Katalóniai képeslapok

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
409012
Utolsó frissítés:
2024.10.11. (P)
4 nap/3 éj
319 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Barcelona sokak kedvence. A katalán főváros annyi látnivalót tartogat, hogy akár több hetet is eltölthetnénk itt. Repüljünk vissza az időben és barangoljunk a Gótikus negyed sikátoraiban, merüljünk el a sokszínű Rambla sétány forgatagában, majd ugorjunk az időben és fedezzük fel Antoni Gaudí XX. századi remekműveit! Járjuk be az 1992-es olimpiai játékok színhelyeit, sziesztázzunk egyet és élvezzük ki a napsütést a tengerparton, vagy akár vegyünk részt egy izgalmas focimeccsen! A katalán főváros sokszínűsége és egyedisége mindenkit rabul ejt és kellemes éghajlatával egész évben csábítja a látogatókat. De megismerkedhetünk Katalónia egy másik arcával is a bájos, ugynakkor történenelmi emlékekben is gazdag gironai kirándulásunkkor. Tehát ha még nincs programja októberre, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az út kiemelkedő értékei:

  • Autóbuszos-gyalogos városnézés Barcelonában
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
  • Színvonalas fakultatív programok
  • Utazás közvetlen járatokkal, jól illeszkedve a hétvégéhez
  • Gironai egésznapos kirándulás

 
Szállás Barcelonában, a Catalonia Sagrada Familia szállodában. A színvonlas hotel légkondicionált szobái tévével, telefonnal és széffel felszereltek, valamint wifihozzáférés is biztosított a vendégek részére. A közvetlen belváros és a látnivalók metróval könnyen és hamar megközelíthetőek.

Programok:
 

október 11. péntek
Elutazás Budapestről Barcelonába a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (06:50-09:30). Érkezés után különbuszos transzfer a központba majd egésznapos autóbuszos-gyalogos városnézés. Fontosabb látnivalók: Plaça de Espanya, Montjuic hegy ahol az 1929-es világkiállítást és az 1992-es Olimpiát is tartották, megállókkal a Nemzeti Palotánál és a kilátónál. Innét haladunk tovább a kikötőnegyed irányába, Kolumbusz-szobor, Ramblas, strandok, Güell Park (belülröl is), Paseo de Grácia sétány, Casa Mila, Casa Battló (kívüről). Délután a szállodai szobák elfoglalása, este szabadidő.

október 12. szombat
Mai kirándulásunk első fele egy igazi időutazás: a középkori Barcelona hangulatos utcái, terei várnak bennünket. Bebarangoljuk Barcelona legrégebbi kerületét, a Gótikus negyedet, ahol olyan fantasztikus történelmi látnivalók várnak ránk, mint a kétezer éves római városfal, a volt Királyi Palota, a monumentális Szent Eulália Katedrális, melyet körbe ölel egy igazi középkori labirintus, számtalan romantikus, bájos utcával és hangulatos belső udvarral. Következő megállónk a divatos boltocskáiról, felkapott gasztro bárjairól ismert bohém Born kerület, ahol többek közt a Picasso Múzeum és a fantasztikus tengerek katedrálisa, a Santa María del Mar lenyűgöző gótikus templom is találhatóak. Délután szabadprogram, javasoljuk, hogy látogassanak el a tengerparton található tengeri akváriumhoz vagy tekintsék meg a Picasso vagy a Miró Múzeum színvonlalas kiállítását.

október 13. vasárnap
További egyéni ismerkedés a várossal vagy fakultatív programlehetőség:

Girona, Katalónia ékköve (csoportos fakultatív program) 80 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek (helyszínen fizetendő). A középkori városfallal körülvett település gazdag múltjára a római, a mór és a zsidó kultúra is befolyással volt. A 14-15. századi épületek a keskeny kis utcák mentén sorakoznak, a több korszakon át épült katedrális mellett pedig kerttel körülvett, csendes kolostorokra is bukkanhatunk. Az itt található zsidó-negyed Spanyolország egyik legjobban megőrzött középkori városrésze. Sétánk után szabadidő keretében betérhetünk egy múzeumba, megpihenhetünk az óváros egy hangulatos kávézójában vagy ellátogathatunk az arab-negyedben található  korabeli fürdőhöz is.

október 14. hétfő
Délelőtt fakultatív programlehetőség: látogatás a Sagrada Familiában  (csoportos fakultatív program): 40 EUR/felnőtt, 30 EUR/gyermek (helyszínen fizetendő). Barcelona legismertebb jelképét kívülről már megtekinthettük utunk során, itt az idő, hogy belülről is csodájára járjunk. A város legismertebb szülöttje, Gaudi által megálmodott szentély szinte forradalmasította korának építészetét, semmi addigihoz nem hasonlítható látásmódjával, forma- és színvilágával. Alig várjuk, hogy elkészülte után is láthassuk majd úgy 2026 tájékán.

Kora délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (15:25-18:05).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Barcelona útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy db kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
  • Három éjszaka szállás a Catalonia Sagrada Familia háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban
  • Büféreggeli a szállodában
  • Autóbuszos és gyalogos városnézés Barcelonában
  • Különbuszos repülőtéri transzferek Barcelonában
  • Magyar nyelvű csoportkíséret az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 20 Euró/fő




 
Töltődik a foglalási lap







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások