Sharm el Sheikh nyaralás

A Sharm el Sheikhi nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Sharm el Sheikhi nyaralás, a Sharm el Sheikhi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 9 utazás közül választhat.

Sharm el Sheikhi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Sharm el Sheiket, a Sinai-félsziget üdülőhelyét a búvároknak köszönhetjük. A tengerbe bukó hegyek, a köves, sziklás romantikus partvidék vonzó célterület a vízisportok szerelmesei számára. Kirándulási célként Cairó és a Sinai-félsziget nevezetességeit kínáljuk Önöknek.

Sharm el Sheikh utazás TOP 10

Sharm el Sheikh úti célok

Az összes Sharm el Sheikh nyaralás »

Az összes Sharm el Sheikh nyaralás »

Sharm el Sheikh ismertető

Egykori egyiptomi halászfaluból a búvárkodás pradicsoma – Sharm el Sheikh
Az alig néhány évtiteddel ezelőtt még csupán egyszerű halászfaluként közismert egyiptomi Sharm el Sheikh a huszonegyedik században már a Sínai-félsziget déli részének egyik legnagyobb települése. A mesébe illő természeti adotságairól híres Sharm el Sheikh üdülőövezetnek otthont adó Sínai-félszigetről az egyiptomi nyaralás hívei közül kevesen tudják elképzleni, hogy historiájának elmúlt ötven éve igencsak kalandos volt és az egyiptomi kormány csupán az 1980-as években kezdte el komolyan fejleszteni a helyi turizmust. Sharm el Sheikh az egyiptomi nyaralás szerelmeseinek kétslégtelenül az a világa, ahol minden feltétel adott a – homokos tengerparti fürdőzés önmagában is páratlan élményt nyújtó varázsa mellett – aktív és rendkívül tartalmas kikapcsolódáshoz. A városba érkezve kissé úgy érezhetjük, hogy mind a Vörös-tenger páratlanul pompás és mesébe illő élővilágának megismerési lehetőségei, az egyiptomi nyaralás  valamennyi színhelyeivel való összehasonlításban is egyedülálló számtalan kulturális látnivalói, a szolgáltatásaikban kifogástalan szállodák homokos tengerpartjai, és az egyiptomi Sharm el Sheikh nyüzsgő éjszakai életének jellegzetességei, mintha „csak“ arra lennének hivatottak, hogy egyiptomi nyaralásunk során feledhetetlen élményt nyújtsanak. Ki tagadhatná ugyanakkor, hogy a fentieken túlmenően Sharm el Sheikh üdülővárosban főleg a búvárkodást és a páratlanul kristálytiszta és átlátszó tengert kedvelő turisták utaznak el. 

Időjárás és vízhőmérséklet Sharm el Sheikh környezetében
Azzel természetesen nem árulunk el nagy titkot, hogy Egyiptom sivatagi éghajlatára általában meleg és száraz klimatikus viszonyok a jellemzőek. Általánosságban elmondható, hogy a Vörös-tenger mentén a nyári időszakban a hőmérséklet 27 és 43 Celsius fok között mozog. Sharm el Sheikh időjárása tehát kifejezetten melegnek mondható, és ebből „csak“ az igazi nyár három hónapja jelent kivételt: június, július és augusztus hónapok, amikor európai mércével mérve kimondott forróság köszönt az üdülőövezetre. Ebben az időszakban a nappali átlaghőmérséklet akár 42-45 Celsius fok fölé is emelkedhet. Igazi kuriózumnak számít az egyiptomi nyaralásban gondolkodók számára, hogy a Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdőzésre és  búvárkodásra, jóllehet december-január hónapokban azért a tengervíz egy kicsit hűvös lehet a fürdőzésre. A búvárkodást oktatók és szolgáltatók ellenben erre is gondoltak, hiszen ilyenkor általában vastagabb ruhában van lehetőségünk a búvárkodásra. 

Amit Sharm el Sheikh tengerparti szakaszáról tudni érdemes 
A nyári szezonban az egyiptomi nyaralás szerelmeseinek Sharm el Sheikh környékén esőre gyakorlatilag nem kell számítaniuk. A tengervíz az év hűvösebb időszakaiban –azaz elsősorban januárban, februárban és márciusban – nagyjából 20-21 Celsius fokos, ám áprilistól egészen decemberig már kimondottan érdemes a kristálytiszta tengervíz 25-26 Celsius fokos átlaghőmérsékletű habjaiban megmártóznunk. Ha a tengervízből pusztán a fürdőzés élményét magunkba szívva még mindig nem kaptunk eleget, akkot Sharm el Sheikh üdülőövezetben hajóbérlési, vízisízésielési, windsurfingelési, vitorlázási lehetőségünk is van azzal együtt, hogy a mesébe illő természeti szépséggel megáldott tengerparton aranybarnára is sülhetünk. Persze a Sharm el Sheikh partjainál elterülő Vörös-tengerről elsőkörben azt tartják, hogy a világ egyik legpompásabb víz alatti élővilágát rejti. A számtalan formájú, illetve színvilágú korall és halfaj fényében ez az állítás természetesen igaz is, hiszen már egy egyszerű légzőcsővel ellátott búvármaszk használatával is fantasztikus látvány tárul a nyaralók szeme elé.

Látnivalók és egyéb fakultatív lehetőségek Sharm el Sheikh üdülővárosban

A búvárkodásnál maradva elmondható, hogy a gyakorlott úszók a mélyebben fekvő csodákat is felfedezhetik Sharm el Sheikh partjai mentén, amelyek közül a híres Ras Mohammed víz alatti nemzeti park, illetve a tengerfenéken közelmúltban felfedezett Thistlegorm nevű híres hajóroncs már önmagában is említést érdemel. A közkedvelt egyiptomi nyaralóhely messze földön híres egyébiránt vendégszeretetéről is, amelyet egyiptomi nyaralásunk során megtapasztalhatunk mind a kikötővel egybeolvadt Old Market nevű óváros, mind az üdülőhely belvárosának számító Naama Bay forgatagában. Mindkét városrész bővelkedik bazárokkal és kávézókkal, ahol az egyiptomi kávé ízharmóniájának megkóstolása mellett vásárolhatunk egyiptomi szuveníreket, papiruszokat és szobrokat is. Sharm el Sheikh csodálatos városrészeiben mindazonáltal bárok, éttermek, szórakozóhelyek és tradicionális jellegzetességű boltok váltogatják egymást, ahol azzal együtt, hogy megkóstolhatunk helyi ételeket és halkülönlegességeket, felfedezhetjük az egyiptomi gasztronómiai ízvilág számos elemét is. 

 
Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sharm el Sheikh üdülőhelyek

Sharm el Sheikh legjobb szállodái

4.1pont - 6 értékelés
Siva Sharm 4*+

Siva Sharm 4*+

Sharm el Sheikh
Ár:
  367 740
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Közel a tenger, ami augusztusban jó meleg, viszonylag nem nagy hullámokkal, szép látnivalókkal. Nagy szoba, nagy terasz akkora, hogy a nap nem süthet be a szobába. Működő liftek, légkondicionáló, széf. Remek ágy. Rendkívül kedves, szívélyes, segítőkész idegenvezető. Tiszta, udvarias alkalmazottak.

Nem tetszik:
Kissé egyhangú választék az all inclusive ellátásban.

Egyéb:
Jól éreztük magunkat.
4pont - 1 értékelés
Ghazala Gardens 4*

Ghazala Gardens 4*

Sharm el Sheikh
Ár:
  313 065
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A tenger, az udvar. Vigyáztak ránk mindenhol.

Nem tetszik:
Nemvolt wifi, ami elvileg benne volt az árban. Idegenvezető, sokmindenről nem tájékoztatott, vagy rosszúl. Nagyon rámentek arra, hogy becsapják és lehúzzák az embereket.

Egyéb:
4pont - 5 értékelés
Sharm Plaza 5*

Sharm Plaza 5*

Sharm el Sheikh
Ár:
  328 050
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Gyönyörű korallzátonyok a part mentén, kiváló személyzet

Nem tetszik:
A vezetőség nem túl szervezetten irányítja a szállodát

Egyéb:
Sajnos nagyon kevés vendég volt, így minden csak félgőzzel üzemelt. Érződött a feszültség a személyzeten is. Sok volt a ragadozó, kevés a préda.Ettől függetlenül mindenki igyekezett, hogy örömet okozzanak a vendégeknek.
Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Sharm el Sheikh beszámolók

25903 megtekintés - 4* értékelés
Nyaralás Sharm el Sheiken

Nyaralás Sharm el Sheiken

Savoy Sharm el Sheikh Resort 5*, Sharm el Sheikh, Egyiptom, Vörös-tenger
Kis híján egy hete nyaralunk Sharmon. Négyen vagyunk: a feleségem, gyerek és jómagam. A kislány a múlt héten töltötte be a 6. évét, a kisfiú májusban volt három éves. Mivel Barbi a jövőre iskolába megy, valószínű, hogy ez az utolsó alkalom, hogy hosszabb időre nyaralni megyünk.Utoljára akkor voltunk Egyiptomban, amikor a kislány egy éves volt, akkor is november végén. Már szinte el is felejtettem, hogy mennyire jó Egyiptom. Egyiptom a tökéletes nyaralóhely. Míg Ciprus, Görögország, [...]

A teljes bejegyzés

Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Sharm el Sheikh utazási magazin

Búvárkodás Egyiptomban (irányárakkal)

Búvárkodási lehetõségekJacques Cousteau mondta egyszer: \"a Vörös-tenger a csodák folyosója - a legszebb merülési óráimat ott töltöttem.\" A Vörös-tenger a különleges természeti szépségek tárháza és a tengeri élet rendkívüli szentélye. A kiterjedt korallképzõdmények és szigetek több kilométer hosszan húzódnak a tengerpart mentén. Víz alatti világuk korallal borított falakban és gyönyörû \"kertekben\" bõvelkedik, amelyek egyaránt szolgálnak a mélytengeri és a könnyûbúvárok örömére. Több, mint 400 féle korall és 1500 halfaj él itt. Kezdõ tanfolyam irányár:Discover Scuba diving (medence és tenger): 11.900 FtPADI diving tanfolyamok irányár:- 4 napos \"Open Water Diver\" - oklevéllel 69.900 Ft- 2 napos \"Scuba Review\" 24.900 Ft- 2 napos \"Open Water Referral\" 47.900 Ft- 2 napos \"Advanced Open Water Diver\" 61.900 FtAz oklevél megvásárlása ott, ahol ez nincs feltüntetve: 12.900,- Ft [...]
Teljes cikk
Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Sharm el Sheikh nyaralás »
 

Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Sharm el Sheikh nyaralás »

Sharm el Sheikh leírás

 Sharm el Sheikh - Egyiptom

A Sínai-félsziget hatalmas, vadságában is szépséges tájait is igyekeztek bevonni az ország vérkeringésébe. Számos tengerparti üdülőhelyeket hoztak létre, ahol a turisták zavartalanul élvezhetik a tenger, a napfény és a pihenés nyújtotta örömüket.  Itt található avilág második legnagyobb korallzátonya, így Sharm el Seikh és Dahab térségének nagyon változatos a víz alatti élővilága. Ezért is alkalmas üdülőhely ez a búvárkodni, vitorlázni vagy szörfözni vágyóknak. Esténként érdemes ellátogatni a környék által nyújtott szórakozási lehetőségek valamelyikére, hogy tanúi lehessünk egy igazi egyiptomi hangulatú kávézónak, lokálnak vagy étteremnek. 

Az elbeszélések szerint a bibliai történetek közül jó néhány itt játszódott. Az Szent Katalin kolostoráról például, melyet magas szirtek vesznek körül, egyesek azt tartják, hogy ezek alkotják a bibliai Sínai-hegyet. Ma a görög ortodox egyházhoz tartozó szerzetesek egy csoportja lakja a kolostort, melynek könyvtára és múzeuma számos kincset rejt. A templomban egy gyönyörű, VI. századi bizánci mozaikot is megcsodálhatunk. A kolostor legismertebb része az Égő Csipkebokor-kápolna.

Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Belépõjegyek és árak
Egyiptomban a helyi árak aránylag alacsonyak. Jelentõs összeget kell azonban szánni a látnivalókra. Íme néhány belépõjegy ára (kedvezmények nélkül - egyiptomi fontban). Diákigazolvány felmutatása esetén az árakból általában 50% kedvezmény jár. Fényképezésért a belépõdíjon túl a legtöbb helyen 5 vagy 10 LE összeget kell fizetni. Videózás esetén ez 30-100 LE, de videózni azonban sok helyen tilos.
Szakkara: 20 LE
Giza: piramis körzet 20 LE, piramisokba a belépõ további 20 LE piramisonként.
Királyok Völgye: 20 LE - 3 sírra érvényes
Királynõk Völgye: 12 LE
Thébai nemesi sírok: 12 LE (egy jeggyel kettõt lehet megnézni)
Karnak: 20 LE
Luxor (esti kivilágításban): 20 LE
Hatsepszut temploma: 12 LE
Kitchener botanikus kert: 10 LE ( + kishajó)
Kalabsha templom + Beit el-Wali templom: 12 LE (+ hajó kb. 10 LE/fõ)
Anba Sam\'an kolostor: 12 LE
Egyiptomi Múzeum: 20 LE, a Múmiák Terméért külön kell fizetni
Citadella: 20 LE

Orvosi ellátás, higiénia
Az utazók mindig aggódnak az egészségügyi veszélyek miatt, bár ezek jó része csak a téves hiedelmeken alapuló mendemonda. Régen is, és ma is az egyiptomi orvostudomány, és ennek oktatása igen magas szinten áll. A baleseti ellátások ingyenesek, a számos magánklinika árai is viszonylag alacsonyak. Kisebb gondok esetén a szállodák telefonon hívnak általuk ismert orvost. A gyógyszertárakban minden ismert gyógyszer kapható, általában a nemzetközileg ismert nevén. Ennek ellenére ajánlott, hogy mindenki vigye magával a számára szükdésges gyógyszereket. Egyiptomban a gyógyszerek ára államilag megállapított, és a dobozon feltüntetett árat kell fizetni. Egyiptomban csapvizet soha ne igyunk. Hagyatkozzunk a mindenütt kapható palackos vízre. Az éttermi ételek gyakran erõsen zsírossak. Ha nem vagyunk hozzászokva érdemes odafihgyelni rájuk. Védõoltás nem szükséges, viszont azoknak, akik nem több mint 6 napja kolera vagy sárgalázzal fertõzött területen tartózkodtak kötelezõ. Az oltásokról a tisztiorvosi szolgálat nemzetközi oltóállomásain lehet információt szerezni.

Idõeltolódás
A közép-európai nyári idõszámításhoz viszonyítva +1 óra

Pénznem
Egyiptomi font, 1LE = 100 Piaszter (PT).

Közlekedés
Az országon belül a legfontosabb turistaközpontokba légi-, vasúti- és autóbusz közlekedés is van. A legtöbb út aszfaltozott és meglehetõsen jó állapotú, ugyanakkor egyes útszakaszokon útdíjat kell fizetni. Turisták számára elõírják a nemzetközi jogosítványt (\"carnet de passage\") és egy helyi kötelezõ személybiztosítást. Az alkohol fogyasztása vezetés közben tilos. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást!

Nyitvatartás
A heti pihenõnap a péntek. A hivatalokban a péntek és a szombat számít hétvégének. A legtöbb turisták által látogatott üzlet minden nap nyitva van

Sharm el Sheikh nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sharm el Sheikh adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások