Dél-lengyelországi körút: Krakkó-Zakopane

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
390350
Utolsó frissítés:
2024.08.07. (Sze)
5 nap/4 éj
141 916 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap: Budapest - Krakkó
Városnézés Krakkóban, Vodka múzeum vodka kóstolóval

Indulás 06.00-kor Budapestről a Hősök teréről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországba, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban, ahol az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Szent Péter és Pál templom, Collegium Maius (az egyetem épülete és a zenélő óra), Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom (ahol óránként felhangzik a hejnal), Flórián kapu, Barbakán. Ezt követően fakultatív programként meglátogatjuk a krakkói vodka múzeumot, ahol elmerülhetünk a vodka világában, a vodkafogyasztás kultúrájában. Ez az egyetlen olyan múzeum a világon, amely a tisztaszesz előállítására alkalmas autentikus lepárlóberendezések teljes gyűjteményével büszkélkedhet. Miután megismertük a vodka és a múzeum egyedülálló történetét, minden látogató választ magának egyet a négy választható alkoholból, melyből aztán a tapasztalt mixerek egy finom koktélt készítenek nekünk.

Ezt követően kiutazunk szállásunkra, szállásfoglalás majd fakultatív vacsora a szálloda éttermében.



2. nap:
Auschwitz-Birkenau Múzeum, Tyskie Sörgyár múzeum sörkóstolóval

Reggeli után fakultatív program az Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A II. világháború leghírhedtebb náci koncentrációs táborának területén létrehozott múzeumnak a holokauszt borzalmait a maga valóságában bemutató kiállításai közül számunkra különösen figyelemre méltó a 18. számú barakkban 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás. Az egykori koncentrációs tábor két főtáborának területén található múzeum meglátogatását követően tovább utazunk Tychy városába, ahol a Tyskie sört, Lengyelország egyik legnépszerűbb sörét készítik. Fakultatív program a Tyskie Sörgyár Múzeumának meglátogatása. Maga a múzeum két egykori gyárépületben található, de a látogatás során teszünk egy történelmi sétát a gyár területén, ahol megismerkedünk a sörkészítés egykori és mai technológiájával, alapanyagaival, eszközeivel. A múzeumlátogatást sörkóstoló zárja, ahol igénytől függően alkoholos, illetve alkoholmentes sörrel olthatjuk szomjunkat.

A sörgyár múzeumának megtekintését követően a délutáni órákban visszautazunk Krakkóba, ahol szabad programra nyílik lehetőség a belvárosban. Fakultatív vacsora egy lengyel specialitásokat kínáló étteremben, majd este kiutazunk szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.



3. nap: Krakkó - Wadowice - Zakopane
Waweli domb; Wadowice - II. János Pál Pápa múzeum pápai krémes kóstolóval

Reggeli után fakultatív programként a waweli dombon folytatjuk krakkói városnézésünket, ahol megismerjük amellett, hogy megismerjük a Királyi Palota történetét, bejárjuk a Waweli Katedrálist, ahol egykor megkoronázták a lengyel királyokat, sokukat a katedrálisban vagy a királyi kriptában helyezték örök nyugalomra. Ezt követően II. János Pál pápa szülővárosába, Wadowicéba indulunk. A Krakkó közelében található kisvárosban megnézzük a pápa egykori szülőházában kialakított múzeum interaktív kiállítását, ahol lépésről lépésre megismerkedhetünk Karol WojtyĹ‚a és családja életével, gyerekkorától a haláláig. A múzeum megtekintését követően megkóstoljuk a méltán híres `pápai krémest”, melyet II. János Pál fiatalkorában wadowicei krémesnek neveztek (és neveznek ma is), amely a fiatal WojtyĹ‚a kedvenc süteményei közé tartozott. Ezt követően rövid szabad program, majd tovább utazunk Zakopanéba, ahol elfoglaljuk a következő két éjszakára foglalt szállásunkat. A szállásfoglalást követően fakultatív vacsora egy belvárosi gorál étteremben, ahol hagyományos gorál harapnivalókat is megkóstolhatunk.



4. nap: Zakopane és környéke
Jaszczurówkai kápolna; Fatimei templom; Sajtkészítő műhely látogatás sajtkóstolóval; Palánkos-völgy

Reggelit követően fakultatív programként meglátogatjuk az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító - tervezője után csak `Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett - jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát, majd a város legismertebb templomát, a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Ezt követően sajtkóstolóval egybekötött sajtkészítő műhely látogatásra nyílik lehetőség, ahol megismerkedhetünk a híres góral füstölt juhsajt, az oscypek elkészítésének rejtelmeivel, sőt, a vállalkozó kedvűek saját maguk is elkészíthetik saját sajtjukat.

Délután fakultatív program keretében könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet, ahol egy egykori pásztorkunyhóból kialakított `Teaház” nevű büfében frissítőket és meleg ételt is vásárolhatunk. Innen pár perces kitérővel megnézhetjük a közelben található Siklawica-vízesést, majd a felfelé megtett úton jutunk vissza a völgy torkolatához. A túra távja oda-vissza kb. 4,5 km, időtartama kb. 2,5 óra, szintkülönbsége 200 méter fel és le.

Ezután szabad program Zakopanéban, melynek keretében lehetőség nyílik a város rejtett kincseinek felfedezésére. Siklóvasúttal fel lehet menni a GubaĹ‚ówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra. A zakopanei piacon megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.



5. nap: Zakopane - Budapest
Kasprowy Wierch

Reggelit követően magunk mögött hagyjuk szállásunkat, majd fakultatív program keretében felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik legnépszerűbb csúcsára, a csaknem 2000 m magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően felvonóval jutunk vissza KuĹşnicéba. A városba visszaérkezve szabad program Zakopanéban, hazaindulás előtt fakultatív górál ebéd után, a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 36.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 18.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 60-80 PLN/fő/alkalom
Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás
és Sörgyárlátogatás kóstolóval:

kb. 15.000 Ft/fő
Mária templom, Katedrális a Waweli dombon,
Zsinagóga és fülhallgató:

kb. 100 PLN/fő
Vodka Múzeum:kb. 75 PLN/fő
Wadowice - II. János Pál pápa Múzeum:kb. 45 PLN/fő
Sajtkóstolóval egybekötött sajtkészítés:kb. 50 PLN/fő
Túra a Palánkos rétre:kb. 15 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 40 PLN/fő
Kasprowy program:kb. 180 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|