Grönland hajóút

A Grönlandi hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Grönlandi hajóút, a Grönlandi hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 1 utazás közül választhat.

Grönlandi hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Amikor Grönland különvált Dániától Dánia az akkori méretének kisebb, mint hatodára "zsugorodott", az ország éves átlaghőmérséklete azonban 18 fokkal nőtt.

Grönland utazás TOP 10

Grönland úti célok

Az összes Grönland hajóút »

Grönland

Az összes Grönland hajóút »

Grönland ismertető

Beutazás:
Grönlandra csak légiúton lehet eljutni. A 4 nagyobb repülőtér Kangerlussuaq: Ottawából és Koppenhágából érhető el 
Narsarsuaq: Koppenhága és Keflavík (Izland) 
Kulusuk: Keflavík 
Nuuk: Keflavík 

Speciális engedély szükséges Thule (Qaanaaq) légibázis (Pituffik) területén való áthaladáshoz. Ezt az engedélyt utazás előtt a dán követségtől kell kérni.
Belföldi járatok és a sétarepülések árai reálisak. A belföldi járatokat a Greenlandair üzemelteti. 
 

Lakatlan területek látogatása: 
Aki bármilyen sporttevékenység céljából lakatlan területeket vagy a nemzeti parkot kívánja meglátogatni, annak először engedélyt kell kérnie az alábbi hivataltól:

Szállás:
Grönlandon minden kategóriájú szálloda megtalálható, melyek többsége az elmúlt 20 évben épült. Természetesen ezeket a nagyobb településeken érdemes csak keresni.
Nyáron a két középiskola kollégiuma (Qaqortoq és Sisimiut) is szálláshelyként nyitva van.

Halászok házai: ezek a házak a kikötő halászok elszállásolására szolgálnak, azonban szobát lehet bérelni ezeken a helyeken. 
Farmok szintén lehetőséget adnak az éjszaka eltöltésére. 

Az szigeten számos helyen találhatók kunyhók, melyeket a legritkább esetben tartanak zárva. A térképek sok esetben nem jelölik az új vagy a már nem létező házakat. Érdemes érdeklődni. 
Néhány kivételtől eltekintve bárhol lehet sátrazni Grönlandon. A jó sátor alapkövetelmény. Tartalék cövekeket, rudakat Grölandon nehéz beszerezni. 

Időzóna: 
GMT-3 

Valuta:
A hivatalos pénznem a dán korona. Bankkártyák csak a \"nagyvárosok\"-ban használhatók. Jelenleg nincs pénzváltási lehetőség Kangerlussuaq és Narsarsuaq repterén. A reptéri szállodában átváltanak minden ismertebb konvertibilis valutát.
 

Időjárás: 
Az időjárásról alkotott fogalmak kicsit eltérnek az itthon megszokottól. A -10C még kellemesnek számít a grönlandi embernek, bár nyáron +20C feletti hőmérséklet sem ritka. 

Tanácsok télre:
Tartsd a fejed mindig melegen. 
Alsóruházatként gyapjú javasolt. Erre jöhet a meleg ruha, majd a szél elleni réteg.
Tartsd a lábad melegen. Nagy cipő, 2 zokni + 1 gyapjú zokni. 
Öltözéssel, vetközéssel vagy cipzárakkal igazodj a hőmérséklethez. Kerüld az izzadást.  

Térképek:
Grönlandról általános térképek kaphatók 1:5.000.000 és 1:125.000 tartományban. Fontos része a túlélőkészletnek a Kalaallit Nunaat Atlas, mely a térképeken kívül időjárási és statisztikai adatokat is szolgáltat. Az atlasz beszerezhető angol és dán nyelven: Atuagkat Boghandel P.O.Box 1009, DK 3900 Nuuk, faxszám: +299 23378 

Hajózási térképek 1:400.000 és 1:2.500 méretarány közötti tartományban beszerezhetők KNI hajózási kellékeket árusító bultokban (minden nagyobb városban), illetve a Ammassalik, Sisimiut és Nuuk könyvesboltjaiban. 

A grönlandi turisztikai hivatal vizálló kivitelben turistatérképeket adott ki. A térképek a legújabb légifotók alapján készültek 1:100.000 méretben 25 méterenkénti szintjelöléssel. Minden népszerű túraútvonalról kapható térkép. Tájékozódásnál fontos figyelembe venni az északi sark közelsége miatt a mágneses iránytűk pontatlanságát.

Fotózás: 
UV vagy Skylight szürő elengedhetetlenül fontos. Illetve objektív árnyékolásra is szükség lehet. Télen a fényképezőgépek hideg elleni védelmét is meg kell oldani. Grönlandon film és átlagos kellékek megvásárolhatók, speciális felszereléseket itthonról tanácsos vinni. 

Grönland hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Grönland üdülőhelyek

 

Grönland hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Grönland hajóút »

Grönland leírásVízum, követségGrönland adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|