Namíbia - Botswana - Zimbabwe

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
222733
Utolsó frissítés:
2019.10.11. (P)
795 000 Ft / fő (alap ár)
14 nap/13 éj
1 145 630 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Busmanok földjén, Viktória vízesés, Okavango delta

AZ OKTÓBERI CSOPORTUNKBAN AZ UTOLSÓ 4 HELY FOGLALHATÓ!


Tervezett program:

1. nap: Bécs - Viktória-Vízesés
Közös transzfer Budapestről Bécsbe (Flixbusszal vagy különbusszal). Elrepülés Bécsből az átszállással Viktóra-Vízeséshez, Zimbabwebe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


2. nap: Viktória - vízesés ...
Megérkezés Zimbabwebe, a Viktória-vízeséshez. Szállás elfoglalása a Viktória-vízesésnél,pihenés majd vacsora.


3. nap: Viktória-vízesés - Zambezi-folyó
Reggelit követően Afrikai egyik legszebb természeti csodáját, a Victoria Falls Nemzeti Parkot keressük fel. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosioa-Tunya, melynek jelentése "mennydörgő gőzölgés" és "robajló füst". A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki. Délután hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora. Szállás a Viktóriavízesésnél.


4. nap: Chobe Nemzeti Park - Kasane
Reggeli után egész napos kirándulás: a Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén. Méretét tekintve az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja, állatvilágát tekintve pedig a legváltozatosabb. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Napközben szafarin veszünk részt a nemzeti parkban és rövid csónakázással zárjuk napunkat. Rövid utazás és határátkelés után érkezünk meg Botswana-ba. Vacsora. Szállás Kasane-ban.


5. nap: Kasane - Nata - Maun
Reggeli, majd továbbutazunk Zimbabwe határának mentén Nata felé. Az út során változatos élőhelyek mentén haladunk végig, a végtelen, száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Natatól még kb. 4-5 óra utazás után elérjük új úticélunkat, Maun-t, mely az UNESCO Világörökség részét képező Okavango Természetvédelmi Terület fővárosa. (Egész napos utazás) Vacsora. Szállás Maun-ban.


6. nap: Maun -Okavango Delta
Reggeli után egész napos kirándulás kenuzással a világ legnagyobb szárazföldi deltájánál, az Okavango-nál (Figyelem: a kenuzás csak a vízállástól függően lehetséges! Amennyiben az alacsony vízállás miatt kenuzás nem valósítható meg, a csoport a Moremi rezárvátumban szafarin vesz részt.). Az Okavango Delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A környékén Afrika állatvilágának széles skálája él. Napközben ebéd. Szállás Maun-ban.


7. nap: Maun - Windhoek
Reggeli, majd utazás egész nap autóbusszal Namíbiába Windhoek-ba, Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Windhoek-ban.


8. nap: Windhoek - Solitaire
Reggeli, majd Namíbia vadregényes tájain elutazunk Solitaire-be, a Namíb sivatag kapujához.Vacsora és szállás Solitaire -ben.


9. nap: Solitaire - Sossusvlei -Swakopmund
Reggeli után utazás Sossusvlei-be, mely a világ legrégebbi sivatagja, a Namíb-sivatag déli részén található, óriási vörös homokdűnés terület. A Sossusvlei nevet gyakran az egész területre használják, mely egyike Namíbia legfőbb látványosságainak. Az itt található dűnék a világ legmagasabbjai között vannak; legtöbbjük 200 méter feletti. A legmagasabb a 380 métert is eléri, így kapta a "Big Daddy" becenevet. Utazás Swakopmund-ba, a város a német gyarmati időkben Namíbia legfontosabb kikötővárosa volt, valamint az építészetben is még mindig erős német hatás érezhető. Vacsora, Szállás Swakopmund-ban.


10 nap: Swakopmund - Walvis-öböl
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egy part közeli úton haladunk a Namíb-sivatag és az Atlanti-óceán közé ékelődött területen, a Walvis-öbölig. Érkezést követően katamáranba szállunk, majd az öbölben csónakázunk a Pelican Point-félsziget irányába. Utazásunk során bálna, delfin vagy fóka lesen vehetünk részt és különböző vizimadarakat csodálhatunk meg. Visszautazás Swakopmundba, majd a város felfedezése. (A program ára: 22.800 Ft.) Vacsora. Szállás Swakopmundban.


11. nap: Swakopmund - Erongo - Etosha Nemzeti Park
Reggeli után utazás az Erongo régión keresztül , az Etosha Nemzeti Park felé. Útközben láthatjuk a 2350 méter magas gránit hatású Erongo-hegyet. Érkezés délután Okaukuejo-ba. Vacsora. Szállás Okaukuejo-ba, az Etosha Nemzeti Parkban.


12. nap: Okaukuejo - Etosha Nemzeti Park - Otjiwarongo
Reggeli, majd transzfer az Etosha Nemzeti Parkba. A napot az egyedülálló Etosha Nemzeti Park felfedezésével töltjük. Hatalmas só-sivataggal, változatos növényzettel és gazdag vadvilággal rendelkezik. Vacsora. Szállás Ojitwarongo-ban


13. nap: Otjiwarongo - Windhoek
Reggeli, délelőtt transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


14. nap: ... Budapest - Bécs
Megérkezés Bécsbe a reggeli órákban, majd közös transzfer Bécsből Budapestre (Flixbusszal vagy különbusszal)!

A változtatás jogát fenntartjuk!Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Dél-namíbi dűnetenger

- Okawango Delta

- Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesés


 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|