Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei mandarinszürettel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
450986
Utolsó frissítés:
2024.10.19. (Szo)
6 nap/5 éj
174 067 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:
Indulás Budapestről reggel 5:00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Szarajevóba a kora délutáni órákban. Az városnéző sétánk során a piac és a katolikus templom megtekintését követően a törökös negyedbe, a nyüzsgő Bascarsijara érkezünk. A Balkán legnagyobb mecsetével, a Gazi Husrev bég dzsámival, és a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínével is megismerkedünk. Majd a rézművesek utcáján áthaladva érkezünk meg a híres Sebilj kúthoz. Szabadidőt követően Szarajevó belvárosában vacsorázunk, majd szállást foglalunk.



2. nap:

Reggelit követően elhagyjuk a bosnyák fővárost és az őszi színekben pompázó Sutjeska Nemzeti Parkon keresztül haladunk Montenegró felé. Az itt töltött időt az ország történelmi fővárosának megismerésével kezdjük. Cetinjében megtekintjük a királyi palotát, majd a Szent Péter Kolostorba folytatjuk utunkat, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, hogy megláthassák a szent kereszt egy darabját vagy Keresztelő János relikviáit. Ezek után úticélunk a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy és környéke, a Lovcen Nemzeti Park. Njegus falucskában megállunk egy pihenőre, hogy megkóstolhassuk a nevezetes sonkát és sajtot, majd gyönyörű panoráma útvonalon ereszkedünk le a tengerpartra. Szállásfoglalás, majd vacsora a szálláson.



3. nap:

Reggeli után a tengerpart nevezetességeire koncentrálunk, körbehajózzuk a Kotori-öblöt. Elsőként a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy mesterséges sziget, zarándokhely, múzeum és egyedülálló ezüstplakett-gyűjteményéről híres. Ezek után az öböl névadó városa, Kotor következik. A monarchia egykori hadikikötőjében városnézés idegenvezetéssel (Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, Szt. Lukács templom), majd szabad program következik: kávézás, séta az óváros ódon falai között stb. Végül Perastot látogatjuk meg, ami ismert tengerészek, hajóskapitányok városa. Megtekintjük a Szt. Miklós katedrálist, majd lehetőség nyílik egy kis barangolásra az ódon házak között. Visszaúton elhajózunk Prcanj, Stoliv, Lepetane előtt, majd visszaérkezés a szállásra a késődélutáni órákban. Este vacsora a szállodában.



4. nap:

Korai reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és Dubrovnik, a dalmát tengerpart egyik legszebb városa felé indulunk. Városnéző sétát teszünk a Stradunon, érintjük az Orlando-oszlopot, a Városfalat, az Onofrio kutat, a Szent Balázs templomot és a Szűz Mária katedrálist. Hajókázás és szabadidő után már Bosznia egyik legszebb természeti kincsét, a Kravica-vízesést látogatjuk meg. Az esti órákban érkezünk Mostarba, ahol a vacsorát követően elfoglaljuk szállásunkat.



5. nap:

Reggelit követően a Neretva folyó deltájában lévő mandarinültetvényre utazunk, ahol több, mint egymillió mandarin- és narancsfa található. Köszöntőitalként mandarin likőrt és pálinkát kóstolhatunk, majd megismerkedünk a mandarinszedés technikájával. Ezt követően zsákokat ragadva nekilátunk mi is a mandarin szüretelésének. Ezután csónakos fotószafarin veszünk részt a Neretva-torkolatban, amely házigazdánk farmján ér véget. Itt tradicionális ebéd vár bennünket, ahol a jó hangulatról élőzene gondoskodik. Indulást megelőzően lehetőség lesz helyi termékek vásárlására is (mandarin méz, gránátalma, frissen aszalt füge, travarica pálinka, lekvárok…). A délutánt Mostaróvárosával való ismerkedéssel töltjük: megtekintjük az Öreg-hidat, Koski Mehmet pasa dzsámiját, majd az óvárosban elfogyasztott vacsorát követően visszatérünk szálláshelyünkre Mostar külvárosában.



6. nap:

Szállásunk elhagyása után a Neretva-kanyonon keresztül hazafelé indulunk. Útközben megállunk a boszniai piramisok völgyében, Visoko városánál, ahol a helyi vezetőnk segítségével megtekintjük a legjelentősebb régészeti feltárásokat és körbesétáljuk a hegy gyomrában feltárt járatokat is: óriás megalitok, gyógyító energiák és ősmagyar rovásírás. Ezt követően hazafelé indulunk. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- 5félpanziós ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Hajókirándulás a Kotor-i öbölben:kb. 45 Euro/fő
Dubrovnik városnézés helyi idegenvezetővel
és panoráma hajókázás:

kb. 20 Euro/fő
Cetinje belépők:kb. 25 Euro/fő
Njegus, sonka kóstoló:kb. 10 Euro/fő

mandarinszüret:

kb. 45 Euro/fő
Kravica vízeséskb. 10 Euro/fő
Boszniai piramisokkb. 17 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|