Grenada hajóút

A Grenadai hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Grenadai hajóút, a Grenadai hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 29 utazás közül választhat.

Grenadai hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A karibi térség fűszerszigeteként is emlegetett Grenadának még a nemzeti lobogóján is feltűnik egy szerecsendió. Ezen a mindössze 646 négyzetkilométernyi szigeten szegfűszeget, fahéjat és szegfűborsot is termesztenek

Grenada utazás TOP 10

Grenada úti célok

Az összes Grenada hajóút »

Grenada

Az összes Grenada hajóút »

Grenada ismertetőGrenada üdülőhelyek

 

Grenada hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Grenada hajóút »

Grenada leírás

Grenada
A karibi térség fűszerszigeteként is emlegetett Grenadának még a nemzeti lobogóján is feltűnik egy szerecsendió. Ezen a mindössze 646 négyzetkilométernyi szigeten szegfűszeget, fahéjat és szegfűborsot is termesztenek. Esőerdő borította hegyekkel tarkított belső részét békés öblökkel és hosszan elnyúló, homokos szakaszokkal hívogató tengerpart veszi körül. Grenada a Szél felőli szigetek déli végében fekszik, és azok a spanyol tengerészek nevezte el, akik erős honvágyat éreztek Dél-Spanyolország hegyvidékei iránt.  

A sziget először a franciák, később a britek fennhatósága alá tartozott. 1974-ben nyerte el függetlenségét. 1983-ban \"barátságos megszállás\" keretében az Egyesült Államok állította helyre a rendet az országban, miután a baloldali vezetőt, Maurice Bishopot saját kormányának tagjai börtönbe vetették, majd kivégezték.  

A Windward-szigetekrõl elnevezett brit kormányzósághoz tartozó sziget, a Kis-Antillák egyike, 110 km.-nyire St. Vincenttõl és 145 km.-nyire Trinidadtól, 344 és a hozzátartozó Grenadin-szigeteket is beleszámítva 430 km2 területtel, (1891) 54 062 lakossal, akiknek alig 1/10-ed része fehérbõrű.  

Hegyekkel takart sziget, hegyeit a számos apró patak nagyon szaggatottakká tette; két főcsoportra oszlanak, ezek a Mount Sinai D-en és a Sz. Katalin (836 m.), a sziget legnagyobb emelkedése Északon Kréter-tavak a Punch Bowl (255 m.) és a 2 km. kerületű Sz. Antal-tó. Nyugaton jó kikötői vannak, délen a partok fjordszerű öblökben gazdagok, ÉK-en több kisebb sziget terül el mellettük.  

Az évi középhőmérséklet: 28,3°; az eső gyakori, de rövid ideig tartó. Grenada hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Grenadába.  

Budapesten tiszteletbeli konzuli képviselet működik:
1025 Budapest, Palatinus u 1.
Tel.: 326-4934 Grenada hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Grenada adatlap

Főváros: St. George

Pénznem: kelet-karibi dollár

Hivatalos nyelv: angol

Terület:344 km2

Lakosság: 110 000 fő

Államforma: alkotmányos monarchia

Népek: Néger (52%), Mulatt (43%), Indiai (5%)

Grenada hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|