Paraguay

A Paraguayi Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Paraguayi , a Paraguayi legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Paraguayi foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Paraguay nem dél-amerikai léptékkel mérve kicsi, tengere nincs, szegény, szinte az egyetlen, amivel négyévente felhívja magára a figyelmet csapatának szereplése a foci VB-n.

Paraguay

Paraguay utazás TOP 10

Paraguay úti célok

Az összes Paraguay »

Paraguay

Az összes Paraguay »

Paraguay ismertető

Paraguayba utazó magyar állampolgároknak vízumot kell beszerezniük, amit bármelyik európai paraguayi nagykövetségen megtehetnek. Paraguay bécsi nagykövetsége bezárása miatt a magyar utazóknak legcélszerűbb Paraguay berlini nagykövetségéhez fordulniuk.

A Paraguayba érkezőknek belépéskor 2 db formanyomtatványt – statisztikai lapot és vámáru-nyilatkozatot – kell kitölteniük.

Fontos figyelmeztetés!
Paraguay nagyon elmaradott ország, nagy a szegénység, munkanélküliség. Az ebből eredő bűnözés miatt csak csoportosan érkező turisták számára tekinthető biztonságosnak.

Élelmiszerek bevitele – hús töltelékáru, zöldség-gyümölcs stb. – szigorúan tilos. Hobby-állat bevitele (kutya, macska, madár stb.) a paraguayi nagykövetségen hitelesített állatorvosi igazolással engedélyezett.

Védőoltások felvétele kötelező. Lehetőleg kerüljék a vezetékes víz fogyasztását, helyette a palackozott ivóvíz a javasolt. Ajánlatos szállodában illetve étteremben étkezni. Az olcsóbb utcai kifőzdékben ne vásároljanak, így sok kellemetlenséget kerülhetnek el.

Ajánlatos utazás előtt egy nemzetközileg ismert biztosítónál mindenre kiterjedő balesetbiztosítást kötni. Előfordulhat, hogy biztosítás ellenére is csak készpénz ellenében hajlandók ellátni a rászorultat. Az orvosi költségek meglehetősen magasak.

Paraguay hivatalos pénzneme a guaraní.  A legtöbb helyen elfogadják a dollárt. Kerüljék az utcán történő pénzváltást.

A nyári hónapokban – december, január és február – nem ritka a 45 C°-os hőmérséklet és a 100%-os páratartalom. Utazásra javasolt hónapok a március, április vagy október, november. A tél enyhe, de a június és a július a nyirkos időjárás miatt nagyon kellemetlen.

Paraguay foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Paraguay üdülőhelyek

 

Paraguay foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Paraguay »

Paraguay leírásVízum, követség

Magyar állampolgár érvényes magánútlevél birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával 2004. 01. 18-tól vízum nélkül utazhat be Paraguayba, és ott az első belépéstől számított hat hónap alatt legfeljebb 90 napot tartózkodhat.

A vízummentes beutazás nem jogosít jövedelemszerző tevékenység végzésére vagy munkavállalásra.

Paraguay Magyarországon akkreditált, vízum kiadására jogosult nagykövetsége Bernben található
Cím: 3000 Bern, Kramgasse 58. Df.523
Tel.: 41-31-312-3222

Budapesten állandó iroda működik:
Ügyfélfogadás:
csak hétfőn és csütörtökön, 09.00 - 12.00 óra között
Cím: 1015 Budapest, Szalag u. 11. II/6
Postacím: 1539 Budapest, Pf. 716

Paraguay foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Paraguay adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|