Üzbegisztán Körutazás A Selyemút ősi városai 9 nap / 7 éj

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
487899
Utolsó frissítés:
2025.03.21. (P)
9 nap/8 éj
689 999 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. NAP | Utazás Üzbegisztánba
Utazás Budapestről átszállással Üzbegisztánba, a tervezett menetrend szerint az esti órákban.

2. NAP | Érkezés Üzbegisztánba, Taskent városnézés
A tervek szerint a reggeli órákban érkezés Közép-Ázsiába, az egykori szovjet tagköztársaságba, Üzbegisztánba. A repülő a fővárosban, Taskentben száll le. Transzfer a hotelbe. A poggyászokat a lobbiban hagyjuk, reggeli. Ezt követően felfedezzük Taskentet. Közép-Ázsia legnagyobb városát a megkapó ellentétek dominálják: többezer éves történelem, muzulmán örökség, szovjet múlt, és a modern idők nyomai. Az óváros egyik legjelentősebb része a Khast-imam komplexum. Ebben a vallási központban őrzik a világ egyik legrégebbi Koránját. Felkeressük itt a Barak Khan medreszét, a Tilla sejk mecsetet, a 16. századi Abu Bakr Kaffal Shashi mauzóleumot, az Imám al-Bukhari Iszlám Intézetet. A Chorsu bazár a város hagyományos piactere. Felszállunk a metróra. hogy eljussunk az Alkamazott Művészeti Múzeumhoz. Szinte az összes metrómegálló maga is egy látványosság. Elhaladunk a Navoi színház előtt, elérünk az Amir Tumir térre, ahol a program befejeződik. Bejelentkezés a hotelbe. Szállás: The Elements vagy Hotel Maxwell vagy hasonló.

3. NAP | Taskent- Bukhara
Kijelentkezés a hotelből. A reggeli órákban Taskentből Bukharába utazunk, vonattal (kb. 4 óra). Bejelentkezés a szállodába. Részt veszünk egy tea-szertartáson egy teaházban, ahol megízlelhetünk olyan típusokat, mint a gyömbér, sáfrány, vagy zöldtea. Mellé keleti édességet, szárított gyümölcsöt kapunk. Szállás: Sahid Zarafshon Hotel vagy hasonló.

4. NAP | Bukhara történelmi kincsei
A mai napon Bukhara vár ránk, az ősi város, melynek múltja 5 évezredre tekint vissza, a Selyemút egykori legendás állomása. A homokszínű, kék kupolás, titokzatos mecsetek letűnt idők krónikásai. A Samanid Mauzóleum 892 és 907 között épült. A Chashma Ayub Mauzóleum jellegzetes, kúp alakú tetővel rendelkezik. A Bárka-erődöt az 5. században alapították, és az uralkodó elitet védte. Az 1712-ben létrehozott Bolo Khauz mecsetet az emír építtette, nyilvános imahelyként. A város szimbólumának számító, keleti mesék világát felidéző Poi Kalon komplexum több részből áll: Miri-Arab medresze, Kalon mecset, az ikonikus, 46 méteres Kalon minarettel. A város híres kupola formájú bazár-épületeiről, melynek gyökerei a 16.századig nyúlnak vissza. Ezek közé tartozik a Tagi Zargaron, a Tagi Telpak Furushon, és a Tagi Saraffon. A Lyabi komplexumnál medresze, és egy tó is található. A Fayzulla Khodjaev Ház egy tradícionális, 19. századi kereskedőházat jelenít meg. A Choir Minor mecset indiai stílusban épült. Este folklórműsort és vacsorát élvezhetünk.

5. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Az elbűvölő Bukhara, majd: utazás Szamarkandba
Szabadidő vagy fakultatív: Bukhara újabb vonásait ismerhetjük meg, Az elbűvölő Bukhara program során. A vibráló zsidó negyed az első állomásunk, ahol meglátogatjuk a zsinagógát. Majd a Nakshbandy-komplexum tárja elénk a város újabb arcát. A muszlimok számára ez az egyik legjelentősebb helyszín az országban. Felfedezhetjük a mauzóleumot, és a mecsetet (belépő külön fizetendő). Itt megismerkedhetünk Nakshbandi életével, és tanításaival, aki a szufi rend alapítója volt. Megkapó látványt nyújtanak az erre a szent helyre érkező zarándokok, akik tiszteletüket leróni érkeznek ide. Délután utazás vonattal Bukharából Szamarkandba (kb. két óra). Szállás: Wellness Park vagy hasonló.

6. NAP | Szamarkand városnézés
A mai napon Szamarkand vár ránk. A Selyemút másik ikonikus városa fontos kereskedelmi központot jelentett a világ minden tájáról áthaladó karavánok számára. Az azúrkék mozaikokkal ékesített, csillogó kupolás épületek felejthetetlen látványt nyújtanak. A Gur Emir Mauzóleumban nyugszik Timur lenk, a hódító mongol fejedelem. A lélegzetelállító Registan tér a város egyik legszebb része, ahol három medresze is fellelhető. A 14.századi, fenséges Bibi Khanum mecset a maga korában az akkori iszlám világ legnagyobb mecsetének számított. Élvezhetjük a Siyab bazár vibráló energiáját, ahol a helyiek és turisták egyaránt keresgélnek a tradícionális termékek és helyi finomságok között. A Shahi Zinda nekropolisz szolgált Timur családja, illetve bizalmasainak temetkezési helyéül a 11. és 15. század között. Igazi élményt nyújt majd egy hagyományos vacsora, melyre egy üzbég család lát minket vendégül. A tipikus üzbég étel, a plov, azaz rizses hús elkészítését is megismerhetjük. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: borkóstolás, esti Szamarkand, hajózás
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programokon! Délelőtt borkóstoláson veszünk részt a neves Bagizagan borászatban. Sok érdességet megtudhatunk a helyi borkészítésről, szüretről, a történeti háttérről, és megízlelhetjük az üzbég borokat, és konyakot. Az esti Szamarkand programon a város leggyönyörűbb terén, a Registanon csodálhatjuk meg a fényshow-t, zenei aláfestéssel. Az esti órákban a hajózás is kihagyhatatlan élményt ígér a Silk Road (Selyemút) komplexum körül, elénk tárul a zenélő szökőkút, a hotelek, a kongresszusi központ. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP | Szamarkand - Taskent, fakultatív: Ugam-Chatkal Nemzeti Park
Reggel utazás vonattal Szamarkandból Taskentbe (kb. 4 óra). Transzfer a hotelbe. A nap további részében pihenjen, vagy tartson velünk fakultatív programra! Taskentről egy órányi utazás után jutunk el az Ugam-Chatkal Nemzeti Parkba. A vadregényes területen több, mint 1000 fajta növény fedezhető fel, és ez hegyi kecskék, nyulak, farkasok, barnamedvék otthona is. Szállás: The Elements Hotel vagy Maxwell Hotel vagy hasonló.

9. NAP |Hazautazás
A repülő indulásának függvényében transzfer a repülőtérre (a tervek szerint reggeli vagy délelőtti gépindulással), hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre.

Fontos információk!
Az útlevélnek legalább 6 hónapig kell érvényesnek lennie, melyet a beutazás időpontjától számítanak. 2019. február 1- jétől a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az Üzbég Köztársaságba és tartózkodhatnak ott, amennyiben a tartózkodásuk nem haladja meg a 30 napot. Fontos! A 3 napnál hosszabb tartózkodás esetén a tartózkodást a szállásadó útján regisztrálni kell. Kilépéskor a hatóságok kérhetik a tartózkodási hely regisztrációjának igazolását. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. Háromfős foglalás nem tehető. A helyszínen fizetendő borravaló kb. 70 EUR/fő. Helyi adó: helyszínen fizetendő bejelentkezéskor a hotelekbe: kb. 4.99 USD/fő/éj.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|