ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
401457
Utolsó frissítés:
2025.06.13. (P)
15 nap/14 éj
2 519 250 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Kis létszámú csoportos körutazás magyarul beszélő idegenvezetővel
​Két földrészt és egy egész óceánt is át kell repülni a világ egyik legkülönlegesebb országa, Ecuador és a hozzá tartozó Galápagos-szigetek felfedezéséhez. A hosszú utazásért azonban már a repülőgép landolásakor kárpótolja az utazót a látvány, mely a repülőgép ablakából fogadja: a Sierra hegyes vidékébe beékelődött főváros, Quito képe és a környező táj nyugalma. 35 km-re innen az Egyenlítő, s a világ közepe vár. A dél-amerikai viszonylatban kicsiny Ecuador tájain az Amazonas esőerdeje, az Andok vonulata és az óceáni partvidék szépségei az Inka Birodalom és a spanyol gyarmatosítók emlékeivel egészülnek ki, s az ország egy ökológiai ritkasággal is megörvendezteti az utazót: a világon egyedülálló Galápagos-szigetek csodálatos szigetvilágával. A természet elhivatott rajongóit és a nem mindennapi kalandok keresőit várja itt egy életre szóló utazás!Előkészületben: 2025. tavasz

1. nap: Budapest - Quito
Elutazás kora reggel Quitóba repülőgéppel, átszállással. Megérkezés Quitóba a délutáni órákban. Transzfer a quitói szállodába, pihenés és akklimatizálódás a 2850 méteres magassághoz az ecuadori fővárosban. Vacsora és szállás.

2. nap: Quito - Egyenlítő
​Délelőtt városnézés Quitóban, a világ legmagasabban fekvő fővárosában: főtere, a Plaza de La Independencia a tengerszint felett 2850 méter magasan található. Quitót 1534. december 6-án alapították; 1978-ban Krakkóval együtt elsőként lett az UNESCO világörökség része. Az Andok láncai között megbúvó város kellemes klímájával, hangulatával, nyugodt légkörével, az ecuadori Sierra kultúra hagyományaival az egyik legizgalmasabb dél-amerikai főváros. Reggeli után utazás a szállodából az óvárosba, mely gyönyörű szűk utcáival, a San Francisco és a La Compañia gyarmati templomaival és számtalan érdekes látnivalóval várja a látogatókat a koloniális központban. Az El Panechillo-hegyen egy különleges, 41 méter magas, szárnyas Szűz Mária szobor és a városra nyíló lenyűgöző panoráma fogadja a csoportot. Szabadidő ebédre, majd délután látogatás az Egyenlítői Emlékműhöz, a Mitad del Mundo-hoz Quitótól kb.35 km-re. Az Egyenlítő helyét egy francia-spanyol misszió mérte le a XVIII. században. Az Egyenlítőt jelölő vonalon végig sétálni kihagyhatatlan élmény, itt valóban a Világ közepén van az utazó. Az emlékmű mellett található Néprajzi Múzeum Ecuador őslakos kultúráját és néprajzát tárja a látogatók elé. Este egy különleges program vár az utazókra: főzőtanfolyam helyi séffel, mely során jellegzetes ecuadori fogásokat készítenek el a résztvevők, s a program végén az általuk főzött vacsorát fogyasztják el. Szállás Quitóban.

3. nap: Quito - Amazónia
Reggeli után utazás az amazóniai esőerdő felé Tenába, út közben több megállóval. Tenában szabadidő ebédre. Továbbutazás Santa Rosába, ahol motoros kenuba szállva kb. 20-30 perces út után megérkezés a dzsungelbe, majd az ecolodge típusú szálláshelyre. (A teljes utazás a dzsungelig kb. 6 órás.) Megérkezéskor a házigazdák egy helyi specialitással, a `guayusa” nevű itallal, egyfajta természetes helyi energiaitallal köszöntik az új vendégeket. Rövid eligazítást követően a szoba elfoglalása, majd piranha-halászat. Később helyben készített vacsorát szolgálnak fel. Vacsora után a kalandvágyók csatlakozhatnak egy 45 perces éjszakai sétához a lodge körül, mely során megfigyelhető a különleges éjszakai állatvilág. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.

4. nap: Dzsungel
​Reggeli után gyalogtúra az esőerdőben: a helyi túravezető számos érdekes információval szolgál a helyiek által használt gyógynövényekről és azok eltérő felhasználásáról. A program után visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Rövid pihenés után a helyi őslakos amazóniai kichwa indián közösség felkeresése, akik életmódjukról, szokásairól mesélnek. Lehetőség nyílik az általuk készített ékszerek, tárgyak megvásárlására is, mely támogatást nyújt az itt élő családoknak. A program után a fánkozás (tubing) élménye próbálható ki a Napo-folyón. Visszatérés a lodge-ba. Vacsora, majd búcsú-tábortűz. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.

5. nap: Dzsungel - Baños
A korán kelők hajnali madárleshez csatlakozhatnak: a közeli kilátópontról megszemlélhető, hogyan ébred a dzsungel élővilága a napfelkeltével. Reggeli, majd kijelentkezés az lodge-ból. Visszatérés motoros kenukkal Santa Rosába, ahonnan továbbutazás Bañosba (kb.3 óra), melyet a dzsungel kapujának is neveznek. Útközben Ecuador legszebb vízesései közül is látható néhány, köztük az Ördög üstje. Rövid utazás a Tarabita felvonóval, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a szépséges tájra. A nap végén megérkezés Bañosba. A rendelkezésre álló idő függvényében látogatás a La Casa Del Árbolhoz - a Faházhoz, mely egy szeizmikus megfigyelőállomásként működő lombház 2660 méteres magasságban a tengerszint felett, egy szakadék szélén, gyönyörű panorámát kínálva. Itt található a híres `világvége” hinta is, melyet a vakmerőbb turisták kipróbálhatnak (saját felelősségre). Vacsora és szállás Bañosban.

6. nap: Baños - Quilotoa
Reggeli után utazás az Andok festői tájain a 3914 méterrel a tengerszint felet található gyönyörű Quilotoa-lagúnához (kb. 4 órás buszút), amely a kialudt Quilotoa-vulkán kráterében található. Szabadidő ebédre, majd rövid gyalogtúra a kilátópont és a kráter körül. Transzfer a hacienda típusú szálláshelyre, ahol vacsora és szállás.

7. nap: Quilotoa - Cotopaxi - Quito
​Reggeli után utazás Quito irányába. Útközben megálló a híres Cotopaxi Nemzeti Parkban, melynek nevezetessége a ma is aktív Cotopaxi, Ecuador legmagasabb (5897 m), egyetlen hófödte csúcsú aktív vulkánja. Az egyedülálló növényzettel borított terület kivételes fotótémát kínál. Túrázás a Limpiopungo-lagúna körül, mely 3 890 méterrel a tengerszint felett fekszik (a túra kb. 1,5 órás). Ebéd egy hacienda stílusú rusztikus étteremben. Látogatás egy rózsafarmon, ahol ismerkedés a világszerte híres, gyönyörű, hosszú szárú ecuadori rózsák termesztésével. Továbbutazás Quitóba, ahol szállás.

8. nap: A Galápagos-szigetek: Santa Cruz-sziget
​Reggel transzfer Quito repülőterére, utazás helyi repülőjárattal Baltra repülőterére. Megérkezés után utazás a Santa Cruz-szigetre, mely kb. 5 perces kompútra van az Itabaca-csatornán. Santa Cruz az óriásteknősök szigete, kikötőjének jellegzetes képe a tengeri leguánok és oroszlánfókák lustálkodó látványa. Kirándulás a Santa Cruz hegyvidékre, kora délutáni ebéddel egy helyi farmon. A program során megfigyelhetők az óriásteknősök természetes környezetükben. (Az állatokat megérinteni vagy etetni tilos.) A térség ritka galápagosi madaraknak is otthona: itt él a galápagosi guvat, a vegetáriánus pinty és a légykapó pintyek számos endemikus alfaja is. A hegyvidéket elhagyva indulás Puerto Ayora városába. A délutáni hátralévő idejében szabadidő. Szállás Puerto Ayorában.

9. nap: Santa Cruz-sziget
Indulás a szállodától a kikötőbe, ahol kisebb hajóba szállva az öbölmenti partvidékét, kisebb szigeteket ismerhetik meg a résztvevők. Indulás Camaño szigetecske felé, ahol játékos oroszlánfókák, kis szerencsével kék lábú és álarcos szulák is megfigyelhetők. A következő megálló a Germans Bay (Playa de Los Alemanos) paradicsomi helye, ahonnan rövid sétára van a Szerelem-csatorna természeti képződménye, amely festői szépségével kiváló fotótéma. A séta a Playa de Los Perros felé folytatódik, ahol a száraz erdő és a sziklás óceánpart találkozása rendkívüli látványt nyújt. A kirándulás utolsó állomása a Las Grietas, ahol Darwin-pintyek, változatos madárfajok élnek őshonos növényzettel körülvéve. Kevésbé sós vizével remek hely úszásra és snorkelingre egyaránt. Délután látogatás a Fausto Llerena teknősközpontban, ahol ismerkedés a Galápagos Nemzeti Park munkájával és az itt fellelhető különféle teknősfajokkal. Itt élt 2012-ig a híres óriásteknős, Magányos George, alfajának utolsó példánya is. Tovább sétálva a Charles Darwin Kutatóállomás található, melynek működéséről a múzeum megtekintésével jutnak bővebb információhoz a látogatók. Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Puero Ayorában.

10. nap: Santa Cruz - Floreana - Isabela
Kora reggel séta a kikötőbe, elutazás motorcsónakkal Floreana szigetére. Floreana-sziget az egyik legérintetlenebb a Galápagos-szigetek sorában, csupán száz fős lakossága főleg mezőgazdaságból él. A sziget természetes élőhelye többek között a zöld tengeri teknősöknek, számos pintyfajnak, kormoránoknak, partmenti madaraknak. Története tele van érdekességgel: itt található a szigetek első postája, melyet 1793-ban alapítottak bálnavadászok, valamint az első galápagosi lakos, a bátor ír, Patrick Watkins is e szigeten élt 1807 és 1809 között. Kb. 2,5 órás hajóút után megérkezés Puerto Velasco Ibarra városába, ahonnan helyi vízi taxi szállítja az utazókat a város kikötőjébe, ahol jó eséllyel sütkéreznek oroszlánfókák és tengeri iguánák a reggeli napfényben. Utazás `chivá”-val (jellegzetes, félig nyitott helyi busz) Floreana sziget felvidékére, Asilo de La Paz-hoz (béke menedékhely). A történelmi jelentőségű hely érdekessége, hogy itt telepedett le a német Wittmer család 1932-ben, mikor Floreanára érkezett. Fiuk, Rolf a szigeten született, ezzel ő volt az első Galápagos-szigeteken született ember. A buja zöld növényzettel körülvett helyen láthatók azok a barlangok is, melyet az első telepesek sokáig otthonukként használtak. `Chiva” transzfer egy helyi étterembe, ahol ebéd vár az utazókra, majd továbbutazás motoros gyorshajóval Isabela szigetére. A kb. 2,5 órás vízi út során megfigyelhető az érdekes tengeri élővilág: manta ráják, tengeri teknősök, tengeri madarak, delfinek, valamint júniustól szeptemberig bálnák is előfordulhatnak itt. Megérkezés Puerto Villamilba, Isabela-sziget legnagyobb városába. Vízi és szárazföldi transzfer a szálláshelyre, szállás Puerto Villamilban.

11. nap: Isabela
Reggeli után kirándulás a Las Tintoreras különleges vidékére. A festői területen tengeri leguán és oroszlánfóka kolóniák láthatók. Snorkeling lehetőség, mely során kis szerencsével oroszlánfókák, pingvinek és tengeri teknősök társaságában fedezhető fel a víz alatti világ. Transzfer a szállodába, ahol ebéd. Délután séta egy gyalogösvényen a `Humedales” (vizes élőhely) néven ismert különleges és érintetlen vidékre. A lenyűgöző tájat lagúnák alkotják, melyeket a környék jellegzetes fái, mangrovék szegélyeznek; 4 különböző mangrove fajból áll össze a dús vegetáció. A lagúnákban flamingók és vándormadarak figyelhetők meg, mint például csérfélék, fecskefarkú sirály, kékszárnyú réce. A séta az Isabela teknősnevelő központban ér véget, ahol különböző fajú és méretű óriás Galápagos-teknősök csodálhatók meg. Transzfer a szállodába, ahol a délután hátralévő részében szabadidő, mely során a gyönyörű strand egyéni felfedezésére, pihenésre nyílik lehetőség. Szállás Isabela szigetén.

12. nap: Isabela - Santa Cruz-sziget
Reggel elutazás motorcsónakkal Santa Cruz szigetére, Puerto Ayorába (kb. 3 órás út). Megérkezés, majd a szálláshely elfoglalása, szabadidő ebédre. Délután kirándulás a festői Tortuga-öbölbe (kb. egyórás gyalogtúra). A fehér homokos, mangrove fákkal szabdalt természetes strandok növény- és állatvilága elképesztő sokféleséggel kápráztatja el a látogatókat. Tengeri iguánák, zátonycápák, változatos vízimadarak tartoznak többek között az öböl színpompás lakói közé. Szabadidő a gyönyörű partszakaszon pihenésre, ebédre. A Galápagos-szigeteki élmények lezárásaképp egy helyi étteremben vár kellemes vacsora az utazókra. Szállás Puerto Ayorában.

13. nap: Baltra - Quito
​Reggeli után indulás Baltra repülőterére. Átkelés komppal az Itabaca-csatornán, majd utazás helyi buszjárattal a repülőtérre. Elutazás helyi repülőjárattal Quitóba. A megérkezést követően transzfer a szállodába, pihenés és akklimatizálódás a nap hátralévő részében. Szabadidő és vacsora egyénileg. Szállás Quitóban.

14. nap Quito - Budapest
Délelőtt látogatás Quito kézműves piacára, mely amellett, hogy színes és izgalmas látnivaló, az utolsó szuvenírek remek beszerzési helye is lehet. Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

15.nap Budapest
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, délutáni órákban.Minimum létszám: 14 fő.

Fontos információ az út nehézségi szintjével és egészségügyi kockázataival kapcsolatban:
A földrajzi viszonyokból adódó nagy szintkülönbségek megviselhetik a szervezetet, a nagy magasságok még a teljesen egészséges és fiatal szervezet is igénybe vehetik. Quito tengerszint feletti magassága 2850 m, a Quilotoa-lagúnáé 3914 m, a Cotopaxi Nemzeti Parkban a Limpiopungo-lagúnáé 3890 m, míg a Galápagos-szigeteken látogatott tájak 1000 méternél alacsonyabb tengerszint feletti magasságban fekszenek. Azoknak, akiknek krónikus szív- és érrendszeri, vagy bármilyen mozgásszervi problémája van a program nem javasolt! Számos természeti látnivalót gyalogosan keres fel a csoport. A körutazás átlagos/jó erőnléttel teljesíthető, de a szívbetegek számára veszélyes lehet, mert a magas hegyek között egy városi séta is felér egy lépcsőzéssel. Kérjük, hogy a jelentkezők minden esetben konzultáljanak kezelőorvosukkal vagy háziorvosukkal! Számos természeti látnivalót gyalogosan keres fel a csoport, így megfelelő fizikai állapot szükséges a programon való részvételhez.Az út nehézségi szintje közepes, egyes túrák hosszabb gyaloglást tartalmaznak nagy tengerszint feletti magasság mellett, mely megerőltetőbb a szervezet számára. A körutazás átlagos/jó erőnléttel, megfelelő egészségügyi állapottal teljesíthető, a gyalogtúrák időtartama 1-3 óra.






 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|