Erdély körutazás

A Erdélyi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Erdélyi körutazás, a Erdélyi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 10 utazás közül választhat.

Erdélyi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Erdély eredetileg a hegyekkel határolt Erdélyi-medencét (56 ezer km2) jelentette, de Trianon óta a köznyelv Erdélynek nevezi a Magyarországtól Romániához csatolt egész területet (103 ezer km2), így a Partiumot és a Bánságot is.

Erdély utazás TOP 10

Erdély úti célok

Az összes Erdély körutazás »

Erdély

Az összes Erdély körutazás »

Erdély ismertetőErdély üdülőhelyek

Erdély utazási magazin

Új Wizz Air járat Marosvásárhely és Dortmund között

A Wizz Air újabb járatot indít Marosvásárhelyrõl Dortmundba, ezzel ötre emelkedik az Erdélybõl kínált úti célok száma.Az újonnan bejelentett járat 2008. február 28-ától üzemel majd. A Wizz Air 2005. júliusában indította el elsõ járatát Marosvásárhely repülõterérõl. Már az elsõ hónapok után utasforgalma meghaladta a Malév marosvásárhelyi forgalmát, és alig több mint egy év leforgása alatt a légitársaság több mint 100 ezer utast szállított el Erdélybõl. Ez több mint amennyi a repülõtér elmúlt hét évi teljes forgalma. [...]
Teljes cikk
Erdély körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Erdély körutazás »
 

Erdély körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Erdély körutazás »

Erdély leírás

A világháborúk óta egy erdélyi kirándulás politikai állásfoglalással ér fel, pedig a vidék minden szempontból lélegzetelállító. Nyáron túrázásra, télen síelésre ideálisak a hegyek. Kuriózumként a helyi hétköznapok jelen időbe teszik a múltat: szekerezhet, tehenet fejhet, kenyeret süthet, jeges borvízben mártózhat, vadkempingezhet a kiránduló. A hatalmas erdők ősi meséket susognak, az apró falvak múltunk legnemesebbjeinek emlékét őrzik, az emberek feledésbe merült hagyományainkat.

Aki Erdélybe készül, a következő kérdéseket tisztázza először:
- Pár napot, vagy egy-két hetet kíván ott tölteni?
- Néhány száz vagy inkább másfél ezer kilométert szándékozik bebolyongani?
- A településekre vagy a természetre kíváncsi inkább?
- Túrázni, síelni vagy fürdőzni szeretne-e? Irodalmi, történelmi vagy néprajzi emlékek vonzzák?
- Esetleg ezek ötvözete?

Határunktól egy kőhajításnyira ismerős, mégis meghökkentő élmények garmadája vár. Ráadásul helyenként magyarul szólítják meg, és akár forinttal is fizethet. (Vigyázat, áruházakban, benzinkutaknál lei szükségeltetik, legfeljebb eurót fogadnak el néhol.)
Ha irodalmi, művészeti emlékhelyek felkeresése, Ady, Arany, Kazinczy, Kölcsey nyomainak kutatása irányítja lépteinket, Koltót ne hagyjuk ki. A csöpp faluban Teleki Sándor gróf kastélyának parkjában hat éve felállított bronzszobor Petőfi Sándort és Szendrey Júliát formázza. A szomszédos Nagybánya szép környezete a szocialista nagyberuházások, iparosítás áldozata lett, így a híres festőiskola helyett inkább a három évvel ezelőtti környezetvédelmi katasztrófa ötlik eszünkbe. Viszont a közeli Bódi-tónál, Máramaros felvonóval felszerelt síközpontja várja a sport és a természet szerelmeseit decembertől áprilisig. Erdélyben számtalan síelési lehetőség kínálkozik. A pályák környékét még nem mindenhol látták el megfelelő infrastruktúrával, de Brassó és Hargitafürdő a legigényesebbeknek sem nyújt csalódást. A helybéliek gyakorta nem kedvtelésből, hanem kényszerből csatolják fel a léceket: a havasi falvak közt csak így járható a méteres hó.

Erdély körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségErdély adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|