Korcula nyaralás

A Korculai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Korculai nyaralás, a Korculai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 16 utazás közül választhat.

Korculai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Hvartól és Peljesactól délre fekszik. Tipikus közép-dalmáciai sziget, mediterrán ég hajlattal, növény és állatvilággal, sok varázslatos öböllel és stranddal.

Korcula utazás TOP 10

Az összes Korcula nyaralás »

Az összes Korcula nyaralás »

Korcula ismertetőKorcula üdülőhelyek

Korcula legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Port 9 Apartmanok

Port 9 Apartmanok

Korcula
Ár:
  202 300
Ft / apartman / hét-től (6 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Hotel Port 9 4*

Hotel Port 9 4*

Korcula
Ár:
  170 320
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Hotel Posejdon 3*

Hotel Posejdon 3*

Vela Luka
Ár:
  106 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Korcula nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Korcula nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Korcula nyaralás »

Korcula leírás

A 279 km2 területű sziget az Adria hatodik legnagyobb szigete. Horvátország déli részén, Dubrovnik közelében fekszik mindössze 1270 méter távolságra a Peljesac félszigettől.

Korcula igazi felvirágzása a Dubrovniki Köztársaság és a velenceiek uralkodása alatt volt megfigyelhető. A sziget és a város gazdag és viharos történelmi múltról tanúskodik. Érdemes megtekinteni a 15. századból származó Szent Márk székesegyházat Tintoretto oltárképével (1550), Gabrielis kastélyát (16. sz.), vagy a Fejedelmi udvart (14. sz.).1483-ban Korcula előtt folyt le az a küzdelem is, melyben az aragóniaik legyőzték a velenceieket, és fogságba ejtették a korculai születésű Marco Polo-t.
A sziget nagy része egyébként mediterrán növényzettel, helyenként fenyőerdővel borított terület. A sziget homokos talaján érő szőlőfürtökből kiváló minőségű, nemes borok készülnek (pl. a maraština, a grk, vagy a híres pošip). Hangulatos, pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétány, éttermek, bárok, múzeumok, nyári kulturális folklór és zenei rendezvények szolgálják a turisták kellemes időtöltését .

A szigetet mindennapos kompjárat köti össze a parttal.

Mivel a komp Korcula városban köt ki, az úti cél megközelítése a kisgyermekes családok számára is egyszerű.
Ma a sziget a régió leglátogatottabb üdülőhelyei közé tartozik.

Letenyétől kb. 595 km + kompút Splitből Vela Lukába (napi 2 alkalom) vagy Ploceből Trpaniba (napi kb. 5 alkalom) vagy Orebicről Domincebe (napi kb. 10 alkalom).

Programajánlat:

Dubrovnik, trogiri és spliti városnézés, Hvar és Vis szigete, a Kékbarlang Bisevo-szigeten, Biokovo-hegység, a karsztvidéki Modro- és Crevno-tó (Kék- és Vörös-tó), Mljet-szigetek, Mostar Korcula nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Korcula nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Korcula adatlap(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek