Faliraki nyaralás

A Falirakii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Falirakii nyaralás, a Falirakii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 61 utazás közül választhat.

Falirakii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Rodosz városától 13 km-re délre, a keleti parton található Faliraki, az egyik legnépszerűbb nyaraló övezet, ahol minden a szórakozásról, a mulatságról és a vakációról szól. Hosszan elnyúló (kb. 5 km-es) finomhomokos, lassan mélyülő tengerpart-ja a strandolás és a napfürdőzés tökéletes helyszíne. Központjában rengeteg hangulatos taverna, étterem, bár, üzlet és diszkó teszi feledhetetlenné a nyaralást.

Faliraki utazás TOP 10

Az összes Faliraki nyaralás »

Az összes Faliraki nyaralás »

Faliraki ismertetőFaliraki üdülőhelyek

Faliraki legjobb szállodái

4.4pont - 3 értékelés
Orion apartmanház

Orion apartmanház

Faliraki
Ár:
  259 019
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Kiváló szálloda, megfelelő helyen. Gyönyörű környék, minden közel van akár gyalog is. A tenger nagyon kellemes széles homokos parttal, nem zsúfolt, 5 perc sétára van! Nagyon jó utazási feltételek, mind busszal, motorral vagy akár autóval könnyen bejárható sziget. A szállodának nagyon jó a medencés része sok napággyal és napernyővel igazán kellemes. A félpanziós ellátás is a görög felhozatalhoz képest kitűnő. Szuper kávégéppel, narancslével, palacsintával stb... Bármikor vissza mennénk!

Nem tetszik:
Ilyen nem volt!

Egyéb:
4.2pont - 1 értékelés
Dimitra Hotel 2*

Dimitra Hotel 2*

Faliraki
Ár:
  79 990
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon jó fekvésű hotel, közel a tengerhez és üzletekhez. Az éjszakai élet nem csendes, de így szeretjük! Figyelmes, segítőkész, kedves tulajdonosok. Ajánlani tudom mindenkinek.

Nem tetszik:
A szemetest jó lenne minden nap üríteni (2 naponta történik).

Egyéb:
3.7pont - 1 értékelés
Evita Bay 4*

Evita Bay 4*

Faliraki
Ár:
  312 882
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
közel a tengerpart személyzet hozzáállása csendes szálloda kényelmes napágyak, jó medencék

Nem tetszik:
a hotel melletti telkek rendezetlenek kacsatenyészet az étterem mellett sok szoba "kilátása" a sövényre nézett egyhangú, minden nap ugyanolyan reggeli szinte semmilyen esti program, animáció nem volt

Egyéb:
Faliraki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Faliraki beszámolók

Soha többé

Soha többé

Evi Hotel és Apartmanok 3*, Faliraki, Görögország, Dodekaniszosz-szigetek, Görög-szigetek, Rodosz
Címke:

Hotel Évi*** (Rodosz, Faliraki) A hotel több épületből (hotelszobák és apartmanok) álló, igen nagy területen fekvő épület-együttes. A színvonalat illetően a görög 3 *** magyar viszonylatban kb. 1*-ot jelent. Azért írom le mindenre kiterjedően a véleményünket, hogy ne járjon senki úgy, mint a mi kis csoportunk (nyaralás 2016. aug. 31-szept. 7.). Árérték arányban egyáltalán nem érte meg az utazás. Nem fizettünk keveset, ezért a pénzért nem ezt vártuk. Mindannyian a hotel részében voltunk [...]

A teljes bejegyzés

Faliraki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Faliraki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Faliraki nyaralás »

Faliraki leírásVízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Faliraki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Faliraki adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások