Norvégia körutazás, hajóút

A Norvégiai körutazás, hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Norvégiai körutazás, hajóút, a Norvégiai körutazás, hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 4 utazás közül választhat.

Norvégiai körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Sehol nincs annyi vízesés, fjord és gleccser, mint itt. Csak ülsz a szállásod teraszán és egy lépést sem kell tenned a kilátásért.

Norvégia utazás TOP 10

Norvégia úti célok

Az összes Norvégia körutazás, hajóút »

Norvégia

Az összes Norvégia körutazás, hajóút »

Norvégia ismertető

Több kellemetlen példa is igazolja, hogy bizonyos összetételű, személyes használatú gyógyszerek (amelyek kábítószernek, illetve pszichotróp anyagoknak minősülő összetevőket tartalmaznak) behozatala esetén, bármennyire személyes használatra szolgáljanak is azok, különös gondossággal kell eljárni. Ezért tanácsos, hogy aki számára nyugtató rendszeres fogyasztását írta elő az orvos, az mindenképpen rendelkezzen angol nyelvű orvosi igazolással. Ennek hiánya már kisebb mennyiségű ilyen gyógyszerkészítmény esetén is bűntettnek minősül, és eljárás indítását, valamint a schengeni zóna valamennyi országából történő kiutasítást von maga után.

Norvégia területe veszettségmentes övezet, ezért kedvenc háziállatokat (kutyát, macskát, teknőst vagy hörcsögöt) Magyarországról kizárólag 4 hónapos norvégiai karanténban való elhelyezés után lehet bevinni. Ennek jelentős anyagi vonzata is van.

A közbiztonság Norvégiában a többi északi államhoz képest is átlagon felüli. Ennek ellenére az éjszaka utcán parkoló gépjárművekben nem tanácsos rádiót, vagy rádiótelefont \'\"bennfelejteni\". A kábítószerfogyasztás növekedése következtében a tulajdon ellen elkövetett kisebb rablások, zsebtolvajlások száma is növekvő tendenciát mutat.

A közlekedés ritmusa sokkal lassabb a Magyarországon megszokottnál, s az emberek be is tartják a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat. Fontos tudni, hogy Norvégiában a gyalogosok átlagon felüli védettséget élveznek, azaz még akkor is meg kell állni, ha tilos jelzés ellenére lépnek le az útra. A rendőrség az út mentén elhelyezett fényképezőgépek és \"álcázott\" rendőrautók segítségével meglehetősen szigorúan (sebességtől függően 1000-2000 NOK) bünteti a szabályokat megszegő autósokat. A tilosban való parkolás esetén is szigorú büntetésre (300-500 NOK) lehet számítani. Téli időszakban (október 15-től május 15-ig) Norvégiában a téli gumiabroncsok használata kötelező. Oslo határában, a városba való belépéshez útdíjat kell fizetni, ennek összege személyautókra 15 NOK. Norvégiában a fél évnél rövidebb idejű tartózkodás esetén elfogadják a magyar vezetői engedély használatát, azonban fél éven túl kötelező a norvég vezetői engedély kiváltása, amely további vizsgák (pl. téli vezetés) letételét teszi szükségessé.

Norvégia és Magyarország között kétoldalú egészségügyi megállapodás van érvényben, amelynek értelmében a sürgősségi betegellátás minden magyar állampolgárnak alanyi jogon és ingyenesen jár. Ennek ellenére feltétlenül javasoljuk, hogy a magyar beutazók kössenek mindenre kiterjedő utasbiztosítást, mert a sürgősségi betegellátáson kívül eső orvosi, kórházi szolgáltatás díja rendkívül magas.

Norvégia körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Norvégia üdülőhelyek

Norvégia utazási magazin

Mikulás, Jégapó vagy Jultomten? - Karácsony a nagyvilágban

A Mikulás kengurun érkezik Ausztráliába, szánon pedig Ukrajnába. Van, ahol ő hozza a karácsonyi ajándékot, máshol a Jézuska. A lényeg azonban mindenhol ugyanaz: karácsonykor (legyen az télben vagy nyárban) együtt ünnepel a család. Az alábbi összeállításból megismerhetik \"az ahány ház, annyi karácsonyi szokás\" igaz jelentését! És ha Ön is kedvet kap Svájcban a mesevillamoson utazni vagy a Hópehely lánnyal randevúzni, ne habozzon, hívja irodánkat! Spanyolország Itt az erkélyen át bemászó Télapó hozza az ajándékot, majd Január 6-án a három bölcset várják a gyerekek, akik szintén ajándékokkal érkeznek.Mexikó Az ünnep estéjén énekesek vonulnak az utcára, kezükben hosszú rudakkal, amelyekre csengettyűket és gyertyákat erősítenek. Így mennek át a városon, egészen a templomig.Norvégia Karácsonyeste csészényi zabkását hagynak a pajtában, így akarják a rossz szellemeket távol tartani a háztól. A feldíszített fenyőfát a családok kéz a kézben – körültáncolják, miközben karácsonyi [...]
Teljes cikk
Norvégia körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Norvégia körutazás, hajóút »
 

Norvégia körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Norvégia körutazás, hajóút »

Norvégia leírás

Norvégia, a természetimádók paradicsoma
Sehol nincs annyi vízesés, fjord és gleccser, mint itt. Csak ülsz a szállásod teraszán és egy lépést sem kell tenned a kilátásért. Csak ülsz és nem hiszed el, hogy mindez valóság. Próbálod megjegyezni amit látsz, de tudod, hogy alig fog sikerülni, lehetetlen még felfogni is ezeket a hihetetlen méreteket, ezt a döbbenetes dimenziót. Minden másodpercét ki akarod élvezni ennek az utazásnak, csak így lehetsz biztos abban, hogy emlékezni fogsz néhány elképesztõen szép helyre a világból.

Egyedülállóan változatos: néhol 6oo m magas meredek sziklák által határolt fjordok, virágzó lápvidék 3oo méterrel a tengerszint felett, hosszan elnyúló fennsík vagy egy vízesés mely évszázadok óta szabadon zúdul alá 2oo m magasból, gleccser mely büszkén bukkan elõ a hegyekbõl, egy szikla mely csak ritkán jut napfényhez és télen elfedik a hullámok, s az égbolt, mely a napszakok és az idõjárás változása szerint minderre felteszi a koronát.


Osló
A legrégibb skandináv fõváros, melyet Harald Hardrada 1050-ben alapított. A város 1624-ben leégett, teljesen újjá kellett építeni. Korábban Csristianiának hívták, mai nevét 1925 óta viseli. Amit feltétlenül látni kell Oslóban, az az Akaershus Erod és Kastély, amely ma a norvég Kitartás Múzeumának is helyet ad. Az épületben gyakran rendeznek színházi eloadásokat, koncerteket és táncfesztiválokat. A Vigeland Park gyönyörû természeti szépségével nyugodt környezetet biztosít a piknikelo kirándulóknak, és helyet biztosít Gustav Vigeland szobrának és a Viegelandnak emléket állító Múzeumnak is. A Nemzeti Színház, amelynek különlegessége a gyönyörû rokokó elotér, szintén a parkban található. A Munch Múzeumban Norvégia leghíresebb muvészének 5000 darab képe és rajza van kiállítva. A muvész leghíresebb képe viszont nem itt, hanem a Nemzeti Galériában tekinthetõ meg.

Risor
Norvégia legfestoibb kis halászfaluja. A környéken lévõ kis szigeteket érdemes, az amúgy nem túl drága vízitaxikkal meglátogatni. A kicsi szigetek közül szépségével kiemelkedik Stangholmen, amelyen egy kis öreg épületben étterem és bár muködik.

Bergen
Közép-Norvégia történelmi városa Bergen, amely kulturális légkörével igen kellemes turistacélpont, foleg azoknak, akik a fjordok szépségeiben szeretnének gyönyörködni. Innen könnyedén megközelítheto az ország leghosszabb fjordja a Sognejord és a legmélyebb a Hardangerfjord, valamint a Jostedalsbreen gleccser és a Geirangerfjord csodálatos vízesései. Szintén nem messze található a felhovel borított Tollveggen hegy, mely a hegymászók paradicsoma.

Tromso
Különleges, vidám hangulatával csalogatja a turistákat. Utcai zenészek, pubok, kulturális események színesítik a város turisztikai kínálatát. A Tromso Múzeum igen élethuen mutatja be a lappok életét és szokásait. Síelési lehetoség a mögötte elterülo hegyekben van.

Jotunheimen Nemzeti Park
A Jotunheimen Nemzeti Park Norvégia legvadabb turisztikai desztinációja. Sogndal és Lom városok között, Közép-Norvégiában helyezkedik el. Több mint 60 gleccserével, vízeséseivel, völgyeivel, mély tavaival valóban szemet gyönyörködteto látványt nyújt. Az ide vezeto úton rengeteg szálláshely várja a kirándulókat.

Étel-ital
A tipikus norvég ételek a laks (grillezett lazac), a reker (garnélarák) és a torsk (tokehal). Karácsonykor nagyon kedvelt a lutefisk (fott, aszpikos tokehal). Kedvenc sajtjuk a barna színû, kicsit édeskés ízû geitost, ehhez szívesen fogyasztanak heringet. Alkoholt ne keressünk az országban, mert mint más skandináv országban itt sem könnyû hozzájutni.

Norvégia körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Norvégia, bár nem tagja az Európai Uniónak, a Schengeni Megállapodás részese, azaz az országba történő belépés feltételei megegyeznek az Schengen-tag uniós államokba történő beutazás szabályaival. Ennek megfelelően a magyar állampolgárok félévenként összesen legfeljebb 90 napot tartózkodhatnak vízummentesen az ország területén.

Nagykövetség
Cím: Sophus Lies gt. 3.
0244 Oslo 2.
Előhívó: (47)(22)
Telefon: 44-14-01, 55-24-18, 55-24-19
Ügyelet: 44-14-01
fax 44-76-93

Norvégia körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Norvégia adatlap

Időzóna: GMT+1

Főváros: Oslo

Terület: 324.220 km2

Népesség: 4.481.162 fő

Népsűrűség: 14 fő/km2

Népcsoportok: norvég (97%), finn, lapp, dán

Közigazgatási beosztás: 19 tartomány

Országhívószám: 47

Autójelzés: N

Fekvés: Észak-Európa, az Északi-tenger és az Észak-Atlanti-óceán partjainál fekszik, Svédországtól nyugatra.

Elektromosság: 220 V, 50 Hz, 60 Hz

Államforma: alkotmányos monarchia

Hivatalos nyelv: norvég

Legfontosabb iparágak: elektrokohászat (vas, alumínium, színesfémek), gépgyártás, hajógyártás, elektrokémiai ipar, finommechanika, élelmiszeripar (halfeldolgozás), fa- és papíripar, egyéb könnyűipar.

Vasúthálózat hossza: 4.012 km

Úthálózat hossza: 91.180 km

Norvégia körutazás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|