Sousse nyaralás

A Soussei nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Soussei nyaralás, a Soussei nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 35 utazás közül választhat.

Soussei nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Sousse Tunézia harmadik legnagyobb városa és az egyik legkedveltebb üdülőhelye. A várostól északra a Földközi-tenger varázslatos strandszakasza, hotelek széles választékával várja a turistákat.

Sousse utazás TOP 10

Az összes Sousse nyaralás »

Az összes Sousse nyaralás »

Sousse ismertető

A Földközi-tenger gyöngyszeme – Nyaralás Sousse üdülővárosban
A Földközi-tenger partján, Tunisztól alig száznegyven kilométerre található Sousse városa – mindenekelőtt kiváló időjárási viszonyainak, tengerpartjának és a történelmi múltat őrző városközpontjának köszönhetően – a huszonegyedik század egyik meglehetősen közkedvelt turistacélpontja. A tunéziai nyaralásban gondolkodó turisták számára értékes információ lehet, hogy Tunézia tulajdonképpen olyan célállomás, amely az ide látogatók valamennyi igényét ki tudja elégíteni, legyen szó kifjezetten tengerparti fürdőzés céljából megtervezetett nyaralásról, vagy Tunézia egyéb látnivalóinak megszemlélését célzó utazásról. A Hammamet-öbölben fekvő üdülőváros elsősorban hófehér homokos tengerparja, illetve az azt körülölelő – a régi időkben letelepedett nemzetiségek kultúráját megtestetsítő – török, arab és andalúz stílusú százat is meghaladó színvonalas szálláshelyei, illetve óvárosának egyedülálló bazárjellegzetessége által kínál korosztálytól függetlenül feledhetetlen élményt  a tunéziai nyaralás új-és minden szezonban visszatérő utazóinak.

Sousse történetisége
A Kr. e. 9. században föníciaiak által alapított Sousse, az alapítását követő csaknem ezer évben kénytelen volt elviselni a térségre expanzív törekvéseiket kiterjeszteni szándékozó karthagói, római, vandál, bizánci és arab törekvéseket. A legnagyobb pusztítást kétségtelenül az utóbbiak révén szenvedte el a város, amikor a Kr. u. 7. században Oqba Ibn Nafii, arab hadvezér csapatai a város ellenállását megbosszulva teljesen elpusztították. A középkori forrásokban ekkor már Sousse néven szereplő várost előbb a szicíliai normannok szállták meg a Kr. u. 12.  században, amelyet előbb a 16. századi spanyol, majd a 18. századi francia hódítás követett.

Sousse és tengerpartja
Sousse üdülőváros meglehetősen hosszú tengerparti szakasszal rendelkezik, területén világos, szinte fehérbe hajló homokos szakaszokkal. A tunéziai nyaralás szerelmesei Sousse tengerparti részein igen tiszta tengervízben enyhíthetik a nyári forróság kellemetlenségeit, jóllehet egyes utibeszámolók szerint strandjai a főszezon időszakában meglehetősen túlzsúfoltak. Sousse tengerparti sávján a nagy szállodák előtti partrészek általában gondozottabbak, tisztábbak és a túlzsúfoltság sem annyira elviselhetetlen. A tengerparti sáv mentén végigfutó gyümölcs- és oliva ligetek pedig tovább fűszerezik ennek a kellemes mediterrán éghajlatnak a soussei varázsát. A tunéziai nyaralás igényesebb látogatóinak kifejezetten ajánlott a Sousse északi részén elhelyezkedő Port El Kantaoui kikötője, amely a spanyol tengerpartra emlékeztető miliőjében hangulatos és gyönyörű kikapcsolódást ígér az ide látogató nyaralóknak.

Sousse és egyéb látnivalói
Kiemelten ajánlott a tunéziai nyaralás szerelmeseinek Sousse Medina elnevezésű városközpontjának a megtekintése, amelynek jellegzetesen szűk kis utcácskái és fentebb már említett bazárai sokak szerint az Ezeregyéjszaka meséibe röpítik el az ide érkezőket. Sousse egyéb látványosságai között említhetjük a régmúltból fennmaradt városfallal körülvett Ribat Erődöt, a Kasbah Világítótornyot és a számtalan régészeti kincset rejtő Régészeti Múzeum épületét is. A kifejezetten kirándulás céljából érkezők élvezhetik továbbá a környező települések – mint Monastir, Mahdia, Kairouan vagy El Jem – látványosságait és persze részük lehet ez utóbbi települések szintén csodálatos, helyenként pálmafás és homokos-sziklás tengerparti szakaszainak mesébe illő világában is.
Sousse nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sousse üdülőhelyek

Sousse legjobb szállodái

4.3pont - 2 értékelés
Sousse Palace 5*

Sousse Palace 5*

Sousse
Ár:
  224 770
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A fogadótér tágas,elegáns.A kertje ,berendezése tetszetős,gondozott.Az ellátás(reggeli,vacsora)gazdag választékú,bőséges.

Nem tetszik:
A szobák egy része lepusztult állapotú.Jobb szobáért pénzt kell adni a recepción.Esetünkben ez 40 eurót jelentett.A szobák előtti folyosók szőnyegei kopottak,foltosak.Szobák alapján kb.3 csillagot érdemel a szálloda. A strand rendkívül kicsi területű

Egyéb:
Az ellátás során a választék mindig ismétlődött.Tunéziában jól éreztük magunkat.Sok látnivaló volt a városban( Sousse ),de szerveztünk magunknak programokat önállóan is:El Djem,Monastir,Kairouan)
3.8pont - 2 értékelés
Dreams Beach 3*

Dreams Beach 3*

Sousse
Ár:
  169 800
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A part és az emberek kedvessége

Nem tetszik:
Az arab férfiak rámenőssége,az utcák szemetessége

Egyéb:
Ár-érték arányban minden rendben volt,óvakodni kell az utcai árusok átverésétől és a taxisokkal is vigyázni kell
3.8pont - 1 értékelés
Thalassa Sousse Resort & Aquapark` 4*

Thalassa Sousse Resort & Aquapark` 4*

Sousse
Ár:
  225 390
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A személyzet nagyon kedves , egész nap animációs programok , az ételekekkel illetva az italokkal is elégedettek voltunk . Tengerre nyiló bungallót kaptunk ami csodás látványt nyujtott.

Nem tetszik:
Nem sok ilyen dolgot tudnék mondani. Első nap mikor megérkeztünk a szoba nem volt annyira kitakarítva . Viszont másnak jött a takarítónő és megcsinálta .

Egyéb:
Sok rossz hozzászólást olvastunk melyek miatt félve érkeztünk a szállodába . Nem vagyunk egyformák viszont mi mind a 3-an elégedettek voltunk és jól éreztük magunkat .
Sousse nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Sousse beszámolók

7866 megtekintés - 5* értékelés
nagyon szép

nagyon szép

Sol Club Selima Golf 3*, Sousse, Sousse, Tunézia
Sziasztok.mi 2-napja jöttünk haza Tunéziábol,és elkel mondjam nagyon sajnáltuk othagyni azt a kis paradicsomot.Minden szuper volt a szoba tisztasága,a pincérek kedvessége.Gyönyörü volt az egész egybe véve.Aki gyermekkel utazik azok se agodjanak mert egésznapos program várja a gyerköcöket.Nyugottan elmehetek a párotokkal sétálni mert vigyáznak a rajkokra.Kedvesek az ember és segitökészek.Szoval mi nagyon jol éreztük magunkat,és szépemlékekel tértünk haza.Akinek kérdése volna annak szivesen [...]

A teljes bejegyzés

Nyaralás Sousse-ban

Nyaralás Sousse-ban

Sousse, Tunézia
Augusztus elején utaztunk ketten Tunéziába Sousse városába last minute uttal a Best Reisen utazási iroda /Start U.I. közvetítő/ szervezésével. Féltem az utazástól, mert sok rém történetet olvastam az interneten, pl. hogy órákat késik a gép, koszos a szoba stb. A repülönk délután indult, így nem kellett korán kelni. A tunéziai légi társaság gépe fél óra késéssel indult, de a pilóta behozta a késést és időben érkeztünk, nekünk szerencsénk volt. A szállásunk az El Hana Residense szállódában [...]

A teljes bejegyzés

Prima life karawan

Prima life karawan

Sousse, Tunézia
Családommal már nem elöször utaztunk külföldre... voltam már rosszabb helyen mint ez a szálloda. Tulajdonképpen a szállással nem is volt gondom azon kívűl hogy klíma az nincs!!! Arra jó hogy aludjunk fürödjünk tvzzünk! Takarítás is megfelelő, igaz a wc papírért szólni kell! Az étel hát.. az én nem eszem halat meg ilyeneket, de attól függetlenűl volt mit enni, a milánnói az mindennap jó volt a reggelikkel semmi probléma!! A palacsinta nagyon finom! A recepción már voltak gondok.. 2 napig kellett [...]

A teljes bejegyzés

Sousse nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Időjárás

 A Sahel gyöngyének időjárása és klimatikus viszonyai
Az Észak-Afrika mediterrán tengerpartján fekvő ország egyes területeinek időjárása nagymértékben az adott vidék földrajzi elhelyezkedéstől, illetve annak természeti adottságaitól függ. A Földközi-tenger gyöngyszemének éghajlata mediterrán, amely elsősorban forró csapadék nélküli nyarat és enyhe csapadékos telet jelent. A Sousse üdülővárosba utazást tervezők számra a tengeri fürdőzéshez legmagasabb hőmérsékletet – a 30 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletével, illetve a napi tizenkét órás napsütéses óráinak számával – a július-augusztusi hónapok biztosítják, jóllehet a nyaralási szezon egészen szeptemberig tart. Kirándulások és Sousse egyes vidékeinek páratlan szépségű növényvilággal megáldott területeinek megszemlélésére a márciustól, májusig tartó és mérsékeltebb hőmérséklettel jellemezhető hónapok a legalkalmasabbak. 

Sousse nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Sousse nyaralás »

Sousse leírás

Sousse
Sousse patinás óvárosának iszlám műemlékei a 9. századból valók A város központa, a medina falai között megtekinthetjük az  ezeréves Nagy­mecsetet, a csodálatos panorámát nyújtóKalef al-Fata világítótornyot és a Ribat erődőt. A nyüzsgő bazársorokon sétálva beülhetünk egy helyi kávézóba, hogy átvehegyük az arab életritmus lüktetését, és a ha kedvünk támad betérhetünk egy hamisítatlan arab gőzfürdőbe.

Sousseból kellemes kirándulási lehetőség a 9 km-re levő Port el Kantaoui jachtkikötő felkeresése.

Sousse fő vonzerejét a gyönyörű finom fehér homokú tengerpartja adja, ahol a napozás és fürdés mellett számtalan vízisportnak is hódolhatnak.

Különböző színvonalú szállodák és apartmanok között biztos, hogy mindenki talál az év minden szakában az igényéhez és a pénztárcájához illeszkedő utat.

Sousse
Az ország egyik legnagyobb városa és az egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi központja. Szállodáink többségét itt találja. Az ezeréves Nagy­mecset és a Medina a történelem és az iszlám emlékeivel ismertetik meg. Az egyedi keleti hangulatot a nagyváros nyüzsgő életvitele egészíti ki. A tengerparti szállodasor impozáns látványt nyújt az újonnan kiépített parti sétányon járva.

A közelben található PORT EL KANTAOUI luxuskikötője, amely kellemes délutáni vagy esti sétalehetőséget kínál.

Sousse nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezet és a tartózkodás idõtartama alatt (maximum 30 nap) érvényes útlevél felmutatásával, vízum nélkül utazhat be Tunéziába. Be- és kilépéskor adatlapot kell kitölteni (német vagy angol nyelvû).

Diplomáciai képviselet
Tunis-Cité Mahrajen, 12. Rue Achtart 1082 Nord-Hilton
Telefon: 216 / 71 / 780 544, ügyelet 787 257

Jó tudni!
A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minõségét állandóan ellenõrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérõ jellegû ételeket.

Vásárlás
Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedõi vénáját, amit a kereskedõk el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal mûködnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésû szõnyegek, a Kairouan városából származó fûszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasmûhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bõrbõl készült termékek.

Pénznem
Tunéziai dínár (TND). Az európai bankkártyákat Tunéziában nem lehet használni, azonban a hitelkártyákat sok üzletben elfogadják fizetõeszközként. Készpénzt nem csak a bankokban, hanem bank automatákból is, de csak hitelkártyával (pin code!) lehet felvenni. Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülõtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást. Visszaváltani az eredetileg beváltott összeg legfeljebb 30%-át, de maximum 100 dínárt lehet.

Közlekedés
Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. A nagyobb városokban léteznek már ún. \"Allo Taxi\"-k is, amelyeket a szálloda recepcióján keresztül hívhatunk. Minden taxi rendelkezik taxaméterrel, ez alapján kell fizetni a viteldíjat. Egyes területeken bizonyos útvonalak fixárasak. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas.
A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a \"Louage\" (gyûjtõtaxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Nyitvatartás
A posták nyitva tartása szezononként változó. Szeptember közepétõl június végéig hétfõtõl péntekig 8 - 12 és 15 - 18 óráig, szombatonként 8 - 12 óráig tart nyitva. Az üzletek a bazárban általában a kora reggeli óráktól kora estig várják a vásárlókat. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart.

Sousse nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Sousse adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások