Tavaszi körutazás Madagaszkár déli tájain

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
520413
Utolsó frissítés:
2025.03.26. (Sze)
15 nap/12 éj
1 609 900 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Dátum: 2025. március 26-április 9.

Időtartam: 15 nap / 12 éj

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 13 óra

Elhelyezés: 3* és 3+* szállodákban

Ellátás: Félpanzió (reggeli és vacsora)

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 12 fő

 

Program:

1. nap: Isztambul           

Elutazás kora délután Budapestről Isztambulba. A hosszú átszállási időt egy rövid városnézéssel és vacsorával töltjük Isztambulban, majd éjszaka visszautazunk a repülőtérre.

2. nap: Antananarivo    

Elutazás Isztambulból hajnalban Antananarivo-ba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. Érkezés a délutáni órákban, a repülőtéren már vár minket buszunk, hogy elvigyen bennünket a szállodánkba (1 éj).

3. nap: Ampefy

Délelőtt meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, egészen szabadon. Így közelről megismerkedhetünk a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a népszerű, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt, hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több, a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.

Tovább indulunk Ampefybe, utunk jellegzetes, gyönyörű felvidéki tájakon vezet keresztül: fűvel benőtt hegyoldalak, virágos rétek, pawpaw (“indián banán”) ültetvények az út két oldalán. Bár Madagaszkár nem vulkáni eredetű sziget, de vulkáni eredetű emlékek és tájak több helyen találhatók az országban, például Ampefy környékén. Az itt található csodálatos Itasy tó, a három bugyborékoló, buzogó gejzír és a körülöttük képződő sárgás ásványi lerakódások együttes látványa felejthetetlen élményt nyújt. Az Analavory gejzírek földrajzi eredetük szerint az artézi kutak jelenségéből származnak, nem vulkanikus gejzírek, a belőlük kiáramló víz nem forró. Szállásunk közvetlenül az Itasy tó partján helyezkedik el (1 éj).

4. nap: Ampefy és Antsirabe

Reggeli után meglátogatjuk a 26 méter magas Lily-vízesést (Chute de la Lily), amely sziklás hasadékok lépcsőjén dörög le, szikrázik a sugárzó napfényben, és egy hatalmas permetben végződik, amely ködös, misztikus aurát formál körülötte. Ezután elindulunk dél felé, folytatjuk utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Végállomásunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe lesz, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Városnézésre indulunk és megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint Madagaszkár emblematikus állatának, a zebunak a szarvából különböző dekorációs tárgyakat készítő műhelybe – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak: a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során. Szállás Antsirabe városában (1 éj).

5. nap: Ambositra

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniri törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. Szállás Ranomafana-ban (2 éj).

6. nap: Ranomafana     

Reggeli után elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződünk arról, hogy joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. A Ranomafana Nemzeti Park az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, UNESCO Világörökségi helyszín. Számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye. Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is. A nemzeti parkban tett túra után lehetőségünk van kipróbálni a helyi termálvizet és ellazulni, felfrissülni a testmozgás után szállodánk medencéiben. (A termálfürdő belépő árát a program nem tartalmazza.) Esti programunk: sötétedés után, fél 7 körül állatlesre indulhatunk, hogy meglessük az éjszaka aktív állatfajokat, mint például az egérmakit, ami a világ legkisebb főemlőse.

7. nap: Fianarantsoa, Ambalavao,         

Reggeli után elindulunk szállodánkból, tovább utazunk dél felé Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába. Megtekintjük a történelmi óvárost és a dimbes-dombos, hangulatos kis utcácskákat, valamint természetesen a város nyüzsgő piacait! Felkeressük Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész fotóműhelyét is. A művész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Továbbutazás Ambalavao-ba. Csodás rizsföldi panorámás tájakon vezet át az utunk. Ambalavao-ban megtudjuk testközelből is, miről híres a város: meglátogatjuk a papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak, és a madagaszkári vadselyem feldolgozó műhelyt, ahol a nagyon kézimunka-, és időigényes feldolgozás által csodás, első osztályú minőségű vadselyem-termékek készülnek. Szállás Ambalavao-ban (1 éj).

8. nap: Anja Magánpark, Isalo Nemzeti Park    

Reggeli után meglátogatjuk az Anja magánparkot, ahol sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki-csapatokkal találkozhatunk. A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt. Ezután tovább utazunk dél felé, a mai napon hosszú út vár ránk, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. Utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek/népcsoportok jellemzőibe, ugyanis ma három népcsoport területén haladunk át. Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az Isalo ablaka elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk. Szállás Ranohira-ban (2 éj).

9. nap: Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze nem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt.

10. nap: Tulear, Ifaty    

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, ahol megállót teszünk egy helyi drágakő üzletben és felfedezhetjük a helyben bányászott zafírok és egyéb drágakövek, féldrágakövek lenyűgöző sokszínűségét. Lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába. Itt felfedezhetjük az úgynevezett Kagylópiacot, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk. Tulearból most már csak félórás utazást teszünk, hogy megérkezzünk Ifaty-ba, az Indiai óceán (Mozambiki-csatorna) partjára. Itt először is helyi közlekedési eszközön, zebu szekéren meglátogatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt, ahol több ezer éves baobab fákat láthatunk, valamint megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Ezután hagyjuk, hogy átjárjon minket a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus, mialatt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban (3 éj).

11. nap: Ifaty   

Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai nap a szabadságé, nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően töltheti ezt a napot.

Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, végtelen moraját, és figyeljük a halászok évszázados rutin szerinti mozgását.

De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet...

12. nap: Ifaty   

Reggeli a szállodában, majd szabad program az óceánparton. Utolsó tengerparti esténket autentikus, malgas ünnep hangulatában töltjük; vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!  A malgas ünnephez elengedhetetlen helyi italuk, a rum is: 5 féle rumból (rhum arrangé: különböző gyümölcsökkel, vagy fűszerekkel érlelt rum) álló kóstolót ízlelünk végig.

13. nap: Antananarivo 

Reggeli után a belföldi járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan a Tsaradia belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Amennyiben a járat érkezése engedi, a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb. Szállás Antananarivoban (1 éj).

14-15 nap: Antananarivo

Reggeli után városnézésre indulunk Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az alsó és felső várost. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak: megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Meglátogatjuk a Királynői Palotát, a Rova-t. A palota Antananarivo egyik legmagasabb dombján épült, és a főváros emblematikus helye, a város szinte minden pontjáról látható. A madagaszkáriak számára szent hely, itt találhatóak a királyok és királynők egykori lakhelyei, valamint a királysírok is. A palota az 1996-os tűzvészt követően 16 évig zárva volt, 2023 júniusában nyílt újra, és egy fantasztikus történelmi múzeum is megnyitotta kapuit az épületen belül, amelyet szintén meglátogatunk. A városnézést követően transzfer a repülőtérre, elbúcsúzunk Madagaszkártól, elutazás a délutáni órákban isztambuli átszállással Budapestre, érkezés másnap a reggeli órákban.

A programok sorrendje változhat.

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 210 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: Madagaszkári határátlépés díja: 10 EUR/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 100 EUR/fő), utasbiztosítás*.

 





*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|