Mahdia nyaralás

A Mahdiai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Mahdiai nyaralás, a Mahdiai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 24 utazás közül választhat.

Mahdiai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Mahdia utazás TOP 10

Az összes Mahdia nyaralás »

Az összes Mahdia nyaralás »

Mahdia ismertető

A Földközi-tenger drágaköve...

Mahdia a kalandos múltú forgalmas turistaközpont
 
Tunézia középső részén elhelyezkedő – valamint a Cap Afrique félsziget drágaköveként ismert – Mahdia a huszonegyedik század egyik mesébe illő természeti adottságokkal megáldott fejlett turistaközpontja és nem utolsó sorban forgalmas halászkikötője is. A Földközi-tenger keleti partvidékén elterülő Mahdia csaknem kétszáz kilométerre Tunisztól valóságos drágakőként bújik meg Sousse és Sfax között. A tunéziai nyaralást tervezők között kevésbé ismert, hogy a kalandos múltú Mahdia a Kr. u. 10. században jelentőségénél fogva méltán viselte a „Tunézia fővárosa“ rangot. Az ókori civilizációk távoli világában már mind a főniciaiak, mind a rómaiak jelentős hadierődítményt építettek a ma ismert Mahdia területén. A francia fennhatóság időszakában Mahdia Tunézia legelső halászkikötőjévé fejlődőtt, amelynek rakpartjain rengeteg fajta áru cserél naponta gazdát, ráadásul a város környékén még a huszadik szádban is zajló sókitermelés következtében igen komoly konzervipari központtá is vált. Mahdia az éjszakai fények megvilágításában páratlan szépséget nyújtó – ókori időket idéző – halászkikötőjének, a tengerszinten található medinájának, tradicionális légkörének és zafírszínű vizéről híres tengerpartjainak köszönhetően minden olyan adottsággal rendelkezik, amely a tunéziai nyaralásban gondolkodók idevonzásához szükséges.

Mahdia és varázslatos tengerpartjának világa

Amennyiben tunéziai nyaralásunkat hosszú tengerparti szakasszal és területén világos homokos felülettel képzeljük el, akkor Mahdia kérségtelenül ideális választás a kisgyermekes családoktól a nyugdíjas éveiket töltő házaspárokig bezárólag. Mahdia széles tengerparti sávján szép tiszta tengervízben enyhíthetjük hőérzetünket, ugyanakkor az üdülőváros hosszú tengerparti sávján sorban elhelyezkedő nagy szállodák kimeríthetetlen szolgáltatásaikkal állnak az ide érkező nyaralók rendelkezésére.

Látnivalók Mahdia településen és annak környezetében

Jóllehet, az üdülőövezet nem elsősorban műemékekben, illetve műemlék jellegű épületekben való gazdagságáról nevezetes, ám azonnal felkeltheti a tunéziai nyaralás ide érkező utazóink árdeklődését hogy a közelmúltban egy a görög kultúra fénykorában nyarsanyagokat szállító hajó értékes rakományának darabjaira is bukkantak. A felkereshető műemlékek – mérsékelt számunk ellenére – annál jelentősebbek. Mahdia településen található például a Kr. e. 10. században alapított Skifa el Kahla nevű erőd, valamint a Fatimida dinasztia által építtetett Nagy Mecset is. Kis alapterülete ellenére rendkívül izgalmas és figyelemre méltó szobrokat és mozaikokat rejtenek a Mahdia Múzeum falai is. A  tunéziai rendezvények világára kíváncsi nyaralók részt vehetnek a Borj Erras épületének belső részében minden esztendő június-augusztus hónapjában megrendezésre kerülő Mahdia éjszakáin, illetve az ekkor megrendezett folklórbemutatón és a Son et Lumiere játékokon. Mahdia üdülővárosban érdemes felkeresnünk a térség jellegzetes piacait, ahol – mivel a város Tunézia legjelentősebb kikötői közé tartozik – rengeteg árufélét találhatunk meg, nem utolsó soban számtalan kézműves terméket is.
Mahdia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Mahdia üdülőhelyek

Mahdia legjobb szállodái

4.7pont - 1 értékelés
Thalassa Mahdia Aqua Park 4*

Thalassa Mahdia Aqua Park 4*

Mahdia
Ár:
  270 269
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
🏕Már a foglaláskor tengerre néző szobát kértünk, így mi legelőször nem tettünk pénzt az útlevelek közé. Már az első szoba amit kaptunk megfelelő volt, körülbelül arra lehet számítani, mint amilyen a képeken is. Mindennap takarítottak, tiszta törölközőt adtak. 🏝A hotel tengerpartja is nagyon szép tiszta volt. Hiába sokan voltunk mindenkinek jutott napozóágy (ha kellett újakat is vettek elő). 💸 1-2 eurót mi mindenkinek adtunk. De sosem éreztük, hogy valaki ezt elvárta volna. 👥 A hotelben dolgozók nagyon kedvesek voltak. Szinte mindenki tudott angolul és németül is.

Nem tetszik:
🍽 Nekünk egyedül az ételek nem tetszettek annyira. Nagyon sokszor rágósak, ízetlenek vagy nyersek voltak a húsok. De egyébként bőséges és változatos volt a reggeli, ebéd, vacsora. Nekünk külön tetszett, hogy az egyik medencében pool bár is volt, így nem kellett az épületbe bemenni ha megszomjaztunk.

Egyéb:
🗺 A két napos Szahara túrán is részt vettünk. Igaz, hogy nagyon sokat kellett utazni, de a látvány és az élmény kárpótolt. Szerintünk a szaharai tevegelésre és Jeep-ezésre mindenképp érdemes befizetni. 🚖 Az egyik nap taxival elmentünk Medinába is. Rengeteg bazár volt, mindegyik eladó hívogat ott minket be magához, mindent el akarnak adni. Alkudozni kötelező. Egyébként nagyon kedvesek az ott lakók.
4.2pont - 10 értékelés
El Mouradi Cap Mahdia 3*

El Mouradi Cap Mahdia 3*

Mahdia
Ár:
  165 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Minden!! Szuper hely! Nem higított alkoholos italok, kedves kiszolgálás. Étel sok és változatos.

Nem tetszik:
Ebéd fantasztikus, de nyitott helyen, nagy tumultusban, huzat gyakorta levitte a terítéket.

Egyéb:
Egy jó hely, mini disco super, vízi és szárazföldi gimnasztika szuper, felnőtteknek esti programot nem szerveztek, ez volt az egyetlen hiányossága.
3pont - 2 értékelés
Thalassa Mahdia 4*

Thalassa Mahdia 4*

Mahdia
Ár:
  267 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:
Az előző véleményhez elfelejtettem írni, hogy az ott tartózkodásom alatt kb. félidőben hazautazott a vendégek kb. fele (utószezon volt). Ezután már teljesen önkiszolgálóvá vált a tengerparti rész. Már nem rakták ki a kisasztalokat, a napágyra a matracokat, ezeket mindenki magának szerezte be, ha akarta. Szóval akkor már magasról tettek az egészre.

Egyéb:
Mahdia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Mahdia beszámolók

9886 megtekintés - nincs értékelés
nekünk minden nagyon jó volt ....

nekünk minden nagyon jó volt ....

Mahdia, Tunézia
Címke:

szasztok,Én májusban voltam Mahdián,előtte 2szer voltam Sousse-ba.De ha tehetem csakis Mahdiára megyek legközelebb is.Német fórumokon olvastam a hotelről és így választottam az LTI Mahdia Beach-et,de nem csalódtam azt kaptam amit vártam.Az igaz,hogy más értékrendel kell oda érkezni.Nagyon sok ember akkora elvárással indul neki,na de ne felejtsük el Afrikába megyünk.Ja és,hogy hányás hasmenés talán azért oda is kellen figyelni mit is eszünk iszunk.Én 4szer voltam afrikai területen és egyszer sem [...]

A teljes bejegyzés

12278 megtekintés - nincs értékelés
MAHDIA

MAHDIA

Mahdia, Tunézia
A CARIBBEAN WORLD MAHDIA SZÁLLODÁBÁN 2013.09.28-10.05 KÖZÖTTI IDŐPONTBAN NYARALTAM A BARÁTNŐMMEL. A SZÁLLODA NAGYON KELLEMES, A MAJDNEM " TRÓPUSI " KERTJE NAP MINT NAP LENYŰGÖZÖTT BENNÜNKET.EGY ÉDEN KERT VOLT A JAVÁBÓL! AZ ALKALMAZOTTAK NAGYON KEDVESEK ÉS KÉSZSÉGESEK VOLTAK. AZ ÉTTEREMBEN A LEGFINOMABB ÉTELEKBŐL LEHETETT VÁLASZTANI, MINDEN NAP A GRILL TERASZON IS SOK FINOMSÁG KÉSZÜLT.ELŐFOGLALÁSSAL LEHETETT VACSORÁZNI OLASZ, TUNÉZIAI ÉS A MEXIKÓI ÉTTERMEKBEN EZEKET AZ ÉTTERMEKET VISZONT NEM [...]

A teljes bejegyzés

Mahdia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Időjárás

Nyaralás Mahdia partjainál – amit az időjárásról tudni érdemes

A tunéziai mahdia üdülővárosba nyaralást tervezők számára mindenekelőtt májustól októberig érdemes utazniuk, mivel Mahdia partvidékének mesés zafírszínű tegervizében való fürdőzéshez ekkor van a legmegfelelőbb idő. A páratlanul tiszta tengervíz, iletve a finomhomokos mahdiai tengerpart ebben az időszakban élvezhető igazán. A természetjáráshoz, körutazáshoz és kirándulások szervezéséhez a május és október hónapok a legalkalmasabbak, hiszen jóllehet ekkor a tenger fürdőzéshez még nem a legmelegebb, – az ebben az időszakban jellemző 20-22 Celsius fokos vízhőmérséklettel – ám általában 25 Celsius fokos nappali átlaghőmérséklettel számolhatunk, ami célunk megvalósításához kimondottan alkalmas. Mahdia környékén a június és szeptember hónapok már sokkal inkább a strandidőt jelentik, a 29-30 Celsius fokos nappali átlaghőmérséklettel. A tenger vize ebben a periódusban már akár 25 Celsius fokra is felmelegszik, így a kimondott forróságot kedvelők számára mindenképpen júliusban vagy augusztusban érdemes utazniuk.

Mahdia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Mahdia nyaralás »

Mahdia leírásVízum, követség

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezet és a tartózkodás idõtartama alatt (maximum 30 nap) érvényes útlevél felmutatásával, vízum nélkül utazhat be Tunéziába. Be- és kilépéskor adatlapot kell kitölteni (német vagy angol nyelvû).

Diplomáciai képviselet
Tunis-Cité Mahrajen, 12. Rue Achtart 1082 Nord-Hilton
Telefon: 216 / 71 / 780 544, ügyelet 787 257

Jó tudni!
A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minõségét állandóan ellenõrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérõ jellegû ételeket.

Vásárlás
Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedõi vénáját, amit a kereskedõk el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal mûködnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésû szõnyegek, a Kairouan városából származó fûszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasmûhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bõrbõl készült termékek.

Pénznem
Tunéziai dínár (TND). Az európai bankkártyákat Tunéziában nem lehet használni, azonban a hitelkártyákat sok üzletben elfogadják fizetõeszközként. Készpénzt nem csak a bankokban, hanem bank automatákból is, de csak hitelkártyával (pin code!) lehet felvenni. Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülõtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást. Visszaváltani az eredetileg beváltott összeg legfeljebb 30%-át, de maximum 100 dínárt lehet.

Közlekedés
Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. A nagyobb városokban léteznek már ún. \"Allo Taxi\"-k is, amelyeket a szálloda recepcióján keresztül hívhatunk. Minden taxi rendelkezik taxaméterrel, ez alapján kell fizetni a viteldíjat. Egyes területeken bizonyos útvonalak fixárasak. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas.
A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a \"Louage\" (gyûjtõtaxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Nyitvatartás
A posták nyitva tartása szezononként változó. Szeptember közepétõl június végéig hétfõtõl péntekig 8 - 12 és 15 - 18 óráig, szombatonként 8 - 12 óráig tart nyitva. Az üzletek a bazárban általában a kora reggeli óráktól kora estig várják a vásárlókat. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart.

Mahdia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Mahdia adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások