Marsa`alam nyaralás

A Marsa`alami nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Marsa`alami nyaralás, a Marsa`alami nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 49 utazás közül választhat.

Marsa`alami nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Marsa`alam egy város Egyiptom délkeleti részén, a Vörös- tenger partján. A város népszerűsége évről évre folyamatosan növekszik,és egyre több turista érkezik ide. Leghíresebb strandja az Abu Dabab.

Marsa`alam utazás TOP 10

Marsa`alam úti célok

Az összes Marsa`alam nyaralás »

Az összes Marsa`alam nyaralás »

Marsa`alam ismertető

Halászfaluból Egyiptom  turistaparadicsoma – Marsa`alam
A Hurghadától csaknem háromszáz kilométerre fekvő Marsa`alam a huszadik század közpéig „csupán“ egy csendes halászfaluként volt ismert a Vörös-tenger partján, jóllehet az üdülőváros nemzetközi repülőterének megnyitása után rendkívüli mértékben fejlődésnek indult. A téli időszakban néhány fokkal Hurghadához és Sharm El Sheikhez képest melegebb Marsa`alam a főképp olasz beruházásoknak köszönhetően meglehetősen új nyaralóövezetnek tekinthető, amely mindenekelőtt tengervizének élővilága és korallszirtjeinek – az egyiptomi nyaralás hívei szerint Sharm El Sheik partjait is ilyen értelemben felülmúló módon – páratlan szépsége miatt vált Egyiptom legnépszerűbb nyaralóhelyévé.

Nem véletlen, hogy Marsa`alam mesés partjait a közelmúltig oroszlánrészben búvárok látogatták több napos hajós programok keretében, mindaddig, amíg meg nem kezdődött a hotelek és luxusszállodák létesítése. Az egyik oldalról a sivatag, másik oldalról a métereken keresztül átlátszó kristálytiszta tengervíz által határolt Marsa`alam mindenekelőtt még napjainkban is érintetlenségével vonzza a nyugodt pihenésre vágyó egyiptomi nyaralókat és persze a búvárkodás szerelmeseit. Geológiai adottságainak – és nem utolsó sorban a kiváló hőmérsékletnek, amely révén az üdülőhely egész évben látogatható – köszönhetően Marsa`alam Hurghadához és Sharm El Sheikhez hasonló látogatottságra és népszerűségre tehet szert.

Tengerpart, levegő-, és vízhőmérséklet Marsa`alam üdülővárosban

Marsa`alam klimatikus viszonyai Hurghadához és Sharm El Sheikhez hasonlóan kifejezetten melegnek mondhatók, amelynek legforróbb időszaka a június, július és augusztus hónapok mindennapjai, amikor a kontinentális éghajlathoz szokott európai turisták számára nagyon magas a hőmérséklet. A nappali átlaghőmérséklet Marsa`alam környékén  28-29 Celsius fok körül mozog, ám a három igazi nyárnak nevezhető hónapban a hőmérő higanyszála akár 40 Celsius fok fölé is felkúszhat. Az egyiptomi nyaralást választók számára értékes információ lehet, hogy Marsa`alam és környékének légmozgása Hurghada üdülővároshoz képest némiképpen erősebb, ám a hotelek és szállodák szinte kivétel nélkül a szélcsendesebb öblökben helyezkednek el.

Marsa`alam kilométerek át élvezhető gyönyörű vörös-tengeri homokos partszakaszain a víz hőmérséklete – az egyiptomi Hurghada és Sharm El Sheik tengerparti részeihez hasonlóan – az év bármely szakában alkalmas a fürdőzésre és természetesen a búvárkodásra is.

A búvárkodás kimeríthetetlen „fellegvára“ kezdő és tapasztalt merülőknek

A Marsa`alam tengerpartjának közelében igénybe vehető merülési helyszínek évtizedek óta a tapasztalt búvárok legkedveltebb területei közé tartoznak a Vörös-tengerben. A nem ritkán delfinek táraságában végrehajtott merülések, a feledhetetlen szépséggel megáldott korallszirtek és a kristálytiszta tengervíz élővilága Marsa`alam kétségtelenül legjelentősebb vonzerejét jelentik a mai napig. Az egyiptomi nyaralás Marsa`alam üdülővárosba érkező résztvevői közül, az esetleg kevesebb tapasztalattal rendelkező búvárok is megtalálhatják számításukat, mindenekelőtt a partközeli korallzátonyok tengeri élővilágban való hosszas gyönyörködés lehetősége révén.

Marsa`alam és szálláskínálata 

Az infrastruktúrális fejlesztések rohamos előrehaladása ellenére Marsa`alam még korántsem annyira kiépített,  hogy ne rendelkezne az üdülővárosra általánosságban jellemző – valóságosan kisvárosi hangulatot idéző – nyugalommal. Ennek ellenére kijelenthető az is, hogy a Vörös-tenger és sivatag ölelésében fekvő Marsa`alam a szállásválasztás tekintetében képes minden igény kielégítésére, legyen szó a nyugat-európai színvonalat képviselő elegáns és teljes egészében összkomfortos szálláslehetőségekről, vagy éppen a tradicionálisan eredeti beduin miliőt idéző ökoszállásokról.

Látnivalók, programlehetőségek és helyi érdekességek

Marsa`alam üdülővárosban természetesen kedvünk szerint válogathatunk a rengeteg kávézó, étterem és éjszakai bár közül, ráadásul az egyiptomi búvárkodás paradicsomában nem egy bevásárlóközpont található, nem is szólva az egyéb szórakozási lehetőségek széles tárházáról. Egyiptomi nyaralásunk során a nemrégiben kiépült Port Galib tengerparti kikötőből – amely egyébiránt csaknem ezer jacht befogadására is képes – induló hajókirándulásokat is igénybe vehetjük. Kevesen tudják, hogy az ókori egyiptomi civilizáció korában a környező hegyekben aranyat és egyes források szerint smaragdot bányásztak, amelyeknek egyes tárnái manapság már turistalátványosságnak számítanak. Minden ide érkező nyaralónak érdemes részt vennie a Marsa`alamból induló Luxor-Karnak Királyok-völgye útvonalat végigjáró programban is, amelynek során számtalan feledhetetlen egyiptomi történelmi emlék megcsodálására nyílik lehetőségünk.

Marsa`alam nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Marsa`alam üdülőhelyek

Marsa`alam legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Brayka Bay Reef Resort 4*+

Brayka Bay Reef Resort 4*+

Marsa`alam
Ár:
  152 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Three Corners Sea Beach 4*

Three Corners Sea Beach 4*

Marsa`alam
Ár:
  140 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Three Corners Equinox 4*

Three Corners Equinox 4*

Marsa`alam
Ár:
  279 350
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Marsa`alam nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Marsa`alam nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Marsa`alam nyaralás »

Marsa`alam leírásVízum, követség

Belépõjegyek és árak
Egyiptomban a helyi árak aránylag alacsonyak. Jelentõs összeget kell azonban szánni a látnivalókra. Íme néhány belépõjegy ára (kedvezmények nélkül - egyiptomi fontban). Diákigazolvány felmutatása esetén az árakból általában 50% kedvezmény jár. Fényképezésért a belépõdíjon túl a legtöbb helyen 5 vagy 10 LE összeget kell fizetni. Videózás esetén ez 30-100 LE, de videózni azonban sok helyen tilos.
Szakkara: 20 LE
Giza: piramis körzet 20 LE, piramisokba a belépõ további 20 LE piramisonként.
Királyok Völgye: 20 LE - 3 sírra érvényes
Királynõk Völgye: 12 LE
Thébai nemesi sírok: 12 LE (egy jeggyel kettõt lehet megnézni)
Karnak: 20 LE
Luxor (esti kivilágításban): 20 LE
Hatsepszut temploma: 12 LE
Kitchener botanikus kert: 10 LE ( + kishajó)
Kalabsha templom + Beit el-Wali templom: 12 LE (+ hajó kb. 10 LE/fõ)
Anba Sam\'an kolostor: 12 LE
Egyiptomi Múzeum: 20 LE, a Múmiák Terméért külön kell fizetni
Citadella: 20 LE

Orvosi ellátás, higiénia
Az utazók mindig aggódnak az egészségügyi veszélyek miatt, bár ezek jó része csak a téves hiedelmeken alapuló mendemonda. Régen is, és ma is az egyiptomi orvostudomány, és ennek oktatása igen magas szinten áll. A baleseti ellátások ingyenesek, a számos magánklinika árai is viszonylag alacsonyak. Kisebb gondok esetén a szállodák telefonon hívnak általuk ismert orvost. A gyógyszertárakban minden ismert gyógyszer kapható, általában a nemzetközileg ismert nevén. Ennek ellenére ajánlott, hogy mindenki vigye magával a számára szükdésges gyógyszereket. Egyiptomban a gyógyszerek ára államilag megállapított, és a dobozon feltüntetett árat kell fizetni. Egyiptomban csapvizet soha ne igyunk. Hagyatkozzunk a mindenütt kapható palackos vízre. Az éttermi ételek gyakran erõsen zsírossak. Ha nem vagyunk hozzászokva érdemes odafihgyelni rájuk. Védõoltás nem szükséges, viszont azoknak, akik nem több mint 6 napja kolera vagy sárgalázzal fertõzött területen tartózkodtak kötelezõ. Az oltásokról a tisztiorvosi szolgálat nemzetközi oltóállomásain lehet információt szerezni.

Idõeltolódás
A közép-európai nyári idõszámításhoz viszonyítva +1 óra

Pénznem
Egyiptomi font, 1LE = 100 Piaszter (PT).

Közlekedés
Az országon belül a legfontosabb turistaközpontokba légi-, vasúti- és autóbusz közlekedés is van. A legtöbb út aszfaltozott és meglehetõsen jó állapotú, ugyanakkor egyes útszakaszokon útdíjat kell fizetni. Turisták számára elõírják a nemzetközi jogosítványt (\"carnet de passage\") és egy helyi kötelezõ személybiztosítást. Az alkohol fogyasztása vezetés közben tilos. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást!

Nyitvatartás
A heti pihenõnap a péntek. A hivatalokban a péntek és a szombat számít hétvégének. A legtöbb turisták által látogatott üzlet minden nap nyitva van

Marsa`alam nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Marsa`alam adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások