Port El Kantaoui nyaralás

A Port El Kantaouii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Port El Kantaouii nyaralás, a Port El Kantaouii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 16 utazás közül választhat.

Port El Kantaouii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Port El Kantaoui utazás TOP 10

Port El Kantaoui úti célok

Az összes Port El Kantaoui nyaralás »

Az összes Port El Kantaoui nyaralás »

Port El Kantaoui ismertető

Port el Kantaoui, avagy nyaralás Tunézia „Rózsadombján“
Port el Kantaoui üdülővárosát az egzotikus útleírésokat tartalmazó útikönyvek joggal nevezik Tunézia „Rózsadombjának“. A tunéziai nyaralás szerelmesei számára Port el Kantaoui valóban Tunézia egyik legszínvonalasabb és legfelkapottabb üdülőterülete, amelynek eleganciájáról az ide érkezők többek között hófehér luxusházai, a legsokszínűbb szolgáltatásokat nyújtó színvonalas szállodái, a helyi tradicionális tárgyakat árusító hangulatos bazárjai, zenélő szökőkútjai és persze mindenekelőtt mesébe illő tengerparti szakaszai révén is meggyőződhetnek. A Port el Kantaoui üdülőközpontban található szállodák a közelben található közkedvelt Sousse peremétől – amely egyébiránt csupán tíz percnyi autóútra található – sorakoznak gyakorlatilag kilométereken keresztül Tunézia „Rózsadobjának“ kristálytisztata vizű tengerparti strandjáig. Port el Kantaoui hangulatos világában az ide érkezők nem csupán Tunézia harmadik legnagyobb – a sötétedés utáni kivilágításnak köszönhetően egy esti séta alkalmával gyönyörű látványt nyújtó – jachtkikötőjét csodálhatják meg, hanem kisgyermekkel érkezők is jól érezhetik magukat. Amennyiben tunéziai nyaralást szervezünk, és egy helyen szeretnénk megtalálni önmagunk keresett nyugalmát egy festői környezetben, de gyermekeink biztonságos játszási lehetőségét is szeretnénk biztosítani egy háborítatlan tengerparton akkor Tunézia „Rózsadombja“ egész biztosan kielégítheti ide vonatkozó igényeinket.

Port el Kantaoui tengerpartja
Az észak-afrikai országba szezonálisan újra és újra visszatérő tunéziai nyaralók szerint a tengerpart messze a legszebb és legszínvonalasabb Port el Kantaouiban. Tunézia „Rózsadombja“ igen finomhomokos tengerparti szakasza miatt a legideálisabb választás a kisgyermekes családoknak, szórakozásra vágyó nászutas fiataloknak és a nyugdíjas éveiket töltő házaspároknak is. Azon túlmenően, hogy Port el Kantaoui homokos és teljesen tiszta tengerpartjának meglehetősen széles tengerparti sávján szép tiszta tengervízben enyhíthetjük hőérzetünket, a tunéziai nyaralás híveinek a hosszan elnyúló homokos tengeri sávnak kösznhetően azon sem kell aggodalmaskodniuk, hogy az üdülővárosban jachtkikötő is található.

Időjárás Tunézia „Rózsadombján“ szezonban és szezonon kívül
A Földközi-tenger partján fekvő Port el Kantaoui éghajlata Tunézia ezen részre általánosan jellemző módon mediterrán, amely a főszezon általános forróságával és az ebben a periódusban kimondottan kevés csapadékkal jellemezhető. A Port el Kantaoui mesés világába nyaralást tervezők számra a homokos tengerparton elképzelt időtöltéshez a legideálisabb hőmérsékletet a július-augusztusi hónapok akár 30 Celsius fokot is meghaladó nappali átlaghőmérséklete adja, ám Tunézia “Rózsadombjának” tengerpatja természetesen már májustól felkereshető egészen szeptember végéig. 

Látnivalók, avagy „legyen minden rendben“
A Tunéziába nyaralást tervezők közül minden bizonnyal kevesen hallottak arról, hogy Kantaoui szó jelentése „legyen minden rendben”. Ez az elnevezés a Port el Kantauira általánosan jellemző tisztaság, elegancia és rendezettség következtében – különösen ami a csodálatos harmóniát megtestesítő szállodakomplexumok jelentenek – kifejezetten találó. Nem árt tudnunk, hogy Tunézia „Rózsadombja“ egy modern és hatalmas nyaralóhely, ám gyakorlatilag nem rendelkezik Sousse, vagy Hammamet üdülővárosokra jellemző óvárossal. A tradicionális, vagy ókorba nyúló épületek és épületeggyüttesek hiányát azonban pótolja az üdülőhelyen pezsgő élet, amely az andalúziai építészeti elemek környezetében különös bájt kölcsönöznek ennek a mesés világnak. A mór stílusban épült jackhtkikötő már önmagában is elbűvöli az ide érkezőket, amelyet csak tovább fokoz az üdülőváros  macskaköves partja, hangulatos éttermei és színvonalas kávézói. Az üdülőhely kimondottan ideális választás a golf elhivatott jtékosainak is, ugyanis Port el Kantauiban és  környéké számos golfpálya is található. Nem árt tudnunk, hogy ezekhez a golfklubokhoz utaznunk sem kell, hiszen Port el Kantaui utcáin sétálva kevünk szerint azonnal betérhetünk egy gyors játékra. Kitűnő lehetőségeket kínál Tunézia „Rózsadombja“ a vízi sportok, a búvárkodás, a tenisz, valamint a lovaglás terén is, ugyanakkor a bulizni vágyókat rengeteg diszkó, éjszakai klub és nem utolsó sorban elegáns kaszinó is várja.
 
Port El Kantaoui nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Port El Kantaoui üdülőhelyek

Port El Kantaoui legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Marhaba Palace 5*

Marhaba Palace 5*

Port El Kantaoui
Ár:
  269 870
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyfokú tisztaság, odafigyelés a vendégekre. Nagyon sok választék az ételekben. A szobák tisztasága, felszereltsége színvonalas. Minden nap takarítanak. Az italok választéka megfelelő volt számunkra. Központban való elhelyezkedés. Szép kilátás az erkélyről.

Nem tetszik:
Nem volt sehol kifüggesztve a választható italok listája. A parton kevés a napozóágy és a napernyő, s korán reggel le kell menni, ha valaki ott akar pihenni, egyébként nem lesz helye. Az esti érkezés miatt nem volt meg a nekünk szánt szoba, amit csak másnap délután kaptunk meg. Így egy napunk szinte kárba ment, mert a tengerparton sem tudtunk helyet találni a kevés napernyő miatt.

Egyéb:
Összességében megfelelő volt az ellátás és élvezetes volt a nyaralás.
!pont - nincs értékelés
Hotel Iberostar Diar El Andalous 4*+

Hotel Iberostar Diar El Andalous 4*+

Port El Kantaoui
Ár:
  311 879
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Golf Resindence 3*

Golf Resindence 3*

Port El Kantaoui
Ár:
  205 819
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Port El Kantaoui nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Port El Kantaoui beszámolók

El Mouradi Palace, a tökéletes választás

El Mouradi Palace, a tökéletes választás

El Mouradi Palace 5*, Port El Kantaoui, Tunézia
Tunéziában jártam a családommal idén márciusban. A Start Utazási Irodában beszéltek rá, hogy a Sousse közeli Port El Kantaoui kikötő és nyaraló körzetet válasszuk és mivel 5*-os Hotelbe szerettünk volna menni, így jött az El Mouradi Palace, ami utólag tökéletes választásnak bizonyult.A szálloda ebben a kora tavaszi időszakban is tele volt, elsősorban francia és német nyugdíjasokkal. Ennek ellenére mindenki a szállodaportástól elkezdve az éttermi pincérekig hihetetlenül kedves és előzékeny [...]

A teljes bejegyzés

El Mouradi Palace

El Mouradi Palace

El Mouradi Palace 5*, Port El Kantaoui, Tunézia
Címke:

1 hetet töltöttünk e fent említett szállodában.Kedvesek,segítőkész ek.A szálloda tiszta,igényes.Az étkezés félpanziós,nagyon bőséges,finom,svédasztalos.Az italért a vacsoránál fizetni kell, 2,5 dl üveges kóla 3,7 dínár ami a bolti 1,5l 1,5 dínárhoz képest húzós.A szobánkban a széfet többszöri kérés után 3 nap után javították meg.A hűtőt sosem,de ez nyilván üzletpolitika is,hogy ott fogyassz. A klíma tökéletesen üzemelt.A medence hibátlan,de mi inkább a tengert választottuk.Free a nyugágy,rá a [...]

A teljes bejegyzés

Nyaralás

Nyaralás


2009.július 18-án indultunk Tunéziába.A befizetett 8 napból már itt 1 nap elveszett mivel késő este értünk ki.Megjegyzem voltunk már Tunéziában souss-ban ott az idegenvezető az elveszett nap helyett másnapra kiharcolt 1 ebédet a csoportnak.Mi nem adtunk 20 eurót tengerre néző szobáért.Úgy gondoltam a befizetett összegért tiszta rendes szoba jár így is.És hát 4* szálloda nagy baj nem lehet a szobákkal.A szoba földszinten volt így is szép kilátással.De sajnos elfelejtettek kitakarítani.Csak az [...]

A teljes bejegyzés

Port El Kantaoui nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Port El Kantaoui nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Port El Kantaoui nyaralás »

Port El Kantaoui leírás

PORT EL KANTAOUI
Sousse elegáns elõvárosában hozták létre a Földközi-tenger elsõ kikötõ-parkját. A település központja a mór stílusban épült jachtkikötõ és a nyüzsgõ kikötõi sétány, amelyen üzletek, és néhány elsõ osztályú étterem található. Innen kezdõdõen exkluzív magánházak és kényelmes szállodák sorakoznak egymás mellett. A számtalan bevásárlási lehetõség mellett a jachtkikötõ egy vízissport-központtal és egy búváriskolával is rendelkezik.

A golfozók is megtalálják itt számításukat: El Kanaoui két 18-lyukú parcours-a közül az egyik közvetlenül a tengernél fekszik.

Transzferidõ: kb. 40 perc.

Port El Kantaoui nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezet és a tartózkodás idõtartama alatt (maximum 30 nap) érvényes útlevél felmutatásával, vízum nélkül utazhat be Tunéziába. Be- és kilépéskor adatlapot kell kitölteni (német vagy angol nyelvû).

Diplomáciai képviselet
Tunis-Cité Mahrajen, 12. Rue Achtart 1082 Nord-Hilton
Telefon: 216 / 71 / 780 544, ügyelet 787 257

Jó tudni!
A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minõségét állandóan ellenõrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérõ jellegû ételeket.

Vásárlás
Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedõi vénáját, amit a kereskedõk el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal mûködnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésû szõnyegek, a Kairouan városából származó fûszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasmûhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bõrbõl készült termékek.

Pénznem
Tunéziai dínár (TND). Az európai bankkártyákat Tunéziában nem lehet használni, azonban a hitelkártyákat sok üzletben elfogadják fizetõeszközként. Készpénzt nem csak a bankokban, hanem bank automatákból is, de csak hitelkártyával (pin code!) lehet felvenni. Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülõtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást. Visszaváltani az eredetileg beváltott összeg legfeljebb 30%-át, de maximum 100 dínárt lehet.

Közlekedés
Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. A nagyobb városokban léteznek már ún. \"Allo Taxi\"-k is, amelyeket a szálloda recepcióján keresztül hívhatunk. Minden taxi rendelkezik taxaméterrel, ez alapján kell fizetni a viteldíjat. Egyes területeken bizonyos útvonalak fixárasak. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas.
A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a \"Louage\" (gyûjtõtaxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Nyitvatartás
A posták nyitva tartása szezononként változó. Szeptember közepétõl június végéig hétfõtõl péntekig 8 - 12 és 15 - 18 óráig, szombatonként 8 - 12 óráig tart nyitva. Az üzletek a bazárban általában a kora reggeli óráktól kora estig várják a vásárlókat. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart.

Port El Kantaoui nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Port El Kantaoui adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások