Puerto Rico hajóút

A Puerto Ricoi hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Puerto Ricoi hajóút, a Puerto Ricoi hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 23 utazás közül választhat.

Puerto Ricoi hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az Amerikai Egyesült Államok teljes önkormányzattal rendelkező társult állama, a karibi térség északkeleti részén.

Puerto Rico utazás TOP 10

Puerto Rico úti célok

Az összes Puerto Rico hajóút »

Puerto Rico

Az összes Puerto Rico hajóút »

Puerto Rico ismertetőPuerto Rico üdülőhelyek

 

Puerto Rico hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Puerto Rico hajóút »

Puerto Rico leírás

 Az Amerikai Egyesült Államok teljes önkormányzattal rendelkező társult állama, a karibi térség északkeleti részén.
Puerto Rico a főszigetből és néhány kisebb szigetből áll, köztük Vieques, Culebra, Mona, Desecheo és Caja de Muertos. Ezek közül csak Culebra és Vieques lakott egész évben. Ez a trópusokon fekvő ország elmondhatja magáról, hogy az időjárása egész évben stabil; a hőmérséklet 28°C körül mozog.
Puerto Rico kultúrája négy másik keverékéből alakult ki. Ezek az afrikai, taíno, spanyol, és az észak-amerikai. Az afrikai kulturából a \"bomba és plena\"-t, egyfajta zenét és táncot vettek át, amiben ütős hangszerek és maracas hangja hallatszik.

A taínos kultúrából megtartottak sok nevet, ételt, hangszert. A spanyoloktól magát a nyelvet vették át, illetve a vallási rendszert, kulturális és morális értékeket és szokásokat. Az Egyesült Államoktól kapták az angol nyelvet, az egyetemi rendszert és olyan szokásokat, amik az U.S.A. és Puerto Rico között alakultak ki.  A kultúra központja leginkább a zene. A rap és a reggae egy olyan életmódot generáltak, ami az amerikai kultúra jellegzetességeit fejezi ki épp úgy, mint Jamaica Rastafari életmódja.

Fekvés
A sziget alakja négyszögletes, beékelve Hispaniola és a Szélcsendes-szigetek közé. Tőle északra az Atlanti-óceán, míg délre a Karib-tenger terül el. A fő sziget hossza 175, szélessége pedig 50 km, körülbelül Korzika-nagyságú, amit a Cordillera Central szel ketté K-Ny irányban, aminek a legmagasabb pontja az 1340 m magas Cerro de Punta. A nyugatra fekvő Mona és a keleti Vieques és Isla de Culebra szigetek is Puerto Rico fennhatósága alá tartoznak. Balzsamos - talán ez a legtalálóbb kifejezés, amivel az ország éghajlatát jellemezni lehet. Egész évben kellemes idő várja az ide utazót, a napi csúcshőmérséklet 24-30°C között van. A \"hurrikán-idény\" május és november között van, és ahogy azt a 1998 szeptemberi Georges-hurrikán pusztítása is mutatta, érdemes fél szemmel az időjárás jelentést figyelnünk, ha ide készülünk. A hegyvidék hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint az egyéb tájaké, de szánkót nem érdemes vinnünk.

Látnivalók Puerto Rico-ban

San Juan

A XVI. századtól lakott, így a \"fehér Amerika\" második legöregebb települése. Ma a sziget gazdasági, politikai és kulturális központja. Sok karibi kiránduló el sem hagyja San Juant. Igaz ami igaz, nagyszerű élmény a fehér homokos tengerparton heverészni, és élvezni a napsütést, miközben pár percnyire már egy történelmi város nyüzsgése, illetve egy metropolisz minden kényelme vár minket. Ha pedig a kirándulások vonzanak minket, a város tökéletes bázis egy-egy, a sziget belseje felé irányuló túrához.

El Yunque
Az ősi hiedelem szerint a boldogság istene ide járt kipihenni a mulatozás okozta fáradalmakat. Ezen a 11,200 hektáros területen több, mint 400 féle fát és páfrányt találhatunk, amelyek iszonyú iramban növekednek az óceán felől érkező csapadékos felhők alakította üvegház jellegű klímában.

Rio Camuy Cave Park
Több, mint 200 barlangot fedeztek fel eddig ezen a területen, amelyek néhol összefüggő rendszereket alkotva kínálnak nagyon jó lehetőségeket a barlangászoknak. Maga a Camuy folyó a világ egyik leghosszabb földalatti folyója.

Ponce
Nemzeti kinccsé nyilvánították a város szívét, amely a késő XVII. században épült. Történelmi épületek, terek, templomok, különleges homlokzatok várják az erre járót.

San Germán
Ez a festői szépségű város, amely a Cordillerák délnyugati lábánál fekszik, azt a benyomást kelti, mintha egyenesen Spanyolországból emelték volna ide. A város közel van a Phosphorescent Bay-hez, ahol az ember megbizonyosodhat afelől, hogy van-e a testében elektromosság, valamint a Boquerón Beach-hez, a sziget egyik leggyönyörűbb strandjához.
A Karib-térség olcsóbb országai közé tartozik. Nagyon kényelmesen tölthetjük napjainkat 250 dollárért naponta. Egy szerényebb szálláshelyen, vendégházban, vacsorával 150-200 dollárra lesz szükségünk, míg akik megelégszenek a gyorséttermekkel, a tömegközlekedési eszközökkel és alacsony besorolású szálláshellyel, azok kijönnek napi 100 dollárból is. Érdemes megjegyezni, hogy a szálláshelyek május és november között olcsóbbak.

Széles körben elfogadják a fontosabb hitelkártyákat és utazási csekkeket, de ha jobban szeretnénk automatából készpénzhez jutni, annak sincs akadálya. A városokon és turista központokon kívül jobb, ha készpénz van nálunk.
A szervízdíjat az éttermekben általában a számla tartalmazza, de ha nem, akkor 15% borravalót szokás adni. A hotelekben amennyiben a számla nem tartalmazza a szervízdíjat, 10% az elfogadott.
Szobafoglalásnál kérdezzünk rá, hogy a szoba árán kívül milyen adót és rezsiköltséget kell még fizetnünk.

Mikor utazzunk Puert Rico-ba?
A csúcsszezon decembertől áprilisig tart, ekkor a szigetet elözönlik a turisták, az árak magasak és nehéz szállást találni. Ha el akarjuk kerülni a tömeget, akkor a hivatalos hurrikán-szezon alatt (május - november) utazzunk, de rendszeresen figyeljük az időjárás jelentést és vegyük azt komolyan. A sziget belsejébe utazóknak esténként mindig szüksége lesz egy pulóverre.

Ha éppen Észak-Amerikából szeretnénk ide kiruccanni, akkor belföldi járatok széles köre áll rendelkezésünkre. Európából a British Airways járataival Londonból, az Iberia gépeivel Madridból, a Lufthansával pedig Frankfurtból utazhatunk ide.

A legjobb közlekedési mód, ha autót bérlünk, hiszen az összes nagyobb autókölcsönző vállalat képviselteti magát a szigeten. Ekkor azonban fel kell készülnünk a helyiek meglehetősen furcsa vezetési szokásaira. Az út jobb oldalán kell vezetni, és tartsuk be a sebességkorlátozásokat, amelyek mérföld/óra-ban vannak megadva, habár a távolságok kilométerben. Egy másik javasolt módja a helyváltoztatásnak az, ha felszállunk egy kisbuszra, amelyet bárhol leinthetünk. Ezek csupán kis távolságokat tesznek meg, így ha messze megyünk, készüljünk fel többszöri átszállásra. A szigetek között rendszeres kompjárat működik.

 

Puerto Rico hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségPuerto Rico adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|