El Gouna nyaralás

A El Gounai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute El Gounai nyaralás, a El Gounai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 28 utazás közül választhat.

El Gounai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


El Gouna, a gyönyörű Vörös-tengeri nyaralóhely Hurghada központjától körülbelül 30 km-re északra fekszik. A városrész nevét a Vörös-tenger lagúnáiról kapta, melyek különleges atmoszférát teremtenek. A 21. századi ember megtalálja mind a múlt kultúráját, mind pedig a kikapcsolódáshoz kelemes környzetet nyújtó éttremeket, kávézókat, bárokat. A szállodák itt kifejzetten keleties stílusban épültek, melyek ölre fogják a lagúnákat, ahol akár fürödni is lehet

El Gouna utazás TOP 10

El Gouna úti célok

Az összes El Gouna nyaralás »

Az összes El Gouna nyaralás »

El Gouna ismertető

A Vörös-tenger partjának páratlan szépségű gyöngyszeme – El-Gouna
Az utazási irodák kínálatában El-Gounát a Makadi-öböllel együtt igen gyakran Hurghadaként emlegetik. Ennek egyrészt az lehet az oka, hogy a Vörös-tenger gyöngyszeme a hurghadai járattal közelíthető meg, másrészt El-Gouna közigazgatásilag is Hurghadához tartozik, jóllehet ez utóbbi városközpontjától csaknem harminc kilométerre található északi irányban. A egyiptomi nyaralás szezonról-szezonra visszatérő utazói joggal tartják El-Gounát a Vörös-tenger valóságos gyöngyszemének, hiszen a Hurghadához tartozó városrész névadója a Vörös-tenger itt megcsodálható – mesterségesen mélyített – lagúnáinak mesébe illő szépséggel megáldott romantikus világa. Az üdülőváros mesterségesen alkotott szigetcsoportját leírhatatlanul magával ragadó smaragdzöld tenger öleli körül. El-Gouna keleti stílusban épült szállodáival, nemzetközi téren is párját ritkító éttermeivel, kávézóival, az éjszakai bárok széles választékával, illetve az egyiptomi üdülőelyek körében is meglehetősen színvonalasnak számító golfpályáival a térség egyik leggyönyörűbb és leghangulatosabb üdülővárosaként várja az egyiptomi nyaralás új, valamint szezonálisan évről-évre visszatérő látogatóit. A fenti lehetőségek mindenekelőtt azok, amelyek az üdülőváros gyönyörű természeti és építészeti szépségének ötvöződésével a Vörös-tenger első számú szabadidős állomásává teszik El-Gounát.

El-Gounáról általában

Az átgondolt infrastruktúrák világa a „lagúnák birodalmában“

Hurghadához hasonlóan – annak részeként – a Vörös-tenger „Kis Velencéjének“ is nevezett El-Gouna igen könnyen megközelithető közvetlenül a szállodákból induló autóbusszokkal és természetesen a helyi közlekedéssel is. Az egyiptomi nyaralás ide érkező turistái az üdülőváros mesterséges csatornáiban térítésmentes sétahajókat, az utakon pedig térítésmentes minibuszokat is igénybe vehetnek uticéljaik eléréséhez. El-Gouna ezen túlmenően korszerű klinikával, lovaglásra és tevegelésre alkalmas területekkel, kezdő búvárokat is csábító búvárközpontokkal és nem utolsó sorban kisebb repülőtérrel is rendelkezik. Modern és kiépült infrastruktúrával rendelkező túristaközpontként – hiszen a város szívében a szó szoros értelmében vett luxusjachtok bűvölik el az ide érkezőket – valamint az évről-évre turisták ezreit csábító geológiai adottságai ellenére El-Gouna az a hely, ahol több iskola és postahivatal is működik, sajátságos kisvárosi hangulatot kölcsönözve az egyiptomi nyaralás ide látogató utazóinak. 

Amit a szállásválasztás előtt nem árt tudnunk

El-Gounában kedvük szerint vehetjük igénybe az üdülőváros tucatnyit is meghaladó három-, négy és ötcsillagos szállodáit. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a szolgáltatásaik színvonalában nem, csupán stílusukban térnek el a hurghadai szállodáktól mindenekelőtt kialakításuk tekintetében. Az El-Gounában igénybe vehető szállodák mellett a nemzetközi befektetők együttes közreműködésével épültek ki – a mai El Gouna megálmodója Samir Sawens kezdeményezése nyomán – a ma is megcsodálható apartmanházak és villák. A Hurghadára jellemző igen magas szállodakomplexumok helyett ugyanis El Gouna bővelkedik az otthonos kis „házikókban“, amelyeket – Velence hanguatát idézve – stílusos hidak és átjárók kötnek össze. 

A búvárkodás „paradicsoma“ 
Mivel Hurghadához hasonlóan az El-Gouna partjainál elterülő Vörös-tengert a világ talán legcsodálatosabb tengereként tartjuk számon, az üdülőváros mind a kezdő búvárok, mind az egyszerű kíváncsiskodók számára ebből a célból is a legmegfelelőbb partszakaszt kínálja. El-Gouna partjainál a tengervíz oly mértékben átlátszó, hogy az egyszerű kíváncsiskodó nyaralók is megcsodálhatják egy egyszerű búvármaszk segítségével a színes koralloknak, illetve a páratlan szín-és formavilággal megáldott halfajoknak ezt a mesés birodalmát. A szakképzett búvrkosás elsajátítását tervező egyitomi nyaralókat képzett és általában magyar nyelvű búvároktatók oktatják, amelynek mikéntjéről a szállodák minden információt biztosítanak. El-Gouna tengerpartjának kristálytiszta vize az év bármely részében alkalmas fürdőzésre és búvárkodásra, amelynek hőmérséklete a főszezonban biztosítja az igen kellemes 25-27 Celsius fokos átlaghőmérsékletet. 

Látnivalók El-Gounában

Kikapcsolódási lehetőségek és szabadidős programok 

Az El-Gounában  nyaralók egyöntetű véleménye szerint az üdülőváros a szórakozóhelyek központjaként is megállja a helyét. Az üdülőváros központjának számító El-Karf szigeten egymás után sorakoznak a gazdag árukínálattal rendelkező bevásárlóközpontok, európai színvonalat képviselő éttermek és éjszakai bárok. A közelben kereshetjük fel a Marina nevű kikötőt is, mely felemelő látványt nyújt a fentebb már említett luxusjachjaival. El-Gounában egyébiránt egy hatalmas akvárium is csábítja a látogatókat, ahol mindenkihez karnyújtásnyi távolságba kerülhet a Vörös-tenger teljes faunája. Az egyiptomi történelem szerelmeseit az El-Gounából elérhető leghíresebb egyiptomi nevezetességeken túlmenően kis történeti múzeum is várja, ahol testközelből szemlélhetjük meg az Egyiptomi múzeumok legnevezetesebb kiállítási tárgyainak másolt változatát. 

El Gouna nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


El Gouna üdülőhelyek

El Gouna legjobb szállodái

5pont - 2 értékelés
Mövenpick Resort El Gouna 5*

Mövenpick Resort El Gouna 5*

El Gouna
Ár:
  487 600
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Egy hetes nyaraláson voltunk tavaly ebben a hotelben, már az első benyomásom nagyon kellemes volt, a szobák csodálatosak, de olyan nagyon, hogy bőven elfértünk benne. A büfé reggeli kicsit unalmas volt, ezért inkább vagy szobaszervizzel hozattunk fel magunknak reggelit, vagy máshol ettünk. Ami viszont szuper volt, az a személyzet kedvessége. A szállodában saját taxit lehetett bérelni elég olcsón, aki végigfurikázott velünk a környéken!! Használjátok ki! Ráadásul a szálloda 2 km-re van csak a piramisoktól, úgyhogy nem kellett sokat utazgatni a forróságban.
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
The Three Corners Rihana Resort Hotel 4*

The Three Corners Rihana Resort Hotel 4*

El Gouna
Ár:
  359 200
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Ttc Rihana Resort 4*

Ttc Rihana Resort 4*

El Gouna
Ár:
  401 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
El Gouna nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

El Gouna utazási magazin

Búvárkodás Egyiptomban (irányárakkal)

Búvárkodási lehetõségekJacques Cousteau mondta egyszer: \"a Vörös-tenger a csodák folyosója - a legszebb merülési óráimat ott töltöttem.\" A Vörös-tenger a különleges természeti szépségek tárháza és a tengeri élet rendkívüli szentélye. A kiterjedt korallképzõdmények és szigetek több kilométer hosszan húzódnak a tengerpart mentén. Víz alatti világuk korallal borított falakban és gyönyörû \"kertekben\" bõvelkedik, amelyek egyaránt szolgálnak a mélytengeri és a könnyûbúvárok örömére. Több, mint 400 féle korall és 1500 halfaj él itt. Kezdõ tanfolyam irányár:Discover Scuba diving (medence és tenger): 11.900 FtPADI diving tanfolyamok irányár:- 4 napos \"Open Water Diver\" - oklevéllel 69.900 Ft- 2 napos \"Scuba Review\" 24.900 Ft- 2 napos \"Open Water Referral\" 47.900 Ft- 2 napos \"Advanced Open Water Diver\" 61.900 FtAz oklevél megvásárlása ott, ahol ez nincs feltüntetve: 12.900,- Ft [...]
Teljes cikk
El Gouna nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes El Gouna nyaralás »
 

El Gouna nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes El Gouna nyaralás »

El Gouna leírás

El Gounát 2000-ben kezdték építeni olasz építészek elképzelése alapján Hurghadától 30 kilométerre.
A káprázatos szépségű Vörös-tenger partján, a sivatag közepén mesevilágot hoztak létre hatalmas luxusszállodákkal, parkokkal, golfpályákkal, tengeröblökkel, lagúnákkal és a felettük átívelő hidakkal. A város nevét is a lagúnákról kapta, az olasz lagúna szó elejéről a névelőt lefordították arabra, így lett a Lagouna-ból El Gouna.

A Vörös-tenger legújabb és legkülönlegesebb üdülő-települése, hamisítatlan arab építészet keverve egy kis Velencével, Távol-kelettel, európai grandiozitással és finom tervezéssel.  Csodaszép és izgalmas város a csodálatos környezetben. Az eső lényegében soha nem esik, a sivatag felől fújó folyamatos, száraz szél egész évben kellemes éghajlatot biztosít: nyáron a hőségben a száraz levegő nem megterhelő, télen pedig soha nem esik a hőmérséklet 25 fok alá.

El Gounánál egész évben lehet fürdeni a lassan mélyülő, finomhomokos tengerben, azonban a modern kor szavának engedelmeskedve szinte minden szállodában van több fűtött medence.

El Gouna  a tökéletes kikapcsolódás utolérhetetlen helyszíne elérhető áron, itthonról három órányi repülőútra.

El Gouna nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Belépõjegyek és árak
Egyiptomban a helyi árak aránylag alacsonyak. Jelentõs összeget kell azonban szánni a látnivalókra. Íme néhány belépõjegy ára (kedvezmények nélkül - egyiptomi fontban). Diákigazolvány felmutatása esetén az árakból általában 50% kedvezmény jár. Fényképezésért a belépõdíjon túl a legtöbb helyen 5 vagy 10 LE összeget kell fizetni. Videózás esetén ez 30-100 LE, de videózni azonban sok helyen tilos.
Szakkara: 20 LE
Giza: piramis körzet 20 LE, piramisokba a belépõ további 20 LE piramisonként.
Királyok Völgye: 20 LE - 3 sírra érvényes
Királynõk Völgye: 12 LE
Thébai nemesi sírok: 12 LE (egy jeggyel kettõt lehet megnézni)
Karnak: 20 LE
Luxor (esti kivilágításban): 20 LE
Hatsepszut temploma: 12 LE
Kitchener botanikus kert: 10 LE ( + kishajó)
Kalabsha templom + Beit el-Wali templom: 12 LE (+ hajó kb. 10 LE/fõ)
Anba Sam\'an kolostor: 12 LE
Egyiptomi Múzeum: 20 LE, a Múmiák Terméért külön kell fizetni
Citadella: 20 LE

Orvosi ellátás, higiénia
Az utazók mindig aggódnak az egészségügyi veszélyek miatt, bár ezek jó része csak a téves hiedelmeken alapuló mendemonda. Régen is, és ma is az egyiptomi orvostudomány, és ennek oktatása igen magas szinten áll. A baleseti ellátások ingyenesek, a számos magánklinika árai is viszonylag alacsonyak. Kisebb gondok esetén a szállodák telefonon hívnak általuk ismert orvost. A gyógyszertárakban minden ismert gyógyszer kapható, általában a nemzetközileg ismert nevén. Ennek ellenére ajánlott, hogy mindenki vigye magával a számára szükdésges gyógyszereket. Egyiptomban a gyógyszerek ára államilag megállapított, és a dobozon feltüntetett árat kell fizetni. Egyiptomban csapvizet soha ne igyunk. Hagyatkozzunk a mindenütt kapható palackos vízre. Az éttermi ételek gyakran erõsen zsírossak. Ha nem vagyunk hozzászokva érdemes odafihgyelni rájuk. Védõoltás nem szükséges, viszont azoknak, akik nem több mint 6 napja kolera vagy sárgalázzal fertõzött területen tartózkodtak kötelezõ. Az oltásokról a tisztiorvosi szolgálat nemzetközi oltóállomásain lehet információt szerezni.

Idõeltolódás
A közép-európai nyári idõszámításhoz viszonyítva +1 óra

Pénznem
Egyiptomi font, 1LE = 100 Piaszter (PT).

Közlekedés
Az országon belül a legfontosabb turistaközpontokba légi-, vasúti- és autóbusz közlekedés is van. A legtöbb út aszfaltozott és meglehetõsen jó állapotú, ugyanakkor egyes útszakaszokon útdíjat kell fizetni. Turisták számára elõírják a nemzetközi jogosítványt (\"carnet de passage\") és egy helyi kötelezõ személybiztosítást. Az alkohol fogyasztása vezetés közben tilos. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást!

Nyitvatartás
A heti pihenõnap a péntek. A hivatalokban a péntek és a szombat számít hétvégének. A legtöbb turisták által látogatott üzlet minden nap nyitva van

El Gouna nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


El Gouna adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások