Pag nyaralás

A Pagi nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Pagi nyaralás, a Pagi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Pagi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Kvarner-öböl vadregényes szigetvilágának egyik leghosszabb szigete, amelynek legismertebb jelképe az itt készített gyönyörű csipke és az ízletes juhsajt. Tengerpartja apró kavicsos, néhol homokos ill. sziklás.

Pag utazás TOP 10

Az összes Pag nyaralás »

Az összes Pag nyaralás »

Pag ismertető

Pag Sziget

A sziget Adria egyik legnagyobb szigetei közé tartozik, melynek 270 kilométer hosszú partját számos öböl és strand tarkítja, melyből a legterjedelmesebb 27 kilométeres. Akad itt éppúgy homokos, mint kavicsos tengerpart, de akármelyiket is választjuk a garantáltan kristálytiszta tenger tartozik hozzá. Talán éppen ezért is válhatott Pag szigete idegenforgalmi központtá.

A sziget növényzete igen szegényes, leginkább kopár síkságok jellemzik, ám unikális értékekben annál gazdagabb. Ilyen például a messze földön híres pagi csipke, az ellenállhatatlan sajtjaik és sültjeik melyek az errefelé gyakorta legelésző birkákból készülnek. És ha már sült hús, akkor elengedhetetlen a só, melyért szintén nem kell messzire menni hiszen itt találhatóak a terület legrégebbi sólépárlói. A kíváncsiak akár meg is tekinthetik, hogyan készül hagyományos eljárással az igazi tengeri só.

A sziget városai közül érdemes megemlíteni Novalját mely Pag városától északra található és igen kellemes fürdési lehetőségeket biztosít az idelátogatóknak Zrče nevű strandja.
Ha kultúrával egybe kötött sétára vágyunk érdemes ellátogatni a már említett Pag városába, ahol megtekinthetjük a város erődményeit és műemlékeit. Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Pag üdülőhelyek

 

Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Pag nyaralás »

Pag leírás

Az Adria ötödik legnagyobb szigete, 60 km hosszú, szélessége 2-10 km-ig változik. Igen tagolt, sok félszigete és foka, számos mélyen bevágódó öble van. Sajátos bája, napsütötte, hófehér sziklarengetege csábítja a tenger szerelmeseit. Messzeföldön híres az itt előállított juhsajt és a csipke.

Megközelítése legegyszerűbben Priznától komppal Novalja városkába, vagy Zadar felöl a \"Lubaci kapu\" nevuű szoroson átívelő  Maslenica-i hídon keresztül. Ez utóbbi útvonalon először Pag városba érünk.

Azoknak ajánljuk, akik a világ forgatagától távol, nyugodt, eldugott helyen kívánják eltölteni szabadságukat.
A sziget központjában a XV.sz-i eredetű Pag városa különleges hangulatot áraszt barátságos utcáival, vendéglátó helyeivel. A római idők óta lakott város, Novalja pedig meleg vizű, aprókavicsos öblével, fenyőerdeivel vonzza a látogatókat.

Letenyétől kb. 365 km.

Programajánlat: Zadar és Sibenik óvárosa, az ókori amfiteátrum Pula-ban, Nin óhorvát templomocskái, Krk, Cres és Rab szigete, Brijuni-szigetek, Plitvicei-tavak, Ucka-hegység, Észak-Velebit-hegység, Paklenica Nemzeti Park, Kornati-szigetek, Krka-vízesés.

Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Pag adatlap(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek