Rab - Suha Punta - Hotel Eva beszámolóHotel bejárata Hotel tenger felöli oldala Tengerparti séta útvonala Látkép az erkélyről az apró strandok egyike mindenhol ilyen a látvány Hotel alatti strand (tragédia) Hotel alatti strand (tragédia) Rab - óvárosi kikötő

Rab - Suha Punta - Hotel Eva

17237 megtekintés
attiapa (3) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2009.06.23 - 2009.06.30

Hotel Eva 2*, Suha Punta, Horvátország, Kvarner-öböl, Rab-szigetA szálloda - ami Rab várostól elég messze van, legalább 5-6 kilóméter - igazi kellemesen szocreál hangulatú (a "kellemes" jelzőt a vadiúj padlószőnyeg miatt érdemelte ki), azonban minden egyéb felszerelés még Tito idejéről maradt. Ennek ellenére átvételkor teljesen steril volt és a napi takarításra sem lehet kritika. A szálloda dolgozói rendkívül barátságosak, beszédesek, segítőkészek. Nem fordítanak azonban figyelmet a szálloda felújítására. A fent már említett padlószőnyeg lefektetésével ki is merült a felújítás, mert a terasz ajtaja nyikorog, szorul, a fa rég látott lazúrt, működtetéséhez erő kell. A fürdőszoba kádja vizköves, a csempék itt-ott repedtek, a wc kagyló azonban makulátlan. Hangsúlyozom, hogy az esztétikai problémák ellenére a szoba tiszta volt!

A szállodához tartozó strand nem nevezhető annak, inkább kikötő a maga több tonna betonjával, azonban a suha-punta félsziget körbe járható egy betonjárdán, és csodás kis sziklás fürdőhelyekre lelhetünk. A kaja bőséges, annyit eszel, amennyi beléd fér, kivinni azonban természetesen nem lehet. A reggeli minden nap ugyanaz: mini-virsli, lecsókolbász (borzasztó), 3-4 féle szalámi, egy féle sajt, dzsem, méz, yoghurt, túró, gyümölcs kompót, és a levek: alma, narancs, grapefruit, kávé tej, tea. A reggeli 7.30-09.30

A vacsora (19.00-21.00) változatos, nagyon ízletes, van hús, tészta, zöldség, és ez is korlátlanul, időszakosan sorba kell állni, de nem vészes. Korlátlanul lehet csapolni a sört (Amstel, Osejko), bort (fehér, vörös) és a reggelinél már említett gyüm. leveket. Hal minden este volt, tenger gyümölcse rizzsel egy este, abban nyomokban volt felfedezhető a garnéla, íze jó volt. Volt sertés, pulyka, marha húsból készült költemény, mindegyik ízletes, és szinte minden este volt valami paradicsomos tészta, vagy rizs. A kajára panasz nem lehet, fogyózni itt lehetetlen. A szálloda tiszta, környzete is, parkolóhely ingyenes (nagy szó Rab szigeten). Van egy öreg mókus, aki finom gymölcsöt árul megvehető áron (pl. 10 Kn - 400 forint volt a banán), de nagyobb dolgokért be kell menni Rab városba. Mivel kisgyerekekkel voltunk minden nap átmentünk Lopárba (15 km), a homokos strandra, de itt számolni kell az egész napra érvényes 20 Kn parkolódíjjal, amit egy fiatal nagyképű paraszt szed és persze parkolójegy az nincs (kétszer nem fizettünk a rohadéknak, mert nem volt ott).

Szóval egyszer jó volt itt lenni, de nem a szálloda miatt (az szerintem alvásra való és kajálásra, ezeknek pedig maximálisan megfelel), hanem mert szerintem Rab város egy hét alatt megismerhető és szerintem nem olyan szép, mint ahogy sokan állítják. (az Isztrián van egy Rabac nevű hely, na az varázslatos)

Az utat a TUI rendezte (Terrás út volt), korrekt volt az ügyintézés, nekik innen egy csillagos ötös.

Nagyon fontos!!

- 12 év alatti gyerek ingyenes, így kis családunk (2 felnőtt, egy 7 éves gyerek) 126 ezer forintból lakott-evett egy hétig, előszezon utolsó hetében.

- utazási irodán kívül is meg lehet szállni, azonban kb. 30 %-kal drágább a helyi árlista szerint és a 12 év alatti gyermekre is kell 50 %-ot fizetni.

Az időjárás előrejelzés szerint nyaralásunk idején kisebb tornádóknak kellett volna korbácsolni a hullámokat. Totál barnán jöttünk haza, nem volt felhőtlen az ég, de minden nap strandidő volt. Innen gratulálok a meteorológusoknak (nemzetközi - magyar, egykutya) Még jó, hogy nem lehetett lemondani az utat.

A szálloda ár/érték aránya kiváló. Azt mondom, hogy a kaja tökéletes, a szoba állapota pedig a célnak megfelel. Simán meg lehet barátkozni a felújítandó elemekkel, a cserére szoruló matraccal, de ismétlem, a célnak megfelel (persze ennél egy fokkal rosszabb szállodában azért már nem akarnék megszállni).

Ja, internet: Van, kell hozzá saját laptop, fél óra 20 Kn, a recepciónál lehet kérni. A másodikon persze wifi jel már nincs, így szerintem csak a hallból megy.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|