Nagy izlandi körutazás - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.07.03

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
445618
Utolsó frissítés:
2024.07.03. (Sze)
8 nap/7 éj
789 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Szikrázóan tiszta levegő, méltóságteljes hegyek, vízesések, lávahomokos tengerpartok, gejzírek, bugyogó források, jégmezők, gleccserek, bálnák, fókák - nem kérdéses, hogy Izland a világ egyik legszebb országa. Magyarországnyi terület, ahol Magyarországnál huszonötször kevesebben laknak. Az ember a végtelennek tűnő természetben is úgy érezheti: ez maga a szabadság. Hol van még egy hely, ahol tiszta időben akár 100 kilométerre is ilyen könnyen ellátni...? Fedezzék fel velünk kényelmes tempóban a szigetország látnivalóit körutazásunk során!!

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
  • Teljes körutazás Izlandon
  • Izland legszebb látnivalói: Þingvellir Nemzeti Park, Gejzír, vízesések, lávaföldek, fjordok, geotermikus területek
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
  • Fakultatív programok: kirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között a Gleccserlagúnán, bálnales Reykjavíkban és fürdés a Kék Lagúnában

Programok:

július 3. szerda
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Reykjavíkba (19:35-22:20). Transzfer a szállodába. Szállás két éjszakára Reykjavík központjábanCenterhotel Plaza.

július 4. csütörtök
Ma délelőtt a főváros, Reykjavík felfedezésével telik. Főbb látnivalóink: Hallgrímskirkja (templom), Sun Voyager (szobor), Harpa (kulturális központ), régi kikötő, Tjörnin (tó), Rádhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingishúsið (parlament), Stjórnarráðshúsið (miniszterelnöki hivatal).

Délután szabadidő vagy fakultatív bálnales Reykjavíkban (85 EUR/fő, helyszínen fizetendő). 

július 5. péntek
Reggeli után átmegyünk Izland leghosszabb alagútján a Bálnafjord alatt. Megállunk a Deildartunguhver geotermikus területnél, majd megnézzük a Grábrók krátert, végül a Glaumbær tanyamúzeumot. Szállás a 80 km hosszú Szigetfjord mélyén fekvő Akureyriben, Észak-Izland fővárosában a Centrum Hotel Akureyri szállodában.

július 6. szombat
Délelőtt elmegyünk a Goðafosshoz, az Istenek vízeséséhez, a Mývatn tó partján megnézzük a különösen látványos Námafjall geotermikus területet, ahol a Majmok bolygója egyes részeit is forgatták és a Dimmuborgir sziklaformációkat, majd lakatlan felföldeken és a Jökulsá á Fjöllum (jelentése: gleccserfolyó a hegyekben) völgyében megyünk tovább. Szállás Kelet-Izlandon, Egilsstaðirban: Edda Egilsstadir vagy felár ellenében Lake Hotel (18 000 Ft/fő).

július 7. vasárnap
Ma a keleti fjordokat járjuk be: megállunk az egykor francia halászok lakta Fáskrúðsfjörður faluban, majd áthaladunk a fjordok mélyén fekvő Stöðvarfjörður településen. Meglátogatjuk a Petra Kőmúzeumot, majd a szép kikötőjéről és régi házairól ismert kisvárosba, Djúpivogurba érünk. Délután megállunk a különösen látványos természeti környezetben fekvő Hvalnes világítótoronynál. Szállás Höfn-ben: Milk Factory

július 8. hétfő
Eddig is szép dolgokat láttunk, de ma igazán különleges helyekre megyünk. A Gleccserlagúnánál lehetőségünk nyílik fakultatív program keretében a jéghegyek között hajóznunk kétéltű hajóval (65 EUR/fő), vagy zodiac gumicsónakkal (110 EUR/fő, csak 10 éves kor/130 cm felett foglalható) - mindkét program helyszínen fizetendő az idegenvezetőnél. Utána megnézünk Hofban egy fűtetejű templomot, majd délután egymást érik a látnivalók: Víkben lemegyünk a fekete lávahomokos tengerpartra; a Dyrhólaey szikláról szép panoráma tárul elénk, és némi szerencsével lundákat is láthatunk. Ezt követően a 62 méter magas Skógafoss vízesés felé akár fel is mehetünk, a nap végén pedig megnézzük az Eyjafjallajökull vulkán oldalán található Seljalandsfoss vízesést. Szállás Hellában: Hotel Stracta és Riverfront Lodge.

július 9. kedd
Reggelit követően megállunk Skálholtban, mely Izland egyházi székhelye volt a középkorban. A nap további részében Izland leghíresebb látnivalóihoz megyünk az Arany körúton. Első állomásuk a világ egyik legszebb vízesésének tartott Gullfoss (Arany-vízesés), majd a néhány percenként kitörő Gejzírt csodáljuk meg. A későbbiekben megállunk Laugarvatnban egy tóparti hőforrásnál, ahol olyan meleg a föld, hogy kenyeret lehet benne sütni. Utolsó állomásunk a Þingvellir Nemzeti Park ahol már 930-tól kezdve ülésezett a parlament, másrészt itt található az eurázsiai és az észak-amerikai tektonikus lemez közötti törésvonal. Szállás Reykjavík közelében, HafnarfjörðurbanHotel Vellir.

július 10. szerda
Délelőtt szabadidő, majd délután utazás a Reykjanes-félszigetre: Kleifarvatn (tó), Krýsuvík (geotermikus terület), majd fakultatív fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (90 EUR/fő, helyszínen fizetendő). A fekete lávaföldek között húzódó, 37 fokos türkizkék tó gőzölgő vize felejthetetlen élményt biztosít (fürdőruhát hozzunk magunkkal!).

A program után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre közvetlen Wizz Air repülőjárattal (23:00-05:25).

július 11. csütörtök
Hazaérkezés korareggel.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen Wizz Air járattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Magyar idegenvezetés Izlandon
  • A programban leírt összes városnézés és kirándulás (kivéve a külön jelzett fakultatív programok)
  • Utazás Izlandon különbusszal
  • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban és vendégházban, kétágyas szobában
  • Büféreggeli
  • Belépőjegy a glaumbæri skanzenbe és a Petra kőmúzeumba

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 25 euró/fő




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|