Kokkini Hani nyaralás

A Kokkini Hanii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kokkini Hanii nyaralás, a Kokkini Hanii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 49 utazás közül választhat.

Kokkini Hanii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Kokkini Hani utazás TOP 10

Az összes Kokkini Hani nyaralás »

Az összes Kokkini Hani nyaralás »

Kokkini Hani ismertetőKokkini Hani üdülőhelyek

Kokkini Hani legjobb szállodái

4.5pont - 1 értékelés
Sunset Beach Hotel 3*

Sunset Beach Hotel 3*

Kokkini Hani
Ár:
  279 990
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Közvetlenül a tengerpartra, egy magaslat tetejére épült a hotel, ahonnan csodás volt a kilátás. A napozóágyakról egész nap a hullámokat csodálhattuk. A tengerparti sétányon haladva csak pár lépésnyire volt a homokos strand, ami nagyon jó volt. Napközben a hotelben enni, inni, fagyizni is lehetett a medence mellett. A személyzet nagyon kedves, barátságos és segítőkész volt. A hotel közelében két nagyobb élelmiszerbolt is található. A nagyobb városok felé a tömegközlekedés nagyon jó. A buszmegálló a hotel előtt van. A távolsági busszal a repülőtér 15 perc alatt elérhető.

Nem tetszik:
Nem tájékoztattak a fogyasztásaink kifizetési módjáról, amiből volt egy kis félreértés, de aztán könnyen lerendeztük ezt a problémát. A medence elég pici volt, nem igazán lehetett benne úszni. A harmadik ágy egy ablaktalan plusz helyiségben került elhelyezésre, ami elég meleg és nyomasztó volt a lányom számára. A vacsora húsféleségei, desszertjei többször ismétlődtek vagy nagyon hasonló módon voltak elkészítve, ami miatt a változatos étkeztetés erre a hotelre nem jellemző.

Egyéb:
Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a hotelt, akkor azt mondanám, hogy családias. Pici, barátságos, otthonos, főleg a sok macska miatt, és nagyon tiszta. A személyzet kis létszámú és nagyon közvetlen, úgy kezeltek minket, mintha régi ismerősök lennénk. Azoknak ajánlom, akik csendesebb, nyugodtabb kikapcsolódásra vágynak.
3.2pont - 1 értékelés
Anna Apartments 3*

Anna Apartments 3*

Kokkini Hani
Ár:
  198 929
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A tengerpart közelsége,a tulajdonos és a személyzet hozzáállása

Nem tetszik:
A hátsó szobák kibírhatatlanul hangosak a kb 20 méterre menő autópálya forgalmától!

Egyéb:
Az apartman ház szobáinak besorolása nem egyezik az általánosan elfogadottal! A stúdió mindenhol egy légterű konyhasarokkal ellátott helységet jelöl,itt egy szoba benne kis hűtő,vizforraló! Ami baj,hogy az utazási iroda erről nem tud,nem tájékoztatja az utasokat,csak ott derül ki,és megkeseríti a nyaralást,hiszen nem úgy készülsz!
3.2pont - 1 értékelés
Anna Apartments 3*

Anna Apartments 3*

Kokkini Hani
Ár:
  201 900
Ft / fő / turnus-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A tengerpart közelsége,a tulajdonos és a személyzet hozzáállása

Nem tetszik:
A hátsó szobák kibírhatatlanul hangosak a kb 20 méterre menő autópálya forgalmától!

Egyéb:
Az apartman ház szobáinak besorolása nem egyezik az általánosan elfogadottal! A stúdió mindenhol egy légterű konyhasarokkal ellátott helységet jelöl,itt egy szoba benne kis hűtő,vizforraló! Ami baj,hogy az utazási iroda erről nem tud,nem tájékoztatja az utasokat,csak ott derül ki,és megkeseríti a nyaralást,hiszen nem úgy készülsz!
Kokkini Hani nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Kokkini Hani nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kokkini Hani nyaralás »

Kokkini Hani leírásVízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Kokkini Hani nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kokkini Hani adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások