés a hátizsák és mindenkinek ajánlott a túrabot használata!

Akönnyű túrákátlagos erőnléttel gond nélkül teljesíthetők. Egyeseknek az első napi távolság és a második napi szintkülönbség jelentősebbnek tűnhet, de a túrához rendelkezésre álló idő alatt, megfelelő felszereléssel ezek a túrák átlagos felkészültséggel végrehajthatók.

Anehezebb túrákat az átlagosnál valamivel kitartóbb, többé-kevésbé rendszeresen túrázó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás a megfelelő felszerelés mellett jó mozgáskoordinációt, koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív programot javasol.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 995 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 22.500 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Szlovák nemzeti park belépő:
(bevezetés előtt):

kb. 1 Euro/fő
Siklóvasút a Tarajkáraoda-vissza:- felnőtt : 13 EUR,
- diák, nyugdíjas : 11 EUR
- gyerek : 10 EUR
Lengyel nemzeti park belépő:kb. 10 PLN/nap/fő
Minibusz Kuznicéba:kb. 10 PLN/nap/fő
Fakultatív vacsora:kb.60-70 PLN/fő/alkalom
Ülőszékes felvonó a Szoliszkó
menedékházhozoda-vissza :

- felnőtt : 19 EUR
- nyugdíjas : 16 EUR
- gyerek : 14 EUR
Étkezés szlovák menedékházban
(egyénileg, igény szerint):

kb. 5-15 EUR/fő
Tátra-torony:- felnőtt : 13 EUR
- gyerek
(3-18 évig) :9 EUR
- nyugdíjas
(65 év felett) : 9 EUR
- családi jegy
(2 felnőtt + 2 gyerek) : 40EUR.
Étkezés lengyel menedékházban
(egyénileg, igény szerint):

kb. 60-70 PLN/fő
Siklóvasút a Gubalówkára:kb. 40 PLN/fő
Hólabirintuskb. 35 PLN/fő
Hóvár IGLUkb. 35 PLN/fő
Kasprowy csúcs felvonóvalkb. 180 PLN/fő
Fejre fordítótt házkb. 30 PLN/fő
Tátra Múzeumkb. 25 PLN/fő
Fáklyás lovásszánozáskb. 120 PLN/fő
Termál fürdő (Chocholowban)kb. 170 PLN/fő
Szánkópályákkb. 20 PLN-től/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Lengyelország utazás, nyaralás Zakopane utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|