Csodás ősz a Tátrában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
402153
Utolsó frissítés:
2024.09.27. (P)
3 nap/2 éj
79 576 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap: Budapest - Csorbató. Csorbató - Fátyol-vízesés - Csorbató.

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Besztercebányán keresztül, útközben egy rövid megállót követően a délelőtti órákban érkezünk meg Csorbató településre. A kirándulás első napját a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén töltjük. Az érkezést követően először is megnézzük a Csorbai-tavat, amely a Tátra szlovák oldalának második legnagyobb, de talán legnépszerűbb tava, majd a síközpont mellett elhaladva a Malompataki-völgybe indulunk. Egy közepes nehézségű, de némi kitartást igénylő túra keretében felmegyünk a Malompataki-völgy középső részén található, már a településről is jól láthatóFátyol-vízesésig, amely a Tátra egyik legismertebb, legszebb vízesése. A településről kb. két óra elteltével érkezünk a vízeséshez, ahonnan rövid pihenőt és fotózást követően a felfelé megtett úton megyünk vissza Csorbatóra.

Akik a Fátyol-vízeséshez vezető túra helyett a friss tátrai levegőn töltött könnyed pihenéssel, esetleg sétával szeretnék tölteni a napot, ők egyénileg körül járhatják a Csorbai-tavat, felmehetnek a kilátásáról ismert Tátra-toronyba, vagy ülőszékes felvonóval akár aSzoliszkó menedékházhoz is, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a lábunk alatt elterülő Csorbai-tóra, valamint a környező hatalmas csúcsokra.

A Fátyol-vízeséstől a Csorbai-tóhoz visszatérve a csoport túrázós részének is rövid szabad program, majd buszra szállunk, és elindulunk Zakopanéba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora.

Túra adatai:

Csorbató - Fátyol-vízesés oda-vissza 9 km, szintkülönbség kb. 440 m fel és le, menetidő 3-4 óra.



2. nap: KuĹĽnice - Murowaniec menedékház - GÄ…sienica-Fekete-tó.

Szombati túránkra Zakopane egyik legforgalmasabb turistaközpontjából, KuĹĽnicéból (1010 m) indulunk, úticélunk pedig a méltán népszerű GÄ…sienica-völgy. Kisbuszokkal jutunk el túránk kiindulópontjára, ahonnan kb. két óra elteltével érkezünk meg a Murowaniec menedékházhoz (1500 m). Már a menedékház közelében szemet gyönyörködtető kilátásban lesz részünk, akik ennyi túrával megelégednek, azok a menedékházban, illetve annak közelében pihenéssel tölthetik azt az időt, amíg a vállalkozó kedvűekkel kicsit hozzáteszünk a túrához, és felmegyünk a hatalmas völgy keleti részében fekvő GÄ…sienicai-Fekete-tóhoz (1620 m). Az elragadó fekvésű tó partjáról megcsodáljuk a legendás Sas útra, annak csúcsaira és hágóira nyíló szemet gyönyörködtető kilátást, majd visszaindulunk a menedékházhoz, ahol a menedékház éttermében elfogyasztjuk magunkkal hozott, vagy ott megvásárolt ebédünket. A jóleső ebédet követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk KuĹĽnicéba, ahonnan a helyi minibuszokkal késő délután érkezünk vissza a szállásunkra. Este szabad program Zakopanéban, Lengyelország `téli fővárosában”. Ennek során elvegyülhetünk a sétálóutca és a piac forgatagában, és a gorál éttermekben megkóstolhatjuk a lengyel konyha specialitásait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

Könnyű túra: KuĹĽnice - Murowaniec menedékház oda-vissza 9 km, szintkülönbsége 565 m.

Nehezebb túra: Murowaniec menedékház - GÄ…sienica-Fekete-tó oda-vissza 3 km, szintkülönbség 130 méter.



3. nap: Kiry parkoló - Ornak menedékház - Fenyves-tó.

A hazaindulás napján a Lengyel-Tátra nyugati részén, a KoĹ›cielisko-völgyben túrázunk. Utunk egy hosszú réten visz keresztül, melynek déli végén a helyi pásztorok által helyben készült juhsajtot is vásárolhatunk, többek között itt is készül ugyanis a híres góral füstölt sajt. A turistaút, amely folyamatosan a KoĹ›cielisko-patak mentén halad, a Betyár-kápolna mellett vezet tovább, majd a Fagyos-barlangba vezető elágazás után a völgy összeszűkül, és később szebbnél szebb sziklaképződmények szegélyezik. A patakon átívelő hídon a vállalkozó kedvűekkel felmegyünk a Fagyos-barlangba, aki ezt a lehetőséget választja, arra egy rövid, de erős kapaszkodó szakasz vár a barlang bejáratáig, majd a barlang után egy lépcsős, meredek ereszkedés vár vissza a völgy mélyére, majd a könnyebb túrát választók útvonalán jutnak el az Ornak menedékházhoz.

Aki nem szeretné megnézni a barlangot, az a völgyben folytatja a túrát, és hamarosan az Írott-rétre érkezik, amely a völgyben közlekedő négyszemélyes lovas fogatok végállomása, innen már csak gyalog lehet tovább menni az Ornak menedékház felé. A menedékház finom ételekkel és italokkal várja a túrázókat. Közelében található a Fenyves-tó, melyet azokkal, akik a végére vállalnak még egy kis emelkedőt, a Fagyos-barlangból megérkezve természetesen meg is nézünk majd.

Könnyű túra:

Kiry parkoló - Ornak menedékház: Táv 5,6 km oda, szintkülönbség 190 méter fel és 25 méter le.

Nehezebb túra lehetőségek:

Kiry parkoló - Fagyos-barlang - Ornak mház: Táv 6,1 km oda, szintkülönbség 276 méter fel és 110 méter le.

Ornak menedékház - Fenyves-tó: Táv 1,2 km oda, szintkülönbség 125 méter fel és le.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó (helyszínen, készpénzben fizetendő): 5 PLN/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 15.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Lengyel-Tátra nemzeti park belépő:kb. 10 PLN/nap/fő
Minibusz Kuznicéba:kb. 10 PLN/nap/fő
Fakultatív vacsora:kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
Ebéd lengyel menedékházban
(egyénileg, igény szerint):

kb. 50-70 PLN/fő
Siklóvasút a Gubalówkára:kb. 35-40 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Lengyelország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|