Hammamet nyaralás

A Hammameti nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Hammameti nyaralás, a Hammameti nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 67 utazás közül választhat.

Hammameti nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Hammamet utazás TOP 10

Hammamet úti célok

Az összes Hammamet nyaralás »

Az összes Hammamet nyaralás »

Hammamet ismertető

Páratlan temészeti szépség és homokos tengerpart – Hammamet
A Cap Bon félszigeten, a Hammamet öbölben fekvő antik város Tunézia egyik legfőbb tengerparti üdülőhelye, amely rendkívül tiszta tengervizének, csodálatos strandjainak és a strandokat övező színpompás kertjeinek köszönhetően – hiszen az utcákon sétálva minden tunéziai nyaraló narancs- és citromligeteket, sőt olajfákat láthat – a térségben elhelyezkedő Sousse-szal is felveszi a versenyt. Az ország fővárosától Tunisztól alig hetven kilométerre fekvő üdülőhely a tunéziai nyaralás hívei között mindenekelőtt  tengerpartjának szubtrópusi növényzettel tarkított mesés ligeteiről – az itt megtalálható színvonalas szállodáiról – gyönyörű homokos tengerpartjáról és nem utolsó sorban az ide látogatóknak a Dorsale-hegység révén páratlan panorámát nyújtó természeti szépségéről nevezetes. Amennyiben az év bármely szakában egy heteken át tartó varázslatos keleti élményre vágyunk és mindezt egy financiálisan pénztárcánkat nem megterhelő tunéziai út keretében szeretnénk megvalósítani, akkor a hammameti tengerpart és az üdülőváros számtalan kiaknázható látványossága ideális terep lehet minden korosztály számára. Azt pedig már hangsúlyoznunk sem kell, hogy a fentieken túlmenően Hammametben és környékén kedvező áron megvásárolhatjuk a legkülönbözőbb szuveníreket, de részt vehetünk kisebb kitérőt téve olyan fakultatív programokon is, mint a minden generáció számára feledhetetlen élményt nyújtó tevegelés.

Hammamet és tengerpartjának jellemzői

Hammamet azok közé a tunéziai városok közé tartozik, ahol a tunéziai nyaralás szerelmesei az üdülőváros minkét oldalán megközelíthetik a tengerpartot. Hammamet tengerpartja – amelynek déli partvidéke a szeles tavaszi hónapokban jóval védettebb, mint az északi – a kisgyermekkel érkező turisták számára rendkívül kedvező módon homokos, tengervize kristálytiszta és a tenger vizének hőmérséklete a nyári hónapokban a 24-28 Celsius fokot is eléri. Hammamet tengerparti szakaszainak jellegzetes vonása, hogy az ide érkezők pihenésük során a helyi kereskedők kínálatával is találkozhatnak, akik mindenekelőtt láncokat, hideg üdítőket és a legkülönbözőbb csecsebecséket kínálják. A tunéziai nyaralást választók körében közkedvelt üdülőhely és az egykori halászfalu tengerpartja messze földön híres csodás naplementéjéről, igen gazdag vízi élővilágáról és az ennek felfedezésére kiváló lehetőséget nyújtó búvárkodási lehetőségről.

Hammamet feledhetetlen látnivalóiról dióhéjban

A tunéziai nyaralás szerelmesei Hammamet városában abban az esetben sem unatkoznak, ha nem szeretnék minden idejüket az egykori halászfalu tengerpartján tölteni. A szállodák nem messze helyezkednek el a városközponttól, így önmagában márvesténként is érdemes kisétálni a belvárosba és megcsodálni a város hangulatát annak tengerpartján. Hammamet történelmi nevezetességei között említhetjük azt a 15. században épült erődítményt, melynek falait még a 10. században kezdték építeni a területen tartózkodó arabok. Itt található Sidi Bou Alinak, a város korabeli patrónusának a mauzóleuma is. Hammametből számos lehetőség van egyéb fakultatív kirándulás megszervezésére is, amelyek közül egy tartalmas szaharai túrát, vagy a város piacának a Medinának a meglátogatását említhetjük. A Hammametbe látogatók számára mindenképp érdemes egy napot eltölteniük a medina zegzugos szűk utcáiban és érdemes megtekinteni a 12. században épült épületben elhelyezett Dar Hammamet Múzeumot is, ahol egyébiránt a helyi tradicionális használati tárgyakon túl esküvői ruhákat is megtekinthetünk. 

Hammamet nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Hammamet üdülőhelyek

Hammamet legjobb szállodái

4.3pont - 11 értékelés
Sun Club El Mouradi El Menzah 4*

Sun Club El Mouradi El Menzah 4*

Hammamet
Ár:
  174 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon kellemes száloda tiszta udvarias személyzet. A tengerpartot minden nap felgereblyézték. Bőséges választékban gazdag konyha. Nagyon jól éreztük magunkat. A tenger isteni!!!

Nem tetszik:
Ha ünnep van nem ajánlom senkinek mert el özönlötték a szomszédos ország "Algír" lakói és nagyon koszosak embertelenül viselkednek. Szerencsénkre keveset tapasztaltunk mindebből mert a 2 napos túra pont akkor volt így csak keveset érzékeltünk belőlük de már az is sokkoló volt. A két napos túrán az ellátás hagyott maga után egy két kívánni valót, de éhen szomjan nem halt senki 😉

Egyéb:
A repülőnk 3 órát késett induláskor, utolsó nap hajnali egykor volt transzfer így szinte másfél napot le lehet venni az utazásból.
3.9pont - 3 értékelés
El Mouradi Hammamet 5*

El Mouradi Hammamet 5*

Hammamet
Ár:
  178 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A személyzet és idegenvezetők szolgálatkészsége segíteni akarása, probléma megoldás segítése.

Nem tetszik:
Az évről évre csökkenő ételválaszték, ( Visszatérő vendégek vagyunk)

Egyéb:
A fakultatív programok előzetes ismertetése.
!pont - nincs értékelés
Vincci Nozha Beach 4*

Vincci Nozha Beach 4*

Hammamet
Ár:
  191 649
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Hammamet nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Hammamet beszámolók

el fell!

el fell!

Clubhotel El Fell 3*, Hammamet, Tunézia
Kedves nyaralni vágyók! Ajánlom minden gyerekes családnak nagyszerű programok vannak,az étel jó volt.2,5 éves és 13 éves gyerekkel utaztunk és senki nem maradt éhes .Sokféle az étel és találsz olyat ami ízleni fog./pizza szinte mindig van/Mi nem voltunk fakultatív programon de így is tökéletes volt a nyaralásunk.A szoba is megfelelő de azt figyelembe kell venni hogy nem 5 csillagos helyről van szó.Ha bárkinek kérdése van szívesen írok.Az animátorok nagyon kedvesek. Van játszótér a tenger [...]

A teljes bejegyzés

CSAK AKKOR MENJETEK, HA KALANDOT AKARTOK!

CSAK AKKOR MENJETEK, HA KALANDOT AKARTOK!

Caribbean World Venus Beach 4*, Hammamet, Tunézia
Címke:

Fhú! Hol is kezdjem.... ha valaki izgalmas kalandot keres, keljen útra nyugodtan, viszont, ha pihenni szeretnél tiszta környezetben, finom ételekkel, italokkal tartalmas fakultatív programokkal, akkor ne Tunéziát válaszd! Állítólag 4 csillagos szállodában voltunk. Én ezt nem vettem észre. Kosz volt, a falak a folyosón másfél méterig felázva, ha esett az eső, másnap békák ugráltak a közlekedő folyosón, ahol mindig sötétben kellett közlekedni, mert spóroltak a villannyal. Az all inclusive [...]

A teljes bejegyzés

Hammamet nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Időjárás

 Hammamet klimatikus visznyai és időjárása
A Földközi-tenger partján fekvő Hammamet időjárása mediterrán, amelynek köszönhetően a 29-30 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletű július és augusztus hónapok nyújtják a legideálisabb időszakot a tengeri fürdőzésre. Hammamet üdülővárosban és a környező területeken májusban illetve októberben a kellemes 25 Celsius fokos nappali átlaghőmérséklettel számolhatunk, amely a tunéziai nyaralás hammameti utazóinak az egykori halászfaluból szervezhető számtalan fakultatív program megvalósítására ad lehetőséget.

Hammamet nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Hammamet nyaralás »

Hammamet leírás

Hammamet

Hammamet Tunézia legnépszerűbb üdülővárosa. Déli fekvésű homokos tengerparti öböl mentén több mint 100 szálloda épült, hogy kielégítse a turisták igényeit.

Golfpályák, lovaglási lehetőség mellet természetesen a legnépszerűbb vízisportok- jet-ski, búvárkodás, wakeboard, vízisí_ sem maradnak ki  a kínálatból.

A város látnivalókat is tartogat a tunéziai utazók számára. Hammmamet óvárosa, a szűk sikátorokkal és mecsetekkel tarkított medina 15. századi emlékek sorát őrzi.

A rekonstruált Kasbah erődítmény, a nagy mecset felkeresése szinesítheti a nyaralást. A medina peremén a szórakoztatónegyed gondoskodik az éjszakai kikacsolódásról

Július és augusztus hónapban rangos minden évben kulturális eseménynek ad otthont a Kulturális Központ, a világ minden tájáról zenés és táncos hagyományörző együttesek fellépései tekinthetők meg 

Hammamet nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezet és a tartózkodás idõtartama alatt (maximum 30 nap) érvényes útlevél felmutatásával, vízum nélkül utazhat be Tunéziába. Be- és kilépéskor adatlapot kell kitölteni (német vagy angol nyelvû).

Diplomáciai képviselet
Tunis-Cité Mahrajen, 12. Rue Achtart 1082 Nord-Hilton
Telefon: 216 / 71 / 780 544, ügyelet 787 257

Jó tudni!
A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minõségét állandóan ellenõrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérõ jellegû ételeket.

Vásárlás
Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedõi vénáját, amit a kereskedõk el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal mûködnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésû szõnyegek, a Kairouan városából származó fûszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasmûhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bõrbõl készült termékek.

Pénznem
Tunéziai dínár (TND). Az európai bankkártyákat Tunéziában nem lehet használni, azonban a hitelkártyákat sok üzletben elfogadják fizetõeszközként. Készpénzt nem csak a bankokban, hanem bank automatákból is, de csak hitelkártyával (pin code!) lehet felvenni. Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülõtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást. Visszaváltani az eredetileg beváltott összeg legfeljebb 30%-át, de maximum 100 dínárt lehet.

Közlekedés
Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. A nagyobb városokban léteznek már ún. \"Allo Taxi\"-k is, amelyeket a szálloda recepcióján keresztül hívhatunk. Minden taxi rendelkezik taxaméterrel, ez alapján kell fizetni a viteldíjat. Egyes területeken bizonyos útvonalak fixárasak. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas.
A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a \"Louage\" (gyûjtõtaxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Nyitvatartás
A posták nyitva tartása szezononként változó. Szeptember közepétõl június végéig hétfõtõl péntekig 8 - 12 és 15 - 18 óráig, szombatonként 8 - 12 óráig tart nyitva. Az üzletek a bazárban általában a kora reggeli óráktól kora estig várják a vásárlókat. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart.

Hammamet nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Hammamet adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások