Grúzia Körutazás

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
454164
Utolsó frissítés:
2024.09.12. (Cs)
7 nap/6 éj
439 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap: Utazás Grúziába
Utazás Budapestről átszállással Grúziába. Idegenvezetőnk fogadja Önt a reptéren, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Tbilisi környékén (Heritage Hotel and Suites 4* vagy hasonló).

2. nap: Tbilisi városnézés, Mtatsminda Park
Tbilisi városának a főbb látványosságát fogjuk felfedezni. Első megállónk a híres Metekhi negyed. A kerület az egyik legkorábban lakott terület volt. Beszámolók szerint I. Vakhtang Gorgasali király templomot és erődítményt emelt itt, amely egyben királyi rezidenciaként is szolgált; innen ered a Metekhi név, amely a 12. századból származik, és szó szerint azt jelenti: `a palota környéke”.
A Rike Park egyik leghíresebb nyilvános tere, amely a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerű. A város kellős közepén, a Kura-folyó bal partján található. A park fő építészeti látnivalója a Béke hídja, valamint ez annak a felvonónak a kiindulópontja, amely néhány perc alatt eljuttatja a látogatókat a Sololaki-gerincen található Narikala erődhöz, ami a következő állomásunk lesz. Utána a legrégebbi kerületbe fogunk elkalandozni Abanotubaniba, ami forrásairól és fürdőiről híres. Nem messze a város szívében található a Leghvtakhevi vízesés, valamint a Mtatsminda Park (Bombora Park), ahonnan egész Tbilisi belátható. Visszatérés a szállodába.

3. nap: Tbilisi-Borjomi-Bakuriani
Miután kijelentkeztünk a szállodából Bakuriani felé vesszük az irányt. Az utazás során Borjomi városában állunk meg. A város ásványvíziparáról, a likani Romanov nyári palotáról és a Természetvédelmi Világalapról, a Borjomi-Kharagauli Nemzeti Parkról híres. A környék ásványvízforrásainak feltételezett gyógyító ereje miatt az egészségügyi problémákkal küzdők gyakori úti célja. Felkeressük Borjomi park forrását is. Akik bevállalósak, nekik ajánljuk a parkban található felvonót, ami lehetőséget ad arra, hogy az egész területet belássák (opcionális). Majd tovább utazunk Bakuriani közkedvelt üdülőhely felé, ami 1700 m magasan van a tengervízszint felett. Hosszú nappalokról és telekről is népszerű. Szállás: Bakuriani környékén (Komorebi Resort 4* vagy hasonló).

4. nap: Bakuriani-Batumi városnézés
Reggeli után Batumi felé vesszük az irányt. Bejelentkezés a szállodába, majd Batumi városnézésre invitáljuk Önöket, hogy a település számos nevezetességeit megismerhessék. Itt található az Európa Park a zenélő szökőkúttal vagy a Medea szobor, amely a gazdagságot, a jólétet és Grúzia európai világhoz való kötődését jelképezi vagy a híres Csillagászati óra, ami a Nemzeti Bank felújított tornyán található. Semmiképp se hagyják ki Ali és Nino 7 m magas, mozgó, metál szobrát, ami egy tragikus szerelmi történet tiszteletére alkották meg. Visszatérés az esti órákban a szállodába. Szállás Batumi környékén (New Wave 4* vagy hasonló).

5. nap: Batumi- Mirveti vízesés- Makhuntseti vízesés- Batumi
Reggeli után az első megállónk a Mirveti zuhatag, amit egy több száz méteres erdőn keresztül lehet megközelíteni. Maga az erdő azt a hatást kelti, mint ha tündérországba sétálnának, hiszen a fákat sötét zöld moha borítja. Miután felejthetetlen élményeket szereztek, tovább utazunk a Makhuntseti vízeséshez, ami a legnépszerűbb attrakció hiszen az, egyik legmagasabb vízesés a régióban és a helyiek igazi büszkesége. Majd visszatérés a szállodába.

6. nap: Batumi- Dendro Park-Tbilisi
Kijelentkezés a hotelből, majd tovább utazás Shekvetilibe a Dendro Parkba. 60 hektáron terül el és tele van több ezer különféle egzotikus fával, amelyeket a világ minden tájáról importáltak Grúziába. A látnivalók közé tartozik a bambuszkert és az évszázados növények is. A park a világ minden tájáról származó 58 madárfajnak is otthont ad, amelyek többsége a kihalás szélén áll, és szerepel a veszélyeztetett fajok vörös listáján. Majd tovább utazás Tbilisibe. Szállás: Tbilisibe környékén (Heritage Hotel and Suites 4* vagy hasonló).

7. nap: Hazautazás
Transzfer a kora hajnali órákban a repülőtérre a repülőgép indulási idejétől függően. A korai indulás miatt a szálloda biztosít reggeli csomagot Önöknek. Életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre átszállással.

Fontos információk
Útlevélnek az országba történő belépéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie! A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|