Djerba nyaralás

A Djerbai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Djerbai nyaralás, a Djerbai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 26 utazás közül választhat.

Djerbai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Költői túlzással a szigetet a "Földközi tenger Tahiti"-ének nevezik, ahol végtelen homokos strandokat, kristálytiszta tengert és európai színvonalú szállodákat találhatnak utasaink.

Djerba utazás TOP 10

Az összes Djerba nyaralás »

Az összes Djerba nyaralás »

Djerba ismertető

 

Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Djerba üdülőhelyek

Djerba legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Djerba Resort 4*

Djerba Resort 4*

Midoun
Ár:
  248 240
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Az utazást megelőző ügyintézés és tájékoztatás teljeskörű volt, ha volt felmerülő kérdésünk, készségesen válaszoltak rá. Tunéziában a repülőtéren már várt minket a Kartago Tours embere, aki informált minket a továbbiakról. A szállodáig buszokkal vittek minket és odaérve egy kísérő be jött velünk a recepcióra, segített bejelentkezni és ellátott jó tanácsokkal. A szálloda gyönyörű (szerintünk a legszebb a környéken), olyan mint egy kis oázis a sivatagban. A szálloda személyzete nagyon kedves és segítőkész. Minden nap, reggeltől estig programokkal szórakoztatják a vendégeket. A tengerpart gyönyörű. A szállodának saját part része van, ahol bár, épített angol wc és öltöző fülke áll a vendégek rendelkezésére. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük!

Nem tetszik:
Az arab konyha ízvilágát szoknia kell a magyar ízlelőbimbóknak, de mindig tudtunk mit enni. A desszertek kifejezetten ízletesek voltak.

Egyéb:
Nyugodtan el lehet hagyni a szálloda területét, betartva az iszlám vallás előírásait. Mi minden nap gyalog tettük meg a 400 m-s távot a tengerpartig és vissza. Érdemes borravalót adni a szállodai kiszolgáló személyzetnek, nagyban tudja emelni az ott töltött idő színvonalát és az ellátás minőségét, ami alapból is jó.
!pont - nincs értékelés
Sentido Djerba Beach 4*

Sentido Djerba Beach 4*

Midoun
Ár:
  405 550
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Djerba Aqua Resort 4*

Djerba Aqua Resort 4*

Midoun
Ár:
  266 629
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Djerba beszámolók

Vincci Alkantara Thalassa 5*, Aghir, Tunézia, Djerba
Címke:

2013.09.19-2013.09.26 között jártunk a hotel Alkantara Thalassa hotelben,persze nem önszántunkból hanem a Taurus Reisen utazási iroda készséges hozzá-állásával. Eredetileg az El Mouradi Djerba Menzel szállodát választottuk,ahová az utat be is fizettük.Utazás előtt egy héttel közölték hogy itt van hely itt leszünk elszállásolva.A szálloda lelakott,koszos,poros és minden berendezési tárgy hiányos vagy törött.A hűtőajtó konkrétan a kezembe maradt amikor kinyitottam. Az étteremben az [...]

A teljes bejegyzés

Djerba

Djerba

Midoun, Tunézia, Djerba
Címke:

Október közepén voltunk Djerbán. Ott rendkívül kellemes volt az idő (25-30 fok). A hotel nagyon szép, a dzemélyzet rendkívül kedves. Mindenkinek javaslom! :-) [...]

A teljes bejegyzés

Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Djerba utazási magazin

Djerba tengeri varázsa

Tunézia tengerpartjai, köztük Djerba szigete, alacsony áraival méltán népszerű a magyar utazók körében. De jó tudni, hogy ha Tunéziát választjuk úti célul, akkor a tavaszi, kora őszi időszak a legalkalmasabb az induláshoz, mert nyáron elviselhetetlen a hőség. Ősszel viszont a nem sivatagi területeken gyakran még az eső is frissíti a levegőt.   Ha nem charterrel repülünk az észak-afrikai országba, akkor Tuniszból érdemes belföldi járattal indulni Djerba szigetére, ami így egy óra alatt elérhető, Ha olcsóbb megoldásra vágyunk, bérelhetünk autót, amivel komppal juthatunk át a szigetre. Amelynek legnagyobb vonzereje természetesen a csodás, kék tenger. Strandzónájában 20 kilométer hosszam sorakoznak egymás mellett a többségében fehérre meszelt, minden igényt kielégítő szállodák. Kívülről gyakran nem is látszik, milyen elegánsak belül: keleti szőnyegek, süppedő fotelek és sok arany, vagy annak látszó díszítés várja a vendégeket. A legjobb szállodákban már wellness és spa is [...]
Teljes cikk
Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Djerba nyaralás »
 

Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Djerba nyaralás »

Djerba leírás

Djerba varázslatos szigete

A Tunézia déli partjai elõtt fekvõ kis zöld sziget valóságos üdülõparadicsom.
A 90 ezer lakosú és csupán 514 hektáros sziget varázsát a legenda szerint már Odüsszeusz is megtapasztalta, amikor utazásai során Djerba szigetére érkezett. A sziget igen fordulatos történelemmel büszkélkedhet. Elõször föníciai kereskedelmi település volt, majd a rómaiak után arabok és normannok is harcoltak a sziget megszerzéséért. Késõbb spanyolok telepedtek meg, akiktõl a törökök egy nagy csata után átvették a szigeten a hatalmat.
A lakosság többsége iszlám vallású, berber nyelvjárásban beszélnek és legtöbbjük még a régi szokások szerint él.
A sziget vonzerejéhez nagyban hozzájárul az éghajlata. A mediterrán éghajlatnak köszönhetõen az év 365 napjából 310 napos. Ez az a sziget Európa közelében, ahol egész évben élvezhetjük a tengerben fürdés örömeit! A másik fontos tényezõ a kristálytiszta kék tenger, ami az idelátogatóknak zavartalan kikapcsolódást biztosít, emellett még több ezer pálmafa és olíva olajfa garantálja az üdülõhely kellemes hangulatát.

Látnivalók:
A sziget kis területe ellenére gazdagon bõvelkedik mecsetekben és más érdekes látnivalókban. Ilyen például a Ghribában található i.e. 584 körül épült zsinagóga, ahol kultikus tárgyakat és Tóra tekercseket tekinthetnek meg, és ahová csak fedett fõvel szabad belépni. Azonban nem maradhat említés nélkül Houmt Souk, Guellala, El-May és Midoun sem.

Kikapcsolódás
:
A szigeten 5 thalassoterápiás központ is található, ahol alga- és sós tengervízkúrával állnak a vendégek rendelkezésére, emellett kaszinó, golfpálya, tengeri központok és búvárcentrum is elõsegíti a vendégek felejthetetlen nyaralását.

Fakultatív programok
:
A Szahara közelsége és a szárazföldön található érdekesebbnél érdekesebb városok lehetõséget adnak egy vagy többnapos kirándulásokra a sivatagban és az oázisokban, ahol utazási irodánk segítségével Ön is felfedezheti e mesés hely varázsát.
- Szahara túra
- halászhajó-kirándulás
- Tataouine-Chenini (1 napos): vidéki berber város, gynyörû panoráma és épületek
- Gabes-Matama (1 napos): tengeri oázis, fakultatív lovaskocsizás, piac, fehér házak és mecsetek...

Városok.

- Houmt Souk:
A sziget 16.000 lakosú fővárosa. Híres kézműves központjáról (piac hétfőn és csütörtökön), nevezetes látnivalója a Borj el Kébir erőd, a Népművészet és Néphagyomány Múzeuma, a Jemma el Trouk (Török Mecset).

- La Ghriba:
A város ad otthont a sziget 2,5 ezer éves zsinagógájának (Kr. e. 584). Nevét egy titokzatos és misztikus idegen lányról kapta (Ghriba), aki megjelent, és segítette a zsinagóga építését, majd ugyanilyen csodás módon eltűnt. (Az építkezés helyét egy, az égből hullott szent kő jelölte ki). Minden évben, a zsidó húsvétot követő 33. napon a zsinagóga - ahol a világ talán legrégebbi tóratekercsét őrzik - Észak-Afrika legnagyobb zarándokhelyévé válik.

- Guellala:
A fazekasipar nemzetközileg is ismert központja a szigeten.

- El May:
Erődszerű mecsetjéről ismert kisváros, Guellala közelében.

- Midoun:
A sziget második legnépesebb települése (kb. 7.500 fő), az olívatermesztés és olajpréselés tradicionális központja. Érdemes meglátogatni a pénteki vásárokat.

Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Beutazási szabályok
Magyar állampolgár megfelelõ anyagi fedezet és a tartózkodás idõtartama alatt (maximum 30 nap) érvényes útlevél felmutatásával, vízum nélkül utazhat be Tunéziába. Be- és kilépéskor adatlapot kell kitölteni (német vagy angol nyelvû).

Diplomáciai képviselet
Tunis-Cité Mahrajen, 12. Rue Achtart 1082 Nord-Hilton
Telefon: 216 / 71 / 780 544, ügyelet 787 257

Jó tudni!
A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minõségét állandóan ellenõrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérõ jellegû ételeket.

Vásárlás
Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedõi vénáját, amit a kereskedõk el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal mûködnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésû szõnyegek, a Kairouan városából származó fûszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasmûhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bõrbõl készült termékek.

Pénznem
Tunéziai dínár (TND). Az európai bankkártyákat Tunéziában nem lehet használni, azonban a hitelkártyákat sok üzletben elfogadják fizetõeszközként. Készpénzt nem csak a bankokban, hanem bank automatákból is, de csak hitelkártyával (pin code!) lehet felvenni. Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülõtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást. Visszaváltani az eredetileg beváltott összeg legfeljebb 30%-át, de maximum 100 dínárt lehet.

Közlekedés
Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. A nagyobb városokban léteznek már ún. \"Allo Taxi\"-k is, amelyeket a szálloda recepcióján keresztül hívhatunk. Minden taxi rendelkezik taxaméterrel, ez alapján kell fizetni a viteldíjat. Egyes területeken bizonyos útvonalak fixárasak. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas.
A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a \"Louage\" (gyûjtõtaxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Nyitvatartás
A posták nyitva tartása szezononként változó. Szeptember közepétõl június végéig hétfõtõl péntekig 8 - 12 és 15 - 18 óráig, szombatonként 8 - 12 óráig tart nyitva. Az üzletek a bazárban általában a kora reggeli óráktól kora estig várják a vásárlókat. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart.

Djerba nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Djerba adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások