Dél-Korea izgalmas világa: csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
492130
Utolsó frissítés:
2025.05.06. (K)
11 nap/10 éj
1 099 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




A Kína és Japán közé ékelődő Korea már a kezdetektől többé-kevésbé nagyobb szomszédai politikai és kulturális befolyása alatt állt, de ennek ellenére független és egyedi karakterű tudott maradni. A második világháború, majd a félszigetet kettéosztó háború óriási pusztítást hozott, de Dél-Korea a polgárai áldozatos munkájával alig két generáció alatt a világ élvonalába zárkózott fel. A "koreai hullámban" pedig a 90-es évektől kezdődően világszerte egyre nagyobb figyelmet kapott az ország (tömeg)kultúrája, elég csak a Gangnam Style-ra, a népszerű fiú- és lánycsapatokra vagy a streamingszolgáltatóknál felkapott filmekre és tévésorozatokra gondolni. Ezen a májusi csoportos utazásunkon ezt a gazdag történelmű, gyakran ellentmondásos, de ezért is nagyon érdekes országot ismerjük meg, egy kiváló helyismeretű magyar idegenvezetővel. Tartson velünk!

Az utazás kiemelt értékei:

  • Utazás a Turkish Airlines járatain, kényelmes menetrenddel
  • Gazdag program az ország történelmének, kultúrájának és mindennapjainak bemutatására
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Színvonalas központi szálláshelyek


Programok:

Május 6., kedd
Elutazás Budapestről a Turkish Airlines járatain, isztambuli átszállással (20:30-23:40, másnap 01:50-17:40) az Incheoni Nemzetközi Repülőtérre.

Május 7., szerda
Érkezés Koreába délután, majd a belépés és a csomagok felvétele után transzfer Szöulba.
Szállás Szöul központjában 3 éjszakára: ibis Styles Ambassador Seoul Yongsan - Seoul Dragon City****

Május 8., csütörtök
Reggeli után egész napos városnézés a koreai fővárosban. Délelőtt meglátogatjuk az öt palota közül a legnagyobbat és legszebbet, a Kjongbokkungot, ahol megtekintjük az őrségváltást, a palota területén található néprajzi múzeumban pedig a régi hagyományos életformáról is tanulhatunk. A város egyik dombjára épülő, szép kilátású Pukcson negyedben a hanokok (hagyományos koreai faházak) mellett a hanbokba (népviseletbe) öltözött koreaiakat is lefotózhatjuk, sőt akár mi is kikölcsönözhetünk egy ilyen ruhát. Délután az Inszadong negyedben a régiségboltok, művészellátók és galériák között kalandozunk, végül elvegyülünk a mindig nyüzsgő Mjongdong bevásárlónegyed forgatagában.
Szállás Szöulban.

Május 9., péntek
Elutazunk a közeli Szuvonba, ahol ellátogatunk a 18. század végén épült Hvaszong erődbe (világörökségi helyszín), ahol megtekintjük az íjászok bemutatóját. Délután Jongin erdei környezetű élő skanzenjében visszarepülünk az időbe,  ahol a "lakók" eredeti viseletben mutatják be a régi idők hagyományos mesterségeit. Ez a falu arról is híres, hogy mások mellett "A palota ékköve" című sorozatot is itt forgatták.
Szállás Szöulban.

Május 10., szombat
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a központi pályaudvarra. Elutazás a KTX-szel, a nagysebességű vasúttal Kjongdzsuba. Érkezés után félnapos városnézés a Silla királyság egykori fővárosában: meglátogatjuk a Silla királyok sírdombjait és a 7. századi Cshomszongde csillagvizsgálót (világörökségi helyszínek), és naplemente után megcsodáljuk a gyönyörűen kivilágított, a víz tükrében visszaverődő Donggung palotát - igazán hálás fotótéma.
Szállás Kjongdzsuban: Commodore Hotel Gyeongju****

Május 11., vasárnap
Reggel ellátogatunk a Silla királyság kincseit bemutató Nemzeti Múzeumba, majd a Pulguksza buddhista templomegyüttesbe és a közeli Szokkuram sziklabarlanghoz (világörökségi helyszínek). Ezt követően átutazunk Puszanba. A déli partvidék kellemes szubtrópusi klímájú kikötője az ország második legnagyobb városa. Érkezés után megtekintjük a különleges Hedong Jonggung templomot, mely egy szép sziklás tengerpartra épült, és a város leghíresebb homokos strandját, a Heundét.
Szállás Puszan központjában 2 éjszakára: Avani Central Busan Hotel****

Május 12., hétfő
Folytatjuk az életvidám Puszan felfedezését: kabinos felvonóval átruccanunk Szongdo szigetére, ahol egy kilátóból megcsodáljuk a tengert, de megnézzük a Dzsagalcsi halpiac hangos forgatagát, a koreai háború áldozatainak emléket állító ENSZ temetőt, és sétálunk majd a domboldalra épült színes Kamcson városrészben is.
Szállás Puszanban.

Május 13., kedd
Reggeli után transzfer a vasútállomásra, ahol a KTX-szel kb. 3 óra alatt visszautazunk Szöulba. Érkezés után a felkapott Szongszudong utcában teszünk egy sétát - a korábban ipari jellegű területen gyárépületekben, sőt konténerekben alakítottak ki éttermeket, kávézókat és üzleteket. A szomszédos Seoul Forest a város 3. legnagyobb parkja, a helyiek nagy kedvence. Ezt követően Gangnamban elzarándokolunk a déli városrészt halhatatlanná tevő Gangnam Style szoborhoz, a különleges COEX Mallba és sétálunk a Dongdemun piacon is.
Szállás Szöul központjában 2 éjszakára: ibis Styles Ambassador Seoul Yongsan - Seoul Dragon City****

Május 14., szerda
Egész napos szabadidő Szöulban, vagy egész napos fakultatív program: látogatás a demilitarizált zónához és a háborús múzeumba (120 USD/fő, helyszínen fizetendő). Reggel elutazunk az északi határvidéken található Oduszan kilátóhoz, melynek tetejéről átleshetünk a világ egyik legzártabb országába, Észak-Koreába. Egy helyi étteremben megebédelünk, majd visszautazunk Szöulba, ahol megtekintjük a háborús múzeumot. A félsziget katonai történetét színvonalasan bemutató kiállítás a japánok ellen a tengeren sikereket arató teknőshajó mellett a koreai háború menetét többek között élethű diorámákon mutatja be. Mind a múzeum épületében, mind mellett számos harckocsi és repülőgép van kiállítva.
Este fakultatív sertés barbecue vacsora (35 000 Ft/fő): a koreai barbecue igazi közösségi élmény, így baráti társaságok és kollégák is gyakran járnak együtt vacsorázni. Az asztalra készített vaslapon vagy grillrácson mi magunk sütjük meg a pácolt és előkészített sertésszeleteket, de természetesen itt sem hiányzik az asztalról a pancshan, a kistányéros kísérő ételek (köztük a kimcsi) színes kavalkádja sem. A barbecue vacsorák jellegzetes kísérője a szodzsu, a közkedvelt és ma már sok ízesítésben elérhető rizspárlat, de sörrel is jól csúszik! (Az ár tartalmazza: transzferek, személyenként egy üveg sör vagy üdítőital.)
Szállás Szöulban.

Május 15., csütörtök
Egész napos szabadidő Szöulban (kijelentkezés a szobákból 11:00-ig), majd kora este transzfer a repülőtérre. Elutazás a Turkish Airlines járatain, isztambuli átszállással (23:20 - másnap 04:55, 07:05-08:05) Budapestre.

Május 16., péntek
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.
 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a Turkish Airlines járatain egy átszállással Budapest-Incheon útvonalon oda-vissza
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×40×23 cm, max. 8 kg) minden járaton
  • Szállás nyolc éjszakára négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  • Reggeli minden szálláshelyen
  • Utazás Koreában különbusszal a program szerint
  • Vonatjegy Szöul-Kjongdzsu és Puszan-Szöul útvonalon
  • Városnézések és kirándulások
  • Belépőjegyek a program szerint
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • K-ETA (elektronikus beutazási engedély): 10 000 KRW/fő
  • Ajánlott szervizdíj: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|