AZERBAJDZSÁN - GEORGIA - KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
435603
Utolsó frissítés:
2024.09.01. (V)
10 nap/9 éj
849 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Baku - Gobustan - Absheron-félsziget - Shamakhi - Lahic - Sheki - Kish - Kvareli - Kondoli - Tbilisi - Sztepancminda - Gergeti - Mcheta - Gori - UpliszciheIdegenvezető: Dr. Sárközy Miklós történész, Közép-Ázsia szakértő, a Károli Gáspár Református Egyetem docense
A Kelet-Európa és Délnyugat-Ázsia határán fekvő Azerbajdzsán tele van rejtett természeti és kulturális kincsekkel. A Kaszpi-tenger partján fekvő főváros, Baku, modern felhőkarcolói mellett középkori építményeivel kápráztatja el a látogatókat. A Kaukázus lábánál fekvő városok nem csupán hagyományokban gazdag értékeket mutatnak be, hanem hegyekre nyíló lélegzetelállító látvánnyal is szolgálnak. Azerbajdzsán egyedi hangulatának megismerését követően az út Georgia különleges ízei és építészete felé kalauzolja az utazókat. A páratlan természeti látványosságok és kulturális értékek mellett lehetőség nyílik a helyi gasztronómia, köztük a helyi borok megismerésére. Fedezze fel e két kaukázusi országot új körutazásunk alkalmával.

1. nap Budapest - Baku
Elutazás repülőgéppel, átszállással Azerbajdzsánba. Érkezés Bakuba az esti órákban. A XIX. század közepén a főváros közelében fúrták meg a világ első olajkútját; ekkor kezdte meg Baku gyors ütemű fejlődését. Az ókori romok mellett ma már a városkép részét alkotja több olyan modern épület is, mint a zoroasztriánus múltat jelképező Láng-tornyok, vagy a feltekert szőnyeget ábrázoló Szőnyegmúzeum épülete. Vacsora és szállás Bakuban.

2. nap Baku
Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Bakuban. Séta az óvárosban, mely a Sirvansah térrel és a XII. századi Szűz-toronnyal együtt 2000 óta alkotja az UNESCO Világörökség részét. A városkapu és a karavánszeráj megtekintése, majd látogatás a sirváni sahok palotaegyüttesében, melynek része öt udvar, a királyi palota és a királyi mauzóleum, valamint a régi mecset is. Ebéd egy helyi étteremben. A délután folyamán látogatás az iraki-britt származású építész, Zaha Hadid által tervezett Heydar Aliyev kulturális központban. Az ívelt stílusú épületegyüttesben koncertterem, galéria és múzeum is megtalálható. Szállás Bakuban.

3. nap Gobustan - Absheron-félsziget
Reggelit követően utazás a Lökbatani sárkúphoz, amely a világ legaktívabb iszapvulkánja. Az egyedi természeti jelenségből az országban több mint 300 található, ezért is nevezik Azerbajdzsánt a tűz földjének. Továbbutazás Gobustánba, ahol az UNESCO Világörökség részét képező ősi sziklarajzok láthatók. Visszautazás Bakuba, ahol a Bibi-Heybat mecset megtekintése, majd ebéd egy helyi étteremben. A délután folyamán utazás az Absheron-félszigetre, ahol látogatás az Ateshgah tűztemplomban, ahová a selyemút zoroasztriánus zarándokai jártak imádkozni. Vallásukban a tűz a rituális tisztaság szimbóluma. A Janar Dag (égő hegy) megtekintése. A domboldal lángjait mai napig a földből feltörő természetes gázok tartják életben. Visszautazás Bakuba, ahol szállás.

4. nap Baku - Shamakhi - Lahic - Sheki (kb. 420 km)
Reggeli, majd látogatás Diribaba türbéjében. Utazás Shamakhiba, ahol a X. században lerombolt, ám a XIX. században újjáépített Dzsuma mecset megtekintése. Továbbutazás Lahic-ban, ismerkedés az UNESCO szellemi örökség listáján is szereplő helyi rézművességgel. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Szállás Shekiben.

5. nap Kish
Reggeli a szállodában, majd városnézés a Nagy-Kaukázus lábánál fekvő Shekiben. Az UNESCO Világörökség részét képező történelmi belváros és káni palotaegyüttes megtekintése. Ismerkedés az Azerbajdzsánból eredő shabaka (ólomüveg) készítéssel egy workshop keretein belül, majd a XVIII. századi karavánszeráj megtekintése, mely a selyemhernyó-kereskedelméről volt híres. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás Kish-be, a térség egyik legrégebbi falujába, ahol egy kaukázusi albán keresztény templom megtekintése. Szállás Shekiben.

6. nap Sheki - Kondoli - Tbilisi (kb. 310 km)
Reggelit követően utazás határátlépéssel Georgiába; érkezés a hagyományos borkészítésről, különleges építészetről és sokszínű természeti vidékekről ismert kaukázusi ország Khaketi régiójába. Kondoliban látogatás egy helyi családi borászatban, ahol ebéd és ismerkedés a grúz borokkal. Georgiában a történelem előtti időkre nyúlik vissza a borkészítés, a hagyományos eljárás az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség része. Továbbutazás Tbilisibe, ahol szállás.

7. nap Tbilisi
Reggeli, majd egész napos városnézés Tbilisiben. Séta a templomokkal, zsinagógákkal és mecsetekkel teli történelmi városrészben, mely során a Metheki és az Ancsiszkati templomok is megtekinthetők. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Narikala erődben. A délután folyamán séta a hangulatos Rustaveli sugárúton. Szállás Tbilisiben.

8. nap Sztepancminda - Gergeti
Reggelit követően utazás Sztepancminda irányába. Útközben megálló a Zhinvali víztározónál, majd az Ananuri erőd- és templomkomplexum felkeresése. Sztepancmindában khinkali (fűszeres darálthússal töltött tészta) készítéssel egybekötött ebéd egy családnál. Továbbutazás a 2170 méter magasan fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, ahonnan tiszta időben lenyűgöző kilátás nyílik az 5054 méter magas Kazbegire, a Kaukázus egyik legmagasabb vulkáni csúcsára. Visszautazás Tbilisibe, ahol szállás.

9. nap Mcheta - Gori - Upliszcihe
Reggeli a szállodában, majd utazás Mchetába, ahol az UNESCO Világörökség részét képező VI. századi Jvari és a XI. századi Szvetichoveli székesegyházak megtekintése. Továbbutazás Goriba, ahol látogatás a világ egyetlen Sztálin múzeumának megtekintése. Utazás Upliszcihe sziklába vájt városába, mely az időszámításunk előtti első évezredben élte virágkorát és több mint 700 mesterségesen sziklába vájt `épületet” foglalt magába. Visszautazás Tbiliszibe, ahol vacsora és szállás.

10. nap Tbilisi - Budapest
A hajnali órákban hazautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Érkezés a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|